Beste strand ter wereld

National Geographic heeft het strand van Noordwijk onlangs uitgeroepen tot een van de beste stranden ter wereld. De ligging in de buurt van de bollenvelden en het hond vriendelijke karakter van het strand worden daarbij genoemd als reden. Noordwijk heeft een apart hondenstrand met hondenwandelingen en zelfs hond vriendelijke restaurants.

Lees meer over alle hondvriendelijke stranden of bekijk onze vakantiehuizen in Zuid Holland

Maar eigenlijk – en we zijn een beetje bevooroordeeld – vinden wij Nederlandse stranden over het algemeen wel de beste van de wereld.

Wellicht droomt u graag van een vakantie op een zonovergoten strand met palmbomen en een blauwe zee. Maar geloof ons, er is helemaal niks mis met de Noordzeestranden. Wij geven u drie goede redenen waarom Nederlandse stranden misschien wel de beste ter wereld zijn.

Daarom is het Nederlandse strand zo fijn:

1 De prijzen in de strandpaviljoens
In de Blue Marlin Beach club op Ibiza betaalt u elf euro voor een ijsje met drie bollen. Voor dat geld haalt u toch zeker aan het strand van Bergen aan Zee een ijsje voor het hele gezin!

2 De kwaliteit van het zand
Kroatië heeft een diepblauwe zee en u kunt er prima snorkelen. Maar wist u dat 90% van de stranden hier bestaan uit steen, kiezels of betonplaten? Dan ligt u toch liever in het fijne zand van bijvoorbeeld het strand van Ameland?

3 Geen enge dieren in zee
Voor de Australische zuidkust zwemt de grote witte haai rond. Dat is dat beest waar al in de jaren ’80 enge films over zijn gemaakt. Dan kiest u toch zeker liever voor een duik in zee in Callantsoog? U komt hier hooguit een kleine kwal tegen, en dan alleen nog bij oostenwind!

De zekerheid van: