Alleen op vakantie naar de kust

Door Silke op dinsdag 8 augustus 2017.
Categorieën:KustLeuke uitjes

Heeft u plannen om alleen op vakantie naar de kust te gaan? Twijfelt u nog een beetje of dat wel een goed plan is? Niet nodig! Alleen reizen blijkt allerlei voordelen te hebben die u pas ontdekt als u het doet. De Nederlandse kust en Waddeneilanden zijn misschien wel de ultieme bestemming voor een vakantie in je eentje! Hieronder leggen we uit waarom.

1. Alleen reizen betekent vrijheid
Als u alleen op vakantie gaat bepaalt u helemaal zelf uw planning. Geen zin om vroeg op te staan? Dan slaapt u toch lekker uit? De hele dag musea bezoeken. U bepaalt hoe uw vakantiedagen eruitzien. Geen zorgen of iedereen het naar de zin heeft, u hoeft alleen maar te zorgen dat u een fijne vakantiedag heeft.

2. Nieuwe vrienden maken
Tijdens een vakantie in uw eentje is de kans groot dat u snel contact maakt met andere vakantiegangers. U staat waarschijnlijk meer open voor een praatje in een restaurant of op een terras en ook de plaatselijke bevolking zal makkelijker een gesprek met u aanknopen als u alleen reist.

3. Bouwen aan zelfvertrouwen
Heeft u behoefte aan een ‘boost’ van uw zelfvertrouwen? Ga dan eens lekker een paar dagen alleen op vakantie. Het feit dat u op een vreemde plek alle zaken zelf moet regelen geeft een heerlijk voldaan gevoel. U zelfvertrouwen groeit tijdens uw vakantie!

Alleen naar een vakantiehuis aan de Noordzee

Als u alleen op vakantie gaat, is het huren van een vakantiehuis aan de kust een uitstekend idee. Als u een dagje lekker wilt lezen heeft u in een vakantiehuis een complete woonkamer met comfortabele zithoek tot uw beschikking. Lekker een maaltijd voor uzelf koken? In een huisje heeft u altijd een complete keuken. En wat dacht u van uw eigen tuin of terras met lekker ligstoelen?  Bovendien hoeft u in een vakantiehuis geen rekening te houden met het tijdstip waarop het ontbijt, lunch of diner wordt geserveerd. Dat bepaalt u lekker zelf.

Bij Fijn op Vakantie verhuren we een groot aantal kleine vakantiehuizen. Deze zijn ideaal als u alleen op vakantie naar de kust wilt en nog betaalbaar ook! Kijk hier voor een overzicht.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Excursie op zee

Door Peter op dinsdag 7 april 2015.

Tussen 1880 en 1920 werd in een cirkel van 15 tot 20 kilometer rond Amsterdam een unieke verdedigingslinie aangelegd: De Stelling van Amsterdam. Deze stelling is 135 kilometer lang en bevat 45 forten. Veel van de forten zijn goed bewaard gebleven en kunnen ook nu nog bezocht worden. Sinds 1996 staat De Stelling van Amsterdam op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Lees verder >

Vroeg boeken aan de kust

Door Silke op vrijdag 21 oktober 2016.
Categorieën:Kust

Heeft u dit jaar laat geboekt voor de zomer? Wellicht wist u nog niet of u op vakantie zou gaan of wist u niet waar u naar toe wilde. Het kan ook zijn dat u wilde wachten om een mooie last minute te boeken.

Voor veel mensen bleek het nog niet zo makkelijk om op het laatste moment nog een mooi vakantiehuis aan de kust te boeken. Veel vakantiehuizen aan zee waren in de zomermaanden al vroeg volgeboekt en laat-boekers moesten vaak genoegen nemen met de minder leuke plekjes.

Lees verder >

Vakantie aan het strand

Door Peter op woensdag 10 juni 2015.
Categorieën:Nieuws

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) heeft deze week cijfers naar buiten gebracht over het aantal vakanties dat aan de Nederlandse kust wordt doorgebracht. Er blijken maar liefst 2 miljoen mensen in 2014 een vakantie aan onze stranden te hebben geboekt. Een groei van maar liefst 200.000 ten opzichte van het jaar ervoor! Deze toeristen gaven gezamenlijk ruim 950.000 euro uit. 

Lees verder >