Bijkomen tijdens de winter? Boek een vakantiehuis met sauna

Wil jij deze winter energie opladen aan de kust? Na een frisse strandwandeing even helemaal bijkomen en genieten van een weldadige warmte? Kies dan voor een vakantiehuis met eigen sauna. Door de warmte van de sauna gaat je hart sneller kloppen zodat je hele lichaam beter doorbloed raakt. En dat heeft een aantal positieve effecten.

3 redenen waarom een bezoek aan de sauna zo goed is

1. Tegen pijn
De warmte die in je lichaam ontstaat zorgt ervoor dat je meer witte bloedlichaampjes aanmaakt. Hierdoor wordt je beter beschermd tegen bacteriën en virussen, je weerstand wordt dus verhoogd. Ook je spieren worden door de warmte veel soepeler, zodat gewrichtspijn zal verminderen.

2. Rustgevend
Heb je veel last gehad van (feestdagen)stress, voel je je vermoeid?  Na een bezoek aan de sauna ben je heerlijk ontspannen. Omdat de sauna voor een snellere doorbloeding zorgt, komt er meer zuurstof in je hersens. Je voelt je na een saunabezoek daarom fit en vol energie. 

3. Gezonde huid
Door een bezoek aan de sauna worden je bloedvaten wijder. Hierdoor wordt er meer bloed naar je huid vervoerd. Je poriën gaan open staan zodat je huid ook van binnen grondig wordt gereinigd. Ook zullen wondjes aan je huid sneller herstellen.

Vakantiehuizen met infrarood sauna

In ons aanbod vind je ook een flink aantal vakantiehuizen met een infrarood sauna.  Het verschil met de 'gewone' sauna is dat je lichaam direct wordt verwarmd door infraroodstralen. Er heerst een normale luchtvochtigheid en een temperatuur 40 tot 60 graden Celsius. Door dit mildere klimaat is het voor veel mensen in een infrarood sauna makkelijker uit te houden dan in een Finse sauna. De infrarood sauna is heel aangenaam voor je gewrichten en spieren.

 

 

De zekerheid van: