Alleen op vakantie naar de kust

Door Silke op dinsdag 8 augustus 2017.
Categorieën:KustLeuke uitjes

Heeft u plannen om alleen op vakantie naar de kust te gaan? Twijfelt u nog een beetje of dat wel een goed plan is? Niet nodig! Alleen reizen blijkt allerlei voordelen te hebben die u pas ontdekt als u het doet. De Nederlandse kust en Waddeneilanden zijn misschien wel de ultieme bestemming voor een vakantie in je eentje! Hieronder leggen we uit waarom.

1. Alleen reizen betekent vrijheid
Als u alleen op vakantie gaat bepaalt u helemaal zelf uw planning. Geen zin om vroeg op te staan? Dan slaapt u toch lekker uit? De hele dag musea bezoeken. U bepaalt hoe uw vakantiedagen eruitzien. Geen zorgen of iedereen het naar de zin heeft, u hoeft alleen maar te zorgen dat u een fijne vakantiedag heeft.

2. Nieuwe vrienden maken
Tijdens een vakantie in uw eentje is de kans groot dat u snel contact maakt met andere vakantiegangers. U staat waarschijnlijk meer open voor een praatje in een restaurant of op een terras en ook de plaatselijke bevolking zal makkelijker een gesprek met u aanknopen als u alleen reist.

3. Bouwen aan zelfvertrouwen
Heeft u behoefte aan een ‘boost’ van uw zelfvertrouwen? Ga dan eens lekker een paar dagen alleen op vakantie. Het feit dat u op een vreemde plek alle zaken zelf moet regelen geeft een heerlijk voldaan gevoel. U zelfvertrouwen groeit tijdens uw vakantie!

Alleen naar een vakantiehuis aan de Noordzee

Als u alleen op vakantie gaat, is het huren van een vakantiehuis aan de kust een uitstekend idee. Als u een dagje lekker wilt lezen heeft u in een vakantiehuis een complete woonkamer met comfortabele zithoek tot uw beschikking. Lekker een maaltijd voor uzelf koken? In een huisje heeft u altijd een complete keuken. En wat dacht u van uw eigen tuin of terras met lekker ligstoelen?  Bovendien hoeft u in een vakantiehuis geen rekening te houden met het tijdstip waarop het ontbijt, lunch of diner wordt geserveerd. Dat bepaalt u lekker zelf.

Bij Fijn op Vakantie verhuren we een groot aantal kleine vakantiehuizen. Deze zijn ideaal als u alleen op vakantie naar de kust wilt en nog betaalbaar ook! Kijk hier voor een overzicht.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Atelier op het strand

Door Peter op maandag 10 november 2014.

Heb jij het gevoel dat er een nieuwe Van Gogh, Karel Appel of Herman Brood in je schuilt? Dat je prima in staat bent om al je emoties op het witte doek over te brengen? Maar heb je net dat zetje - en een inspirerende omgeving - nodig om je talent te laten zien? Dan wordt het tijd voor een bezoekje aan Atelier Schier op het prachtige eiland Schiermonnikoog.

Lees verder >

Sinterklaas aan de kust

Door Silke op vrijdag 6 november 2015.

Half november komt de Sint weer in ons land. Hij maakt de reis uit Spanje traditiegetrouw met de stoomboot. Dat hij niet met het vliegtuig, de auto of de trein komt, hebben we te danken aan onderwijzer Jan Schenkman. Hij schreef rond 1850 het boek 'Sint Nicolaas' en zijn knecht.

Lees verder >

Sporten op het strand

Door Peter op woensdag 24 juni 2015.
Categorieën:Actief

Als je op het strand komt zal het je niet ontgaan: er wordt steeds meer gesport aan de kust. Het zand maakt alle sporten net iets zwaarder, maar ook leuker. Door de zon op je huid, de zachte zeebries, het warme zand en het geluid van de branding merk je niet eens dat je extra calorieën aan het verbranden bent. 

Lees verder >