3 Strandpaviljoens die met de kerst open zijn

Door Silke op zondag 20 september 2015.
Categorieën:StrandUit eten

De meeste strandpaviljoens op de Noordzeestranden worden eind oktober helemaal afgebroken om in het vroege voorjaar vervolgens weer opnieuw opgebouwd te worden. De redenen hiervoor zijn heel logisch.

Om te beginnen zijn er in de winterperiode natuurlijk gewoon minder mensen op het strand, waardoor het voor sommige ondernemers niet rendabel is om hun strandpaviljoen open te houden. Daarnaast zijn sommige strandpaviljoens onvoldoende geïsoleerd om op een echt koude winterdag er voor te zorgen dat je er lekker behaaglijk kan zitten. Tenslotte zijn er plekken langs de Noordzee waar het risico van hoog water tijdens een flinke najaar- of winterstorm te groot is.

Gelukkig zijn er langs de Nederlandse kust een flink aantal paviljoens die wel gewoon open zijn en waar je na een winterse wandeling over het strand kunt genieten van een kop warme chocolademelk, waar je een borrel kunt drinken rond de open haard of aan kunt schuiven voor het diner.

Wij zetten de 3 leukste strandtenten die met de kerst en oud & nieuw open zijn op een rij:

Drie strandpaviljoens die in de winter open zijn

1. Strand Noord in Bergen aan Zee
Strand Noord is een hippe strandtent, ontworpen door Piet Hein Eek en Iggie Dekkers, aan het strand van Bergen aan Zee. Van tosti's tot uitsmijters, heerlijke visgerechten of verrassende hapjes om te delen; of je nu kleine of grote trek hebt, wilt lunchen of dineren, voor elke wens is er iets lekkers te vinden. De salade Noord met verse vis is een klassieker! Elke dag vanaf 9.00 uur kan je er terecht.

Vind je één dag in Bergen aan Zee te kort? Boek dan een vakantiehuis in Bergen aan Zee.

2. Strandpaviljoen Zilvermeeuw in Egmond aan Zee
Paviljoen de Zilvermeeuw is in 2017 door gasten en een vakjury uitgeroepen tot 'Beste Strandpaviljoen van Noord-Holland'. Deze modern ingerichte strandtent staat op strand-Zuid, dus na je wandeling loopje zo naar binnen om je op te warmen en je maag te vullen met bijvoorbeeld een pannenkoek, dikke hamburger of een gezonde salade. De menukaart bestaat vooral uit verse streekproducten, lekker én duurzaam dus. 
Natuurlijk is er nog veel meer te ontdekken in en rondom Egmond. Ons advies: trek er minstens een weekend voor uit en verblijf in één van de vakantiehuizen in Egmond aan Zee

3. Strandpaviljoen Berkenbosch in Oostkapelle 
Bij Strandpaviljoen Berkenbosch in Oostkapelle in de provincie Zeeland ben je het hele jaar, zeven dagen per week, welkom vanaf 11.00 uur. Deze ouderwets knusse strandtent biedt een heerlijk uitzicht op zee. Je kunt bij Berkenbosch o.a. genieten van huisgemaakte soepen en vanzelfsprekend zijn er veel heerlijke gerechten met vis te verkrijgen. Kies je voor een kop koffie of thee met wat lekkers erbij? Dan moet je een keer een authentieke Zeeuwse bolus proberen! 

Dus ben je, bijvoorbeeld met de Kerstdagen of Oud & Nieuw, lekker aan het wandelen op het strand van Bergen aan Zee, Egmond aan Zee of Oostkapelle? Kom dan gezellig langs bij één van deze strandpaviljoens en geniet van het heerlijke (lokale) eten en drinken.

En als je dan toch in deze mooie provincie bent, bezoek dan eens de 5 mooiste dorpen van Zeeland. Boek een vakantiehuis in Zeeland dan hoef je je niet te haasten.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Bungalowpark aan de Noordzee

Door Silke op zondag 9 december 2018.

Bij het huren van een vakantiehuis aan de Noordzee kunt u ervoor kiezen om een vakantiehuis op een bungalowpark te huren. Aan de Nederlandse kust zijn honderden grote en kleine parken, vaak voorzien van faciliteiten zoals een receptie en een terrein waar de kinderen kunnen spelen.

Lees verder >

Vliegeren op het strand

Door Peter op woensdag 20 augustus 2014.

Het strand is de ideale plek om je vlieger op te laten. Ruimte genoeg, geen bomen en altijd wel een beetje wind. Tijdens het Vliegerfestival op 27 en 28 september in Scheveningen kun je vliegers in alle soorten en maten kun je bewonderen. Voor het Kurhaus laten de beste vliegeraars van de hele wereld hun kunsten zien. Er zijn vliegershows en demonstraties in verschillende disciplines: powerkiting, stuntvliegeren (Nederlands Kampioenschap) en mega kite éénlijnsvliegeren.

Naast alle shows is er op het Scheveningse strand natuurlijk plek genoeg om zelf te vliegeren!

Lees verder >

Vroeg boeken aan de kust

Door Silke op vrijdag 21 oktober 2016.
Categorieën:Kust

Heeft u dit jaar laat geboekt voor de zomer? Wellicht wist u nog niet of u op vakantie zou gaan of wist u niet waar u naar toe wilde. Het kan ook zijn dat u wilde wachten om een mooie last minute te boeken.

Voor veel mensen bleek het nog niet zo makkelijk om op het laatste moment nog een mooi vakantiehuis aan de kust te boeken. Veel vakantiehuizen aan zee waren in de zomermaanden al vroeg volgeboekt en laat-boekers moesten vaak genoegen nemen met de minder leuke plekjes.

Lees verder >