De mooiste duinwandelingen

Duinen zijn een onmisbare schakel in onze kustverdediging. Geen ander landschap is voor onze veiligheid zo belangrijk als het duinlandschap en het mooiste is: de duinen zijn ook een heerlijke plek voor een lange wandeling. Het hele jaar door! Het duinlandschap is zeer afwisselend met glasheldere meertjes, dichte duinbossen en mooie duintoppen waar je jezelf trakteert op een weids uitzicht. Het strand is nooit ver weg om ook nog even die zilte zeelucht op te kunnen snuiven. 

Top 3 duinwandelingen van Nederland

De Nederlandse duinenrij is wel 100 kilometer lang en het is daarom best lastig om de mooiste duinwandeling te noemen. Toch doen we hier een poging:

1. Groene wissel Castricum
Deze wandeling van 16 km is vooral heel afwisselend, Je gaat door gemengd bos en over open duinvlaktes. Je wandelt door een schitterend merengebied en je gaat een stuk over mooi, breed strand. Hier kun je de route uitprinten. Vakantiehuisjes in de buurt vindt je hier.

2. NS wandeling door de Kennemer Duinen
Dit is een echte klassieker. De route van 15,5 km combineert een schitterend duingebied met de geneugten van het strand. Tijdens de route klim je regelmatig met prachtige uitzichten als beloning.  Hier kun je de route uitprinten. Vakantiehuisjes in de buurt vindt je hier.

3. Wandeling door natuurgebied De Manteling
Beschermd natuurgebied 'De Manteling' loopt langs de kust van Domburg tot Oost Kapelle. Het bestaat uit strand, duin, binnenduinrandbossen, vroongebieden en diverse waterpartijen. Hier kun je de route uitprinten. Vakantiehuisjes in de buurt vindt je hier.

De zekerheid van: