Beste strand ter wereld

Door Silke op vrijdag 10 februari 2017.
Categorieën:NieuwsStrand

National Geographic heeft het strand van Noordwijk onlangs uitgeroepen tot een van de beste stranden ter wereld. De ligging in de buurt van de bollenvelden en het hond vriendelijke karakter van het strand worden daarbij genoemd als reden. Noordwijk heeft een apart hondenstrand met hondenwandelingen en zelfs hond vriendelijke restaurants.

Lees meer over alle hondvriendelijke stranden of bekijk onze vakantiehuizen in Zuid Holland

Maar eigenlijk – en we zijn een beetje bevooroordeeld – vinden wij Nederlandse stranden over het algemeen wel de beste van de wereld.

Wellicht droomt u graag van een vakantie op een zonovergoten strand met palmbomen en een blauwe zee. Maar geloof ons, er is helemaal niks mis met de Noordzeestranden. Wij geven u drie goede redenen waarom Nederlandse stranden misschien wel de beste ter wereld zijn.

Daarom is het Nederlandse strand zo fijn:

1 De prijzen in de strandpaviljoens
In de Blue Marlin Beach club op Ibiza betaalt u elf euro voor een ijsje met drie bollen. Voor dat geld haalt u toch zeker aan het strand van Bergen aan Zee een ijsje voor het hele gezin!

2 De kwaliteit van het zand
Kroatië heeft een diepblauwe zee en u kunt er prima snorkelen. Maar wist u dat 90% van de stranden hier bestaan uit steen, kiezels of betonplaten? Dan ligt u toch liever in het fijne zand van bijvoorbeeld het strand van Ameland?

3 Geen enge dieren in zee
Voor de Australische zuidkust zwemt de grote witte haai rond. Dat is dat beest waar al in de jaren ’80 enge films over zijn gemaakt. Dan kiest u toch zeker liever voor een duik in zee in Callantsoog? U komt hier hooguit een kleine kwal tegen, en dan alleen nog bij oostenwind!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Vakantiehuis in Alkmaar

Door Peter op donderdag 24 april 2014.
Categorieën:Vakantiehuizen

Sinds vrijdag 4 april wordt in Alkmaar weer wekelijks de wereldberoemde kaasmarkt gehouden. Tot en met vrijdag 5 september 2014 komen duizenden bezoekers vanuit de hele wereld naar het Waagplein. Iedere vrijdag tussen 10.00 en 12.30 uur kunnen ze hier genieten van een bijzonder schouwspel met een plein vol kaas en sjouwende kaasdragers.

Lees verder >

Mysteries uit de Noordzee

Door Silke op zaterdag 7 januari 2017.
Categorieën:Cultuur

De zee bedekt het grootste deel van onze aardbol en hoewel we de zeeën al eeuwen bevaren en onderzoeken, herbergt het zoute water nog altijd tal van mysteries voor de wetenschap. Omdat de zee op veel plaatsen erg diep is en de druk onder water enorm, is het lastig om de zee uitvoerig te onderzoeken.

Lees verder >

Zelf oesters rapen in Zeeland

Door Marielle op dinsdag 14 november 2017.

Liefhebbers van oesters houden van Zeeland. In de meest zonnige kustprovincie van Nederland worden oesters in veel restaurants geserveerd en … kunt u ze ook zelf rapen! Als u een vakantiehuis in Zeeland heeft gehuurd moet u zeker eens een paar oesters gaan verzamelen. Een ervaring om nooit te vergeten!

Lees verder >