Strand van Castricum aan Zee

Castricum ligt tussen Alkmaar en Haarlem. Net even ten westen van het dorp ligt Castricum aan Zee, een dorp zonder inwoners. Castricum aan Zee is eigenlijk alleen de naam voor het strand, de duinen, het bos en de paar strandtenten die er bij de strandopgang staan. Want een echte boulevard heeft Castricum aan Zee ook niet.

Liefhebbers van rust en ruimte komen graag in Castricum aan Zee. Het strand bestaat eigenlijk uit twee delen: het Drukke strand en het Stille strand. Aan het eind van de Zeeweg is een grote strandopgang. Hier is ook horeca en zijn een aantal strandpaviljoens te vinden. Op een mooie zomerse dag kan het hier best druk zijn. Het rustige strand is alleen per fiets of te voet via het bos en de duinen te bereiken.

Hoe kom ik op het strand van Castricum aan Zee?

In de zomermaanden rijdt er een bus vanaf NS station Castricum naar het strand. Bij de grote strandopgang is een parkeerplaats voor ruim 1700 auto’s. Hier moet u betaalt parkeren. Heel dicht bij de strandopgang zijn 14 parkeerplaatsen voor gehandicapten. Hier hoeft u niet te betalen, maar op een aantal plekken is wel een parkeerkaart (naast uw gehandicapten parkeerkaart) verplicht.

Strandregels Castricum aan Zee

Een kampvuur maken op het strand van Castricum is verboden. U mag wel een barbecue gebruiken, maar de gemeente rekent erop dat u dit met gezond verstand doet en eventuele rommel opruimt. Voertuigen zoals quads, auto’s, motoren, huifkarren en blokarts zijn niet toegestaan op het strand. Van 1 mei tot 1 oktober zijn fietsers, honden en paarden alleen welkom op het strand voor 10.00 uur en na 19.00 uur. Overnachten op het strand van Castricum in de open lucht, een tentje of een kleedhokje is niet toegestaan.

Hulpdiensten

In het zomerseizoen staat de post van de Castricumse Reddingsbrigade en de EHBO-post op het strand. De kleur van de strandvlag geeft aan of u veilig kunt zwemmen. Een gele vlag betekent gevaar: ongeoefende zwemmers kunnen beter niet de zee in gaan. Rode vlag betekent zeer gevaarlijk: het is verboden om de zee in te gaan. Een witte vlag geeft aan dat er een kind wordt vermist. Bij de reddingsbrigade is hierover meer informatie te verkrijgen.

Vakantiehuizen

Fijn op Vakantie verhuurt een aantal leuke vakantiehuizen in de omgeving van Castricum aan Zee.

De zekerheid van: