Festivals op de Waddeneilanden

Liefhebbers van muziek-, kunst- en dansfestivals kunnen in Nederland tijdens de zomermaanden hun hart ophalen. Vrijwel ieder weekend kun je kiezen uit tientallen evenementen. Ook op de Waddeneilanden worden een aantal jaarlijks terugkerende en drukbezochte festivals georganiseerd.

Cultuur op de Wadden

Hieronder een overzicht van de belangrijkste Waddenfestivals. Kijk op de verschillende sites hoe je op tijd aan een kaartje kunt komen, want voor sommige festivals geldt dat ze snel zijn uitverkocht. Een vakantiehuis op de Waddeneilanden huur je dan natuurlijk bij Fijn op Vakantie!

Oerol Festival – Terschelling
Jaarlijks vindt op Terschelling het Oerol Festival plaats. Oerol betekent in het Terschellinger dialect "overal" en stamt af van een oude Terschellinger gewoonte. Als vroeger het voorjaar aanbrak en het vee weer kon grazen op de weiden buiten de dorpen, liepen de beesten "oerol". Deze vrolijke boel is tegenwoordig jaarlijks in juni tien dagen lang te voelen tijdens het veelzijdige Oerol Festival. 
Meer informatie: www.oerol.nl

Madnes Festival – Ameland
Het MadNes Festival is een muziekfestival waar allerlei activiteiten te doen zijn. Van surf en skate tot verschillende workshops en nog veel meer! Er komen op het festival veel (inter)nationale bands en DJ’s. Het festival is tot leven gebracht op strand Nes door een ingeving van een viertal strandwachten die op dat moment genoten van de zonsondergang en papier aan het prikken waren.
Meer informatie: www.madnesfestival.nl

Into The Great Wide Open – Vlieland
Sinds 2009 wordt in september op Vlieland Into The Great Wide Open georganiseerd. Dit bijzondere festival in en rond camping Stortemelk is een gezellig samenzijn met goeie muziek, beeldende kunst, film, oesters en de natuur in al z’n grootsheid. Het is een initiatief van een club mensen die elkaar kennen uit de popmuziek en die op Vlieland hun droomfestival werkelijkheid doen worden.
Meer informatie: www.intothegreatwideopen.nl

Rock and Rollstreet – Terschelling
Tijdens het eerste weekend van september vindt op Terschelling het Rock and Roll Street festival plaats. Het dorp Midsland is het bruisende hart en is voor de gelegenheid ondergedompeld in de sfeer van de jaren vijftig. Rock & Roll muziek, Oldtimers, Solexen en kleding uit de jaren ’50 bepalen het beeld op het Eiland. Veel vrijwilligers en bedrijven zorgen ervoor dat er tijdens het hele weekend van alles te beleven is.
Meer informatie: www.rockandroll-terschelling.nl

Sommeltjespop - Texel
Sommeltjespop is het grootste live popfestival op Texel. Het wordt begin juli georganiseerd in de Waal. Het professioneel opgezette festvial met bekende bands is hard op weg om landelijk bekend te worden.
Meer informatie: www.sommeltjespop.nl

De zekerheid van: