Bijzonder! Jenever op zeewier basis

Darwin's evolutietheorie laat er geen misverstand over bestaan: zeewier is de bron van al het leven. In den beginne was er alleen zeewier. Uit zeewier onstonden de planten, de dieren en uiteindelijk ook de mensen. Petra de Boevere, eigenaresse van een slijterij in het Zeeuwse Sluis en bekend als Meisje van de Slijterij raakte door dit idee geïnspireerd. In haar winkel verkoopt ze de betere Schotse whisky's. Op de Schotse eilanden wordt bij het stoken van sommige whisky lokale turf gebruikt. In die turf bevindt zich fossiel zeewier wat aan de whisky een typische zilte geur en smaak toevoegt.

Zeewierjenever


Petra de Boevere bedacht een eigen zeewierdrank. Stokerij Rutte & Zn in Dordrecht voegt Japans zeewier (Kombu) toe aan een ambachtelijke jenever. Hierdoor wordt een subtiele geur en smaak aan de drank toegevoegd. De jenever moet op kamertemperatuur gedronken worden en doet het uitstekend bij oesters, Hollandse Nieuwe, zeekraal, groene olijven of Sushi.

Op vakantie in Zeeland

Ben je binnenkort op vakantie in een vakantiehuis in Zeeland van Fijnopvakantie? Dan kun je de provincie natuurlijk niet verlaten zonder een flesje Zeeuwse Zeewierjenever!

De zekerheid van: