Beste strandpaviljoen van Noord-Holland staat in Egmond aan Zee

Wilt u tijdens uw vakantie aan de Noord-Hollandse kust genieten van een hapje of drankje in een strandtent? Dan wordt het tijd dat u een huisje in Egmond huurt. Aan het strand van Egmond staat namelijk het beste strandpaviljoen van Noord-Holland. Paviljoen de Zilvermeeuw in Egmond aan Zee heeft volgens de jury een mooie eigentijdse inrichting, een heerlijk terras en een uitstekende bediening!

Vakantiehuizen in Egmond aan Zee

Vakantiehuizen in Noord-Holland

De organisatie van de jaarlijkse verkiezing wil het toerisme aan de Nederlandse kust bevorderen en de kwaliteit van het ondernemerschap aan het strand bevorderen.

Nog meer paviljoenprijzen

Naast de verkiezing in Noord Holland vielen nog meer paviljoens in de prijzen. Paviljoen Het Strand in Katwijk werd uitgeroepen tot het beste paviljoen van Zuid Holland. Hier viel het de jury op dat er bij de nieuwbouw rekening werd gehouden met de duurzaamheid van het gebouw en dat de uitbaters de strandbezoekers betrekken bij het schoon houden van het strand.
Vakantiehuizen in Zuid Holland

Ook in Zeeland kwam een winnaar uit de bus. Dok 14 in Cadzand is een nieuw paviljoen maar de mooie uitstraling van het gebouw, het fijne terras en de goede bediening zorgde direct voor een eerste plaats.

Vakantiehuizen in Cadzand

Vakantiehuizen in Zeeland

Beste paviljoen van de Wadden

Op de Waddeneilanden kreeg ´t Badhuys op Vlieland de meeste punten van de jury. Opvallend was dat bij de publieksverkiezing onder Duitse strandgasten Strandpaviljoen Paal 17 bij De Koog op Texel het beste uit de bus kwam

Vakantiehuizen in De Koog

Vakantiehuizen op Texel

 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Bunkers aan de Nederlandse kust

Door Silke op zaterdag 17 december 2016.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een groot aantal landen in Europa door Duitsland veroverd en bezet. Het Duitse leger was bang voor een invasie over zee en bouwde een 5000 kilometer lange verdedigingslinie langs de kust. Deze Atlantikwall (Nederlands: Atlantische wal) liep van Noorwegen via Denemarken, Duitsland, Nederland en België naar Frankrijk tot aan de grens met Spanje.

Lees verder >

Blokarten aan de Nederlandse kust

Door Peter op woensdag 10 juni 2015.
Categorieën:Actief

In 1999 werd door de Nieuw Zeelander Paul Becket de Blokart uitgevonden. Hij wilde een wagen maken die door een zeil werd voortbewogen en die eenvoudig door iedereen bestuurd kon worden. Zijn idee werd een groot succes. In steeds meer landen wordt de sport beoefend en ook in Nederland is  blokarten op het strand een populaire activiteit geworden. 

Lees verder >

Wodka op het strand van Ameland

Door Silke op vrijdag 21 april 2017.
Categorieën:CultuurKustStrand

Als u een wandeling maakt op het strand bij Buren op Ameland komt u met een beetje geluk een kruikje van meer dan 160 jaar oud tegen. En met nog meer geluk is het kruikje nog dicht in zit er wodka in het kruikje.

Lees verder >