Beste strand ter wereld

Door Silke op vrijdag 10 februari 2017.
Categorieën:NieuwsStrand

National Geographic heeft het strand van Noordwijk onlangs uitgeroepen tot een van de beste stranden ter wereld. De ligging in de buurt van de bollenvelden en het hond vriendelijke karakter van het strand worden daarbij genoemd als reden. Noordwijk heeft een apart hondenstrand met hondenwandelingen en zelfs hond vriendelijke restaurants.

Lees meer over alle hondvriendelijke stranden of bekijk onze vakantiehuizen in Zuid Holland

Maar eigenlijk – en we zijn een beetje bevooroordeeld – vinden wij Nederlandse stranden over het algemeen wel de beste van de wereld.

Wellicht droomt u graag van een vakantie op een zonovergoten strand met palmbomen en een blauwe zee. Maar geloof ons, er is helemaal niks mis met de Noordzeestranden. Wij geven u drie goede redenen waarom Nederlandse stranden misschien wel de beste ter wereld zijn.

Daarom is het Nederlandse strand zo fijn:

1 De prijzen in de strandpaviljoens
In de Blue Marlin Beach club op Ibiza betaalt u elf euro voor een ijsje met drie bollen. Voor dat geld haalt u toch zeker aan het strand van Bergen aan Zee een ijsje voor het hele gezin!

2 De kwaliteit van het zand
Kroatië heeft een diepblauwe zee en u kunt er prima snorkelen. Maar wist u dat 90% van de stranden hier bestaan uit steen, kiezels of betonplaten? Dan ligt u toch liever in het fijne zand van bijvoorbeeld het strand van Ameland?

3 Geen enge dieren in zee
Voor de Australische zuidkust zwemt de grote witte haai rond. Dat is dat beest waar al in de jaren ’80 enge films over zijn gemaakt. Dan kiest u toch zeker liever voor een duik in zee in Callantsoog? U komt hier hooguit een kleine kwal tegen, en dan alleen nog bij oostenwind!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Walvissen in de Noordzee

Door Silke op zondag 21 mei 2017.
Categorieën:CultuurNatuurStrand

De laatste jaren komen ze regelmatig in het nieuws; walvissen in de Noordzee. De meeste soorten van deze ‘reuzen van de zee’ leven in de grote oceanen, maar ook in onze relatief ondiepe Noordzee worden af en toe dwergvinvissen en soms ook bultruggen en potvissen gezien.

Lees verder >

Top 3 steden en dorpen van Zeeuws Vlaanderen

Door Peter op woensdag 13 mei 2015.
Categorieën:Cultuur

In Zeeuws Vlaanderen vind je prachtige oude steden en dorpen die een bezoekje meer dan waard zijn. Wij selecteren een top 3 die je bij je vakantie vanuit een huis in Zeeland zeker niet mag overslaan!

Lees verder >

Vijf redenen voor een bezoek aan Schier

Door Petra op maandag 24 augustus 2015.

Een bezoek aan Schiermonnikoog is een bezoek aan ons kleinste Waddeneiland. Auto’s zijn niet welkom op Schier zodat je optimaal kunt genieten van de rust en ruimte op dit magische eiland. Als je door de foto nog niet bent verleid om snel een vakantie op Schiermonnikoog te boeken, geven wij je vijf goede redenen:

Lees verder >