3 Strandpaviljoens die met de kerst open zijn

Door Silke op zondag 20 september 2015.
Categorieën:StrandUit eten

De meeste strandpaviljoens op de Noordzeestranden worden eind oktober helemaal afgebroken om in het vroege voorjaar vervolgens weer opnieuw opgebouwd te worden. De redenen hiervoor zijn heel logisch.

Om te beginnen zijn er in de winterperiode natuurlijk gewoon minder mensen op het strand, waardoor het voor sommige ondernemers niet rendabel is om hun strandpaviljoen open te houden. Daarnaast zijn sommige strandpaviljoens onvoldoende geïsoleerd om op een echt koude winterdag er voor te zorgen dat je er lekker behaaglijk kan zitten. Tenslotte zijn er plekken langs de Noordzee waar het risico van hoog water tijdens een flinke najaar- of winterstorm te groot is.

Gelukkig zijn er langs de Nederlandse kust een flink aantal paviljoens die wel gewoon open zijn en waar je na een winterse wandeling over het strand kunt genieten van een kop warme chocolademelk, waar je een borrel kunt drinken rond de open haard of aan kunt schuiven voor het diner.

Wij zetten de 3 leukste strandtenten die met de kerst en oud & nieuw open zijn op een rij:

Drie strandpaviljoens die in de winter open zijn

1. Strand Noord in Bergen aan Zee
Strand Noord is een hippe strandtent, ontworpen door Piet Hein Eek en Iggie Dekkers, aan het strand van Bergen aan Zee. Van tosti's tot uitsmijters, heerlijke visgerechten of verrassende hapjes om te delen; of je nu kleine of grote trek hebt, wilt lunchen of dineren, voor elke wens is er iets lekkers te vinden. De salade Noord met verse vis is een klassieker! Elke dag vanaf 9.00 uur kan je er terecht.

Vind je één dag in Bergen aan Zee te kort? Boek dan een vakantiehuis in Bergen aan Zee.

2. Strandpaviljoen Zilvermeeuw in Egmond aan Zee
Paviljoen de Zilvermeeuw is in 2017 door gasten en een vakjury uitgeroepen tot 'Beste Strandpaviljoen van Noord-Holland'. Deze modern ingerichte strandtent staat op strand-Zuid, dus na je wandeling loopje zo naar binnen om je op te warmen en je maag te vullen met bijvoorbeeld een pannenkoek, dikke hamburger of een gezonde salade. De menukaart bestaat vooral uit verse streekproducten, lekker én duurzaam dus. 
Natuurlijk is er nog veel meer te ontdekken in en rondom Egmond. Ons advies: trek er minstens een weekend voor uit en verblijf in één van de vakantiehuizen in Egmond aan Zee

3. Strandpaviljoen Berkenbosch in Oostkapelle 
Bij Strandpaviljoen Berkenbosch in Oostkapelle in de provincie Zeeland ben je het hele jaar, zeven dagen per week, welkom vanaf 11.00 uur. Deze ouderwets knusse strandtent biedt een heerlijk uitzicht op zee. Je kunt bij Berkenbosch o.a. genieten van huisgemaakte soepen en vanzelfsprekend zijn er veel heerlijke gerechten met vis te verkrijgen. Kies je voor een kop koffie of thee met wat lekkers erbij? Dan moet je een keer een authentieke Zeeuwse bolus proberen! 

Dus ben je, bijvoorbeeld met de Kerstdagen of Oud & Nieuw, lekker aan het wandelen op het strand van Bergen aan Zee, Egmond aan Zee of Oostkapelle? Kom dan gezellig langs bij één van deze strandpaviljoens en geniet van het heerlijke (lokale) eten en drinken.

En als je dan toch in deze mooie provincie bent, bezoek dan eens de 5 mooiste dorpen van Zeeland. Boek een vakantiehuis in Zeeland dan hoef je je niet te haasten.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Hoogste duinen van Nederland

Door Peter op maandag 27 oktober 2014.
Categorieën:ActiefKust

De duinen bij het strand van Zoutelande (Zeeland) behoren tot de hoogste van Nederland. De duinen worden beschermd door rijen palen die loodrecht de zee in steken. Deze moeten de kracht van de golven breken. Omdat het strand door de hoge duinen wordt beschut tegen de wind, kun je als strandliefhebber genieten van een soort micro-klimaat. Hierdoor wordt dit deel van Zeeland ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd!

Lees verder >

9 tips voor een topkerst in Bergen en Schoorl

Door Marielle op woensdag 17 oktober 2018.

Natuurgebied de Schoorlse Duinen is ook in de winterperiode een prachtig gebied om bijvoorbeeld te wandelen en fietsen. Maar er is natuurlijk nog veel meer te beleven. Wij hebben 9 tips voor je op een rij gezet.

 

Voor de kinderen

1. Vind de schat!

Lees verder >

Paardrijden op de Wadden

Door Silke op vrijdag 17 maart 2017.

Paardenliefhebbers zijn gek op de Waddeneilanden. Niet zo gek natuurlijk, want wat is er mooie dan te paard te genieten van de natuur, te galopperen over het strand bij ondergaande zon of rustig vanuit het zadel te genieten van het duinlandschap.

Op de verschillende Waddeneilanden zijn er genoeg mogelijkheden om een mooie rit te paard te maken. Wij zetten de mogelijkheden op de drie grootste Waddeneilanden graag op een rijtje.

Lees verder >