Bruce Springsteen van de Wadden

Door Silke op vrijdag 10 februari 2017.
Categorieën:CultuurLeuke uitjes

Op 20 april 1955 werd op West Terschelling een bijzonder jongetje geboren. Hessel van de Kooij woonde met zijn ouders en twee broers in een klein huisje en was daar helemaal gelukkig. Rond zijn 16e verjaardag bedacht Hessel dat hij wilde emigreren naar Canada om daar hout te gaan hakken. Dat vonden zijn ouders niet zo’n goed idee.

Samen met Hessel gingen ze op zoek naar een plek op Terschelling waar Hessel zijn geld zou kunnen verdienen. Dat werd de Groene Weide, een café in Hoorn waar al 100 jaar niets aan veranderd was. Na een flinke verbouwing opende Hessel hier in 1972 zijn eigen café.

In de beginjaren moest Hessel naast zijn baan als kroegeigenaar nog flink bijklussen door mee te werken aan de versterking van de dijk.

Zingende barkeeper

Het was ondertussen een goede gewoonte geworden van Hessel om tussen het bier tappen door regelmatig zijn gitaar te pakken en liedjes te zingen. Het werd steeds drukker in het café, want de feestjes rond de bar en op het strand met de muziek van Hessel kregen steeds meer bekendheid.

In 1980 bracht Hessel een eerste single uit en midden jaren ’80 volgde de eerste CD. De zingende barkeeper van Terschelling kreeg in die tijd landelijke bekendheid door optredens in de TV-Show, bij RUR en andere veelbekeken programma’s. Hessel werd door zijn stem en liedjes de Bruce Springsteen van de lage landen genoemd. De rest van Nederland leerde de muziek van Hessel waarderen en in de jaren ’90 trad Hessel op voor enorme groepen fans in o.a. Ahoy, Thialf en Tivoli Utrecht.

Beste café van Nederland

Ook met het café ging het uitstekend. In 2011 werd de Groen Weide zelfs uitgeroepen tot het beste café van Nederland. Nog regelmatig pakt Hessel zijn gitaar waarmee een avond in het café onvergetelijk wordt.

Wilt u Hessel horen zingen of gewoon gezellig een drankje drinken in zijn beroemde café? Huur dan een vakantiehuis op Terschelling!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wadden wandelen

Door Silke op zondag 13 september 2015.
Categorieën:KustNatuurStrand

Het Waddengebied is een uniek natuurgebied dat vrijwel nergens anders ter wereld voorkomt. De Waddenzee is een niet erg diep watergebied met een relatief vlakke kust. Door de unieke structuur van het gebied met getijdengeulen, zeegras-weiden, mosselbanken, zandbaken, wadden, zoutmoerassen, stranden en duinen komen er een groot aantal bijzondere planten en dierensoorten voor. Wat dacht je bijvoorbeeld van de zeehond en de bruinvis? 

Lees verder >

Huisje op het strand

Door Peter op woensdag 30 april 2014.
Categorieën:KustVakantiehuizen

Bergen aan Zee is eigenlijk pas sinds het begin van de vorige eeuw een badplaats. In 1909 zorgde de toenmalige burgemeester van Bergen ervoor, dat de tramlijn naar Bergen werd doorgetrokken naar Bergen aan Zee. Slimme ondernemers begonnen in die tijd de eerste restaurants en hotels in de nieuwe badplaats. Het dorp - met ook nu nog minder dan 500 vaste inwoners - is uitgegroeid tot een echte badplaats. Het strand is breed en schoon en het dorp is ook bij surfers en catamaranzeilers een geliefde plaats.

Lees verder >

Bijzondere jenever uit Zeeland

Door Peter op dinsdag 27 mei 2014.
Categorieën:NieuwsUit eten

Darwin's evolutietheorie laat er geen misverstand over bestaan: zeewier is de bron van al het leven. In den beginne was er alleen zeewier. Uit zeewier onstonden de planten, de dieren en uiteindelijk ook de mensen. Petra de Boevere, eigenaresse van een slijterij in het Zeeuwse Sluis en bekend als Meisje van de Slijterij raakte door dit idee geïnspireerd. In haar winkel verkoopt ze de betere Schotse whisky's. Op de Schotse eilanden wordt bij het stoken van sommige whisky lokale turf gebruikt.

Lees verder >