Beste strand ter wereld

Door Silke op vrijdag 10 februari 2017.
Categorieën:NieuwsStrand

National Geographic heeft het strand van Noordwijk onlangs uitgeroepen tot een van de beste stranden ter wereld. De ligging in de buurt van de bollenvelden en het hond vriendelijke karakter van het strand worden daarbij genoemd als reden. Noordwijk heeft een apart hondenstrand met hondenwandelingen en zelfs hond vriendelijke restaurants.

Lees meer over alle hondvriendelijke stranden of bekijk onze vakantiehuizen in Zuid Holland

Maar eigenlijk – en we zijn een beetje bevooroordeeld – vinden wij Nederlandse stranden over het algemeen wel de beste van de wereld.

Wellicht droomt u graag van een vakantie op een zonovergoten strand met palmbomen en een blauwe zee. Maar geloof ons, er is helemaal niks mis met de Noordzeestranden. Wij geven u drie goede redenen waarom Nederlandse stranden misschien wel de beste ter wereld zijn.

Daarom is het Nederlandse strand zo fijn:

1 De prijzen in de strandpaviljoens
In de Blue Marlin Beach club op Ibiza betaalt u elf euro voor een ijsje met drie bollen. Voor dat geld haalt u toch zeker aan het strand van Bergen aan Zee een ijsje voor het hele gezin!

2 De kwaliteit van het zand
Kroatië heeft een diepblauwe zee en u kunt er prima snorkelen. Maar wist u dat 90% van de stranden hier bestaan uit steen, kiezels of betonplaten? Dan ligt u toch liever in het fijne zand van bijvoorbeeld het strand van Ameland?

3 Geen enge dieren in zee
Voor de Australische zuidkust zwemt de grote witte haai rond. Dat is dat beest waar al in de jaren ’80 enge films over zijn gemaakt. Dan kiest u toch zeker liever voor een duik in zee in Callantsoog? U komt hier hooguit een kleine kwal tegen, en dan alleen nog bij oostenwind!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Met een rolstoel naar het strand

Door Peter op woensdag 10 december 2014.
Categorieën:ActiefKustNieuws

Bent u aangewezen op een rolstoel of rollator en wilt u toch lekker naar het strand? Dan zijn er tegenwoordig op veel plekken strandrolstoelen en -rollators beschikbaar. Deze terreinstoelen zijn geschikt om met of zonder begeleider makkelijk over het strand te rijden. Er zijn in Nederland veel verschillende modellen beschikbaar. Daarbij kunt u bijvoorbeeld kiezen voor ‘’De Jutter’’, een eenvoudige rolstoel met dikke banden of de ‘’Hippocamp’’, een kruising tussen een ligfiets en een bakfiets.

Lees verder >

Waarom honden het strand zo fijn vinden

Door Silke op vrijdag 3 februari 2017.
Categorieën:KustStrand

Honden zijn – net als mensen – gek op het strand. Op veel stranden langs de Nederlandse kust zijn honden van harte welkom. In ons blog over hond vriendelijke stranden kunt u meer lezen over de regels voor de verschillende stranden langs onze kust.

Lees verder >

Sinterklaas aan de kust

Door Silke op vrijdag 6 november 2015.

Half november komt de Sint weer in ons land. Hij maakt de reis uit Spanje traditiegetrouw met de stoomboot. Dat hij niet met het vliegtuig, de auto of de trein komt, hebben we te danken aan onderwijzer Jan Schenkman. Hij schreef rond 1850 het boek 'Sint Nicolaas' en zijn knecht.

Lees verder >