Bruce Springsteen van de Wadden

Door Silke op vrijdag 10 februari 2017.
Categorieën:CultuurLeuke uitjes

Op 20 april 1955 werd op West Terschelling een bijzonder jongetje geboren. Hessel van de Kooij woonde met zijn ouders en twee broers in een klein huisje en was daar helemaal gelukkig. Rond zijn 16e verjaardag bedacht Hessel dat hij wilde emigreren naar Canada om daar hout te gaan hakken. Dat vonden zijn ouders niet zo’n goed idee.

Samen met Hessel gingen ze op zoek naar een plek op Terschelling waar Hessel zijn geld zou kunnen verdienen. Dat werd de Groene Weide, een café in Hoorn waar al 100 jaar niets aan veranderd was. Na een flinke verbouwing opende Hessel hier in 1972 zijn eigen café.

In de beginjaren moest Hessel naast zijn baan als kroegeigenaar nog flink bijklussen door mee te werken aan de versterking van de dijk.

Zingende barkeeper

Het was ondertussen een goede gewoonte geworden van Hessel om tussen het bier tappen door regelmatig zijn gitaar te pakken en liedjes te zingen. Het werd steeds drukker in het café, want de feestjes rond de bar en op het strand met de muziek van Hessel kregen steeds meer bekendheid.

In 1980 bracht Hessel een eerste single uit en midden jaren ’80 volgde de eerste CD. De zingende barkeeper van Terschelling kreeg in die tijd landelijke bekendheid door optredens in de TV-Show, bij RUR en andere veelbekeken programma’s. Hessel werd door zijn stem en liedjes de Bruce Springsteen van de lage landen genoemd. De rest van Nederland leerde de muziek van Hessel waarderen en in de jaren ’90 trad Hessel op voor enorme groepen fans in o.a. Ahoy, Thialf en Tivoli Utrecht.

Beste café van Nederland

Ook met het café ging het uitstekend. In 2011 werd de Groen Weide zelfs uitgeroepen tot het beste café van Nederland. Nog regelmatig pakt Hessel zijn gitaar waarmee een avond in het café onvergetelijk wordt.

Wilt u Hessel horen zingen of gewoon gezellig een drankje drinken in zijn beroemde café? Huur dan een vakantiehuis op Terschelling!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Fietsen op het strand

Door Silke op zondag 13 september 2015.
Categorieën:ActiefStrand

Vanaf 1 oktober tot eind april mag je bij de meeste Nederlandse badplaatsen op het strand fietsen.  Maar let op: fietsen op het strand is wel even iets anders dan fietsen op de weg. Zelfs als je ervaring hebt met mountainbiken is het verstandig jezelf (en je fiets) goed voor te bereiden voor een fietstocht over het strand. Wil jij vanuit je vakantiehuis aan de kust een stukje fietsen over het strand? We geven je graag de belangrijkste tips.

Lees verder >

Fotowedstrijd 2014

De mooiste bollenvelden aan de kust

Door Silke op vrijdag 9 september 2016.

Als je toeristisch Nederland in 3 clichés wilt beschrijven, horen kaas, molens en tulpen daar zeker bij. Met onze prachtige tulpenvelden zijn we zelfs uniek in de wereld. Bloembollen worden ook op steeds meer plekken in Nederland verbouwd. In ons land zijn maar liefst 25.000 hectares aan bollenvelden te vinden. Dat zijn duizenden hectares meer dan een aantal jaar geleden. Het grootste deel van de bollenvelden ligt in de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland. 

Lees verder >