Fietsen op Terschelling

Terschelling is voor veel mensen het favoriete Waddeneiland. Terschelling is na Texel het op een na grootste Waddeneiland, maar het heeft het langste zandstrand. Aan de noordzijde van het eiland ligt maar liefst 30 kilometer mooi wit zandstrand te wachten. Het strand is op sommige plaatsen wel een kilometer breed! Terschelling heeft een langgerekte, smalle vorm. U bent daarom nooit meer dan een half uurtje lopen van het strand verwijderd. Terschelling heeft ook een heerlijk klimaat. De zon schijnt er 20% meer dan in de rest van Nederland en het regent er 20% minder!

Neem de fiets mee naar Terschelling

Hoewel u de auto gewoon mee mag nemen tijdens een vakantie op Terschelling, kunt u het eiland uitstekend op de fiets ontdekken. Op het eiland vindt u maar liefst 70 kilometer aan fietspaden. Op de fiets komt u zo op de mooiste plekjes in de mooiste duingebieden, over rustige landweggetjes en in karakteristieke dorpen.

Mooie fietsroutes op Terschelling

Op het eiland kunt u makkelijk zelf uw route vinden dankzij de route knooppunten met duidelijke borden en de bekende ANWB paddenstoelen. Bij de VVV op het eiland kunt u ook terecht voor verschillende fietsroutes met naast een uitgebreide routebeschrijving ook een toelichting op wat u onderweg tegenkomt. Dit zijn twee van onze favoriete fietsroutes.

Fietsroute Sporen in het zand

Op Terschelling zijn sporen aangetroffen van menselijke bewoning van 1.000 jaar geleden. Deze fietstocht van zo’n 40 kilometer voert langs de plekken op het eiland waar de eeuwenoude geschiedenis van het eiland tot leven komt. De route begint bij het Behouden Huys en brengt u langs talloze monumenten en historische plekken.

Fietsroute Sprekend Landschap

Terschelling heeft een ontzettend veelzijdig landschap. Duinen, strand, dijken, heide, dennen- en loofbossen en poldergebieden wisselen elkaar af. Op het eiland vindt u maar liefst vier grote gebieden die de status van Natuurmonument hebben. Met deze route maakt u kennis met de prachtige natuur van Terschelling. Onderweg komt u levensgrote foto’s van fotograaf Ruben Smit tegen. Hij fotografeert onder andere voor National Geographic.

Huur een vakantiehuis op Terschelling

Na een dagje fietsen over het eiland is het natuurlijk heerlijk thuiskomen in uw eigen vakantiehuis op Terschelling. Kies uit ons aanbod van comfortabele huizen, fijne appartementen en luxe villa’s op het eiland.

De zekerheid van: