Duurzaam vakantiehuis

Door Peter op dinsdag 8 juli 2014.
Categorieën:Vakantiehuizen

Een aantal eigenaren op het vakantiepark Buiten Bergen heeft er onlangs voor gekozen om het park nog duurzamer te maken door zonnepanelen op het dak van hun vakantiehuis te plaatsen. De eerste panelen zijn deze week aangebracht.

Veel zonuren aan de kust

Buiten Bergen ligt in het duingebied tussen het Noord-Hollandse Bergen en Schoorl. Aan de Nederlandse westkust is over het gehele jaar de meeste ruimte voor de zon. Onze kust kan normaal gesproken rekenen op 1750 zonuren per jaar, terwijl het oosten van het land het moet doen met ruim 1500 zonuren. Ideale omstandigheden om energie op te wekken met zonnepanelen.

Terugdringen van CO2

De 72 vrijstaande huizen op park Buiten Bergen liggen op  een natuurlijk ingericht terrein, gesitueerd in harmonie met de groene omgeving.  Jan Willem Rotscheid is eigenaar van één van de huizen op het park en zegt over zijn beslissing om zonnepanelen aan te schaffen: ‘’Ik vind dat we waar mogelijk een bijdrage kunnen leveren aan het tegengaan van het CO2 gehalte in de atmosfeer. Met de zonnepanelen op ons huis zijn huurders er in ieder geval zeker van dat alle energie die ze tijdens hun vakantie gebruiken 100% duurzaam is opgewekt.’’

Ook de receptie heeft zonnepanelen

De zonnepanelen zijn o.a. uitgekozen op hun vormgeving. De matzwarte panelen vallen nauwelijks op bij de zwarte pannendaken van de huizen op Buiten Bergen. Ook op het dak van de receptie van het park liggen inmiddels een flink aantal panelen.

Liefhebbers van rust, duinen, strand en een beter milieu kunnen nu hun groene vakantiehuis boeken bij Fijnopvakantie. Kies voor Buitenhuis nummer 7, nummer 9 of nummer 59.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Filmen op de Wadden

Door Silke op donderdag 28 december 2017.

De Waddeneilanden behoren tot de meest geliefde toeristische regio’s van ons land. De combinatie van natuur, strand, authentieke en kleinschalige attracties zorgt ervoor dat we graag een paar dagen in een vakantiehuis op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog doorbrengen.

Lees verder >

Wie houdt er niet van de kust?

Door Silke op vrijdag 14 oktober 2016.
Categorieën:CultuurKustNatuur

We zijn ons er niet altijd van bewust, maar Nederland heeft prachtige en veelzijdige natuur. We zijn een land van overgangen: van hoog naar laag, van droog naar nat en van zoet naar zout. Nederland is de delta van Noordwest-Europa. De natuur is Nederland is ongekend verschillend en is goed bereikbaar. En iedereen kan genieten van alle natuurpracht door de honderden kilometers aan wandel- en fietspaden die door onze mooie natuurgebieden lopen.

Lees verder >

Zelf oesters rapen in Zeeland

Liefhebbers van oesters houden van Zeeland. In de meest zonnige kustprovincie van Nederland worden oesters in veel restaurants geserveerd en … kunt u ze ook zelf rapen! Als u een vakantiehuis in Zeeland heeft gehuurd moet u zeker eens een paar oesters gaan verzamelen. Een ervaring om nooit te vergeten!

Lees verder >