Alleen op vakantie in Nederland

Heb jij plannen om alleen op vakantie te gaan, maar twijfel je of dat wel een goed plan is? Niet nodig! Alleen reizen blijkt allerlei voordelen te hebben die je pas ontdekt als je het doet. Het lijkt misschien een eng idee, maar na het horen van deze redenen krijg je juist alleen maar meer vertrouwen in je plan om alleen op reis te gaan.

Waarom zou je alleen op vakantie gaan?

Lijkt alleen op vakantie gaan jou ook zo leuk of juist eng? Denk dan aan deze redenen om écht deze stap te zetten:

1. Alleen reizen betekent vrijheid

Als je alleen op vakantie gaat bepaal je helemaal zelf de planning. Geen zin om vroeg op te staan? Dan slaap je toch lekker uit? De hele dag musea bezoeken. Jij bepaalt hoe jouw vakantiedagen eruitzien. Geen zorgen of iedereen het naar de zin heeft, je hoeft alleen maar te zorgen dat jijeen fijne vakantiedag hebt.

2. Nieuwe vrienden maken

Tijdens een vakantie in je eentje is de kans groot dat je snel contact maakt met andere vakantiegangers. Je staat waarschijnlijk meer open voor een praatje in een restaurant of op een terras en ook de plaatselijke bevolking zal makkelijker een gesprek met je aanknopen als je alleen reist.

3. Bouwen aan zelfvertrouwen

Heb je behoefte aan een ‘boost’ van uw zelfvertrouwen? Ga dan eens lekker een paar dagen alleen op vakantie. Het feit dat je op een vreemde plek alle zaken zelf moet regelen geeft een heerlijk voldaan gevoel. Je zelfvertrouwen groeit tijdens jouw vakantie!

Waar kan je het beste een soloreis maken in Nederland?

Als je alleen op vakantie gaat, is het huren van een vakantiehuis aan de Nederlandse kust een uitstekend idee. Waarom? Het is heerlijk dichtbij, je bent dichtbij de rustgevende zee én allerlei leuke badplaatsen. Als je een dagje lekker wilt, lezen heb je in een vakantiehuis een complete woonkamer met comfortabele zithoek tot je beschikking, sommige zelfs met uitzicht op zee! En wat dacht je van je eigen tuin of terras met lekkere ligstoelen?

Bij Fijn op Vakantie verhuren we een groot aantal vakantiehuizen aan de kust. Deze zijn ideaal als je alleen op vakantie naar de Nederlandse kust wilt en nog betaalbaar ook!

Bekijk vakantiehuizen

De zekerheid van: