Met je hond naar het strand

Als je met je hond op vakantie wilt zijn er 3 voorwaarden waar de perfecte hondenvakantie aan voldoet: niet te ver, veel buiten zijn en eindeloos wandelen. Een vakantie in een vakantiehuis aan de Nederlandse kust is de perfecte combinatie van die drie.

Of je nu kiest voor de Zeeuwse kust, de noord Hollandse of zuid Hollandse stranden of de prachtige Waddeneilanden…. Je bent er zo. En dan heerlijk struinen door de duinen, eindeloos wandelen over de  stranden, zwemmen in zee… en ’s avonds lekker uitrusten op het terras van je eigen vakantiehuis. Je hond beleeft aan de Nederlandse kust de vakantie van zijn leven!

Mag ik met mijn hond op het strand?

In ons blogartikel ‘’Waar mag mijn hond op het strand’’ lees je precies waar en wanneer je hond op de Nederlandse stranden welkom is. Op de meeste Nederlandse stranden is je hond  in de zomer in de ochtend en vanaf het eind van de dag van harte welkom. Ook wel logisch, want je hond houdt er niet van om op het warmste deel van de dag langere tijd in de zon te verblijven.

Aandachtspunten bij wandelen op het strand met je hond

Lekker wandelen aan zee is voor de meeste honden heerlijk. Rennen door de branding, dollen met andere honden en graven in het zand… toch zijn er een paar aandachtspunten waar je op moet letten als je met je hond naar zee gaat:

- Voorkom oververhitting
- Neem voor een poepzakje mee, deze hangen vaak bij de strandopgang.
- Kies ervoor om ’s morgens vroeg of aan het eind van de dag met je hond op het strand te wandelen. Vooral rond het middaguur is het snel te  warm, zeker als je een speelse hond hebt. Neem in ieder geval altijd een fles drinkwater mee
- Pas op met zwemmen in zee. De meeste honden kunnen uitstekend zwemmen, maar zwemmen in zee is door de golven en de stroming erg vermoeiend. Hou je hond goed in de gaten en geeft hem eventueel een zwemvestje aan.
- Houd er rekening mee dat het zand op het strand behoorlijk heet kan worden. Zo heet zelfs, dat er brandwonden aan de voetzolen van je hond    kunnen ontstaan. Wandel zoveel mogelijk langs het water en draag eventueel je (kleine) hond naar de waterrand.

Vakantiehuizen aan de kust waar de hond welkom is

In het programma van Fijn op Vakantie vind je een groot aantal vakantiehuizen waar je hond van harte welkom is. En het strand is nooit meer dan 10 kilometer verwijderd!

De zekerheid van: