Duurzaam vakantiehuis

Door Peter op dinsdag 8 juli 2014.
Categorieën:Vakantiehuizen

Een aantal eigenaren op het vakantiepark Buiten Bergen heeft er onlangs voor gekozen om het park nog duurzamer te maken door zonnepanelen op het dak van hun vakantiehuis te plaatsen. De eerste panelen zijn deze week aangebracht.

Veel zonuren aan de kust

Buiten Bergen ligt in het duingebied tussen het Noord-Hollandse Bergen en Schoorl. Aan de Nederlandse westkust is over het gehele jaar de meeste ruimte voor de zon. Onze kust kan normaal gesproken rekenen op 1750 zonuren per jaar, terwijl het oosten van het land het moet doen met ruim 1500 zonuren. Ideale omstandigheden om energie op te wekken met zonnepanelen.

Terugdringen van CO2

De 72 vrijstaande huizen op park Buiten Bergen liggen op  een natuurlijk ingericht terrein, gesitueerd in harmonie met de groene omgeving.  Jan Willem Rotscheid is eigenaar van één van de huizen op het park en zegt over zijn beslissing om zonnepanelen aan te schaffen: ‘’Ik vind dat we waar mogelijk een bijdrage kunnen leveren aan het tegengaan van het CO2 gehalte in de atmosfeer. Met de zonnepanelen op ons huis zijn huurders er in ieder geval zeker van dat alle energie die ze tijdens hun vakantie gebruiken 100% duurzaam is opgewekt.’’

Ook de receptie heeft zonnepanelen

De zonnepanelen zijn o.a. uitgekozen op hun vormgeving. De matzwarte panelen vallen nauwelijks op bij de zwarte pannendaken van de huizen op Buiten Bergen. Ook op het dak van de receptie van het park liggen inmiddels een flink aantal panelen.

Liefhebbers van rust, duinen, strand en een beter milieu kunnen nu hun groene vakantiehuis boeken bij Fijnopvakantie. Kies voor Buitenhuis nummer 7, nummer 9 of nummer 59.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Vakantiehuis in Cadzand huren

Door Silke op vrijdag 23 juni 2017.

Heeft u plannen om een vakantiehuis in Cadzand-Bad te huren? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Cadzand is de meest zuidelijke én de meest westelijke badplaats aan de Nederlandse kust. Cadzand ligt in Zeeuws-Vlaanderen, direct aan de Belgische grens. De Bourgondische, gemoedelijke Vlaamse sfeer is hier dan ook goed te merken.

Lees verder >

Naaktstrand in Bergen aan Zee

Door Peter op woensdag 30 april 2014.
Categorieën:KustNatuur

In Callantsoog werd op 27 april 1973 het eerste naaktstrand gelegaliseerd. Twee naturisten lieten zich bekeuren op grond van schennis van de openbare eerbaarheid. In het strafproces dat volgde, werden zij vrijgesproken. Dit leidde tot het legaliseren van een naaktstrand. In 1985 werd in Nederland een wet aangenomen die bepaalt dat naaktrecreatie alleen strafbaar is wanneer dit wordt uitgeoefend op plaatsen die daarvoor niet geschikt zijn.

Lees verder >

Unieke trouwlocatie aan de kust

Door Peter op vrijdag 7 november 2014.

De Brandaris is de oudste vuurtoren van Nederland en staat op Terschelling. De eerste Brandaristoren werd gebouwd in 1323 om voor schepen de nauwe opening tussen Vlieland en Terschelling te markeren. In het jaar 1570 stortte deze toren, aangetast door wind en zout water in de zee. 

Lees verder >