Beste strand ter wereld

Door Silke op vrijdag 10 februari 2017.
Categorieën:NieuwsStrand

National Geographic heeft het strand van Noordwijk onlangs uitgeroepen tot een van de beste stranden ter wereld. De ligging in de buurt van de bollenvelden en het hond vriendelijke karakter van het strand worden daarbij genoemd als reden. Noordwijk heeft een apart hondenstrand met hondenwandelingen en zelfs hond vriendelijke restaurants.

Lees meer over alle hondvriendelijke stranden of bekijk onze vakantiehuizen in Zuid Holland

Maar eigenlijk – en we zijn een beetje bevooroordeeld – vinden wij Nederlandse stranden over het algemeen wel de beste van de wereld.

Wellicht droomt u graag van een vakantie op een zonovergoten strand met palmbomen en een blauwe zee. Maar geloof ons, er is helemaal niks mis met de Noordzeestranden. Wij geven u drie goede redenen waarom Nederlandse stranden misschien wel de beste ter wereld zijn.

Daarom is het Nederlandse strand zo fijn:

1 De prijzen in de strandpaviljoens
In de Blue Marlin Beach club op Ibiza betaalt u elf euro voor een ijsje met drie bollen. Voor dat geld haalt u toch zeker aan het strand van Bergen aan Zee een ijsje voor het hele gezin!

2 De kwaliteit van het zand
Kroatië heeft een diepblauwe zee en u kunt er prima snorkelen. Maar wist u dat 90% van de stranden hier bestaan uit steen, kiezels of betonplaten? Dan ligt u toch liever in het fijne zand van bijvoorbeeld het strand van Ameland?

3 Geen enge dieren in zee
Voor de Australische zuidkust zwemt de grote witte haai rond. Dat is dat beest waar al in de jaren ’80 enge films over zijn gemaakt. Dan kiest u toch zeker liever voor een duik in zee in Callantsoog? U komt hier hooguit een kleine kwal tegen, en dan alleen nog bij oostenwind!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Zeezout kunt u eten

Door Silke op vrijdag 5 mei 2017.

Bij een vakantie aan de Nederlandse kust is de kans groot dat u het zelf geproefd heeft; zeewater is zout! In zeewater zitten verschillende soorten zout. Per liter ongeveer 35 gram. Zeezout bevat, net als keukenzout, grotendeels natriumchloride, maar omdat er in het zoute zeewater ook nog andere zouten zitten, heeft het een duidelijk andere smaak.

Lees verder >

Het strand van Julianadorp aan Zee

Door Silke op woensdag 31 augustus 2016.

Julianadorp ligt in de duinen, net onder Den Helder in de kop van Noord-Holland. De gezellige dorpskern heeft een flink aantal winkels en gezellige horeca. In het voorjaar is Juliandorp aan Zee omgeven door bloeiende bollenvelden. Heerlijk om van deze bloemenpracht te voet of op de fiets te genieten. Het dorp heeft prima voorzieningen voor sportieve vakantiegangers. Er is een tennisbaan, een overdekt zwembad, meerdere bowlingbanen en een 9 holes golfbaan.

Lees verder >

Strand van Schiermonnikoog

Door Silke op zondag 17 april 2016.

Een bezoek aan het strand van Schiermonnikoog is een bijzondere ervaring: het kleinste Waddeneiland. De invloed van de zeestromingen rond Schiermonnikoog zorgt ervoor dat het eiland een zogenaamde aangroeikust heeft. Hierdoor wordt het strand zelfs elk jaar een beetje breder.

Lees verder >