De mooiste duinwandelingen

Door Peter op zondag 30 november 2014.
Categorieën:ActiefNatuur

Duinen zijn een onmisbare schakel in onze kustverdediging. Geen ander landschap is voor onze veiligheid zo belangrijk als het duinlandschap en het mooiste is: de duinen zijn ook een heerlijke plek voor een lange wandeling. Het hele jaar door! Het duinlandschap is zeer afwisselend met glasheldere meertjes, dichte duinbossen en mooie duintoppen waar je jezelf trakteert op een weids uitzicht. Het strand is nooit ver weg om ook nog even die zilte zeelucht op te kunnen snuiven. 

Top 3 duinwandelingen van Nederland

De Nederlandse duinenrij is wel 100 kilometer lang en het is daarom best lastig om de mooiste duinwandeling te noemen. Toch doen we hier een poging:

1. Groene wissel Castricum
Deze wandeling van 16 km is vooral heel afwisselend, Je gaat door gemengd bos en over open duinvlaktes. Je wandelt door een schitterend merengebied en je gaat een stuk over mooi, breed strand. Hier kun je de route uitprinten. Vakantiehuisjes in de buurt vindt je hier.

2. NS wandeling door de Kennemer Duinen
Dit is een echte klassieker. De route van 15,5 km combineert een schitterend duingebied met de geneugten van het strand. Tijdens de route klim je regelmatig met prachtige uitzichten als beloning.  Hier kun je de route uitprinten. Vakantiehuisjes in de buurt vindt je hier.

3. Wandeling door natuurgebied De Manteling
Beschermd natuurgebied 'De Manteling' loopt langs de kust van Domburg tot Oost Kapelle. Het bestaat uit strand, duin, binnenduinrandbossen, vroongebieden en diverse waterpartijen. Hier kun je de route uitprinten. Vakantiehuisjes in de buurt vindt je hier.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Bucketlist Terschelling

Door Petra op maandag 7 september 2015.
Categorieën:Leuke uitjes

Terschelling is het Waddeneiland voor liefhebbers van ongerepte natuur en veel gezelligheid. Terschelling heeft maar liefst dertig kilometer aan uitgestrekte zandstranden, soms wel 500 meter breed. Op het eiland zijn meer dan 200 kilometer aan wandelpaden uitgezet. De verschillende routes zijn met elkaar verbonden dankzij de wandelnetwerkpunten. Zo kun je makkelijk van de ene route naar de andere ‘’hoppen’’. 

Terschelling is niet ver

Lees verder >

Autovrij op vakantie

Door Silke op vrijdag 7 oktober 2016.

In Nederland rijden veel auto’s rond. Heel veel zelfs. Op dit moment zijn er zo’n 8 miljoen auto’s in ons land geregistreerd. Vijftien jaar geleden waren dat er nog “maar” 6,3 miljoen. De belangrijkste reden is de groei van onze welvaart. Steeds meer gezinnen hebben twee – of zelfs meer – auto’s. Bovendien hebben ook ouderen en vrouwen meer dan vroeger een eigen auto.

Lees verder >

Met een rolstoel naar het strand

Door Peter op woensdag 10 december 2014.
Categorieën:ActiefKustNieuws

Bent u aangewezen op een rolstoel of rollator en wilt u toch lekker naar het strand? Dan zijn er tegenwoordig op veel plekken strandrolstoelen en -rollators beschikbaar. Deze terreinstoelen zijn geschikt om met of zonder begeleider makkelijk over het strand te rijden. Er zijn in Nederland veel verschillende modellen beschikbaar. Daarbij kunt u bijvoorbeeld kiezen voor ‘’De Jutter’’, een eenvoudige rolstoel met dikke banden of de ‘’Hippocamp’’, een kruising tussen een ligfiets en een bakfiets.

Lees verder >