Duurzaam vakantiehuis

Door Peter op dinsdag 8 juli 2014.
Categorieën:Vakantiehuizen

Een aantal eigenaren op het vakantiepark Buiten Bergen heeft er onlangs voor gekozen om het park nog duurzamer te maken door zonnepanelen op het dak van hun vakantiehuis te plaatsen. De eerste panelen zijn deze week aangebracht.

Veel zonuren aan de kust

Buiten Bergen ligt in het duingebied tussen het Noord-Hollandse Bergen en Schoorl. Aan de Nederlandse westkust is over het gehele jaar de meeste ruimte voor de zon. Onze kust kan normaal gesproken rekenen op 1750 zonuren per jaar, terwijl het oosten van het land het moet doen met ruim 1500 zonuren. Ideale omstandigheden om energie op te wekken met zonnepanelen.

Terugdringen van CO2

De 72 vrijstaande huizen op park Buiten Bergen liggen op  een natuurlijk ingericht terrein, gesitueerd in harmonie met de groene omgeving.  Jan Willem Rotscheid is eigenaar van één van de huizen op het park en zegt over zijn beslissing om zonnepanelen aan te schaffen: ‘’Ik vind dat we waar mogelijk een bijdrage kunnen leveren aan het tegengaan van het CO2 gehalte in de atmosfeer. Met de zonnepanelen op ons huis zijn huurders er in ieder geval zeker van dat alle energie die ze tijdens hun vakantie gebruiken 100% duurzaam is opgewekt.’’

Ook de receptie heeft zonnepanelen

De zonnepanelen zijn o.a. uitgekozen op hun vormgeving. De matzwarte panelen vallen nauwelijks op bij de zwarte pannendaken van de huizen op Buiten Bergen. Ook op het dak van de receptie van het park liggen inmiddels een flink aantal panelen.

Liefhebbers van rust, duinen, strand en een beter milieu kunnen nu hun groene vakantiehuis boeken bij Fijnopvakantie. Kies voor Buitenhuis nummer 7, nummer 9 of nummer 59.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Zeeuwse mosselen

Welke badkleding moet ik aan?

Door Peter op woensdag 24 juni 2015.
Categorieën:Kust

De zomer komt eraan en wat is er fijner dan een dagje strand vanuit je vakantiehuis aan de kust? Maar voor veel vrouwen is de keuze voor de juiste badkleding een echt dilemma. Ben ik niet te dik, te dun of te bleek? Wordt het een bikini of een badpak? En welke kleur moet ik dan kiezen? Wij geven je graag wat tips welke badkleding het beste bij jouw figuur past! 

Lees verder >

Grootste meeuw ter wereld

Door Peter op woensdag 20 mei 2015.

Grote mantelmeeuwen zijn de grootste meeuwen ter wereld. Volwassen mantelmeeuwen zijn zo’n 70 cm lang en hebben vleugels met een spanwijdte tot wel 170 centimeter. Door hun stevige bouw en enorme snavel zien ze er erg indrukwekkend uit. Ze maken ook een veel lager geluid dan andere meeuwen. Grote mantelmeeuwen leven van vis, schelpdieren en insecten, maar ze jagen ook wel op kleine zeevogels.

Lees verder >