Alleen op vakantie naar de kust

Door Silke op dinsdag 8 augustus 2017.
Categorieën:KustLeuke uitjes

Heeft u plannen om alleen op vakantie naar de kust te gaan? Twijfelt u nog een beetje of dat wel een goed plan is? Niet nodig! Alleen reizen blijkt allerlei voordelen te hebben die u pas ontdekt als u het doet. De Nederlandse kust en Waddeneilanden zijn misschien wel de ultieme bestemming voor een vakantie in je eentje! Hieronder leggen we uit waarom.

1. Alleen reizen betekent vrijheid
Als u alleen op vakantie gaat bepaalt u helemaal zelf uw planning. Geen zin om vroeg op te staan? Dan slaapt u toch lekker uit? De hele dag musea bezoeken. U bepaalt hoe uw vakantiedagen eruitzien. Geen zorgen of iedereen het naar de zin heeft, u hoeft alleen maar te zorgen dat u een fijne vakantiedag heeft.

2. Nieuwe vrienden maken
Tijdens een vakantie in uw eentje is de kans groot dat u snel contact maakt met andere vakantiegangers. U staat waarschijnlijk meer open voor een praatje in een restaurant of op een terras en ook de plaatselijke bevolking zal makkelijker een gesprek met u aanknopen als u alleen reist.

3. Bouwen aan zelfvertrouwen
Heeft u behoefte aan een ‘boost’ van uw zelfvertrouwen? Ga dan eens lekker een paar dagen alleen op vakantie. Het feit dat u op een vreemde plek alle zaken zelf moet regelen geeft een heerlijk voldaan gevoel. U zelfvertrouwen groeit tijdens uw vakantie!

Alleen naar een vakantiehuis aan de Noordzee

Als u alleen op vakantie gaat, is het huren van een vakantiehuis aan de kust een uitstekend idee. Als u een dagje lekker wilt lezen heeft u in een vakantiehuis een complete woonkamer met comfortabele zithoek tot uw beschikking. Lekker een maaltijd voor uzelf koken? In een huisje heeft u altijd een complete keuken. En wat dacht u van uw eigen tuin of terras met lekker ligstoelen?  Bovendien hoeft u in een vakantiehuis geen rekening te houden met het tijdstip waarop het ontbijt, lunch of diner wordt geserveerd. Dat bepaalt u lekker zelf.

Bij Fijn op Vakantie verhuren we een groot aantal kleine vakantiehuizen. Deze zijn ideaal als u alleen op vakantie naar de kust wilt en nog betaalbaar ook! Kijk hier voor een overzicht.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Oudste badplaats van Zeeland

Door Peter op dinsdag 7 april 2015.
Categorieën:Cultuur

Domburg kreeg in 1223 haar stadsrechten. De inwoners van deze schilderachtige kustplaats leefden tot de 18e eeuw van de haringvangst en de landbouw. De eerste toeristen, vooral de rijkere inwoners van Middelburg, verschenen al in de 17e eeuw. In 1834 kwam het toerisme echt op gang en werd Domburg de eerste badplaats van Zeeland. In 1837 verrees het eerste strandpaviljoen. Dr. Johann George Mezger had in Domburg aan het eind van de 19e eeuw een beroemde praktijk voor fysiotherapie waar hij veel vorstelijke en adellijke patiënten ontving.

Lees verder >

Hoe diep is de Noordzee?

Door Silke op zondag 17 januari 2016.
Categorieën:KustNatuur

Tussen Japan en Indonesië is de diepste plek in de zee die we kennen. De Marianentrog is meer dan 2500 kilometer lang en 70 kilometer breed. Een Russische onderzeeër heeft het diepste punt in deze trog gemeten; dat was op 11.035 meter diepte. Op deze diepte is de druk maar liefst 1000 x zo hoog als aan de oppervlakte.

De Noordzee is niet zo diep

Lees verder >

Molen aan de kust

Door Peter op dinsdag 18 maart 2014.

Nederland is een echt molenland. Op dit moment telt ons land zo'n 1191 windmolens (de windturbines niet meegeteld), waarvan de meeste ''maalvaardig'' zijn. De beroemdste molenlocatie is Kinderdijk, waar in een klein gebied maar liefst 19 molens bij elkaar staan. Op de Zaanse Schans staan 12 verschillende molentypes bij elkaar. De oudste schriftelijke vermelding van een windmolen is uit 1407 en betreft een molen nabij Alkmaar. In de gloriejaren van de Nederlandse windmolens stonden er in ons land duizenden molens. Alleen al in de Zaanstreek draaiden meer dan 1200 windmolens.

Lees verder >