Duurzaam vakantiehuis

Door Peter op dinsdag 8 juli 2014.
Categorieën:Vakantiehuizen

Een aantal eigenaren op het vakantiepark Buiten Bergen heeft er onlangs voor gekozen om het park nog duurzamer te maken door zonnepanelen op het dak van hun vakantiehuis te plaatsen. De eerste panelen zijn deze week aangebracht.

Veel zonuren aan de kust

Buiten Bergen ligt in het duingebied tussen het Noord-Hollandse Bergen en Schoorl. Aan de Nederlandse westkust is over het gehele jaar de meeste ruimte voor de zon. Onze kust kan normaal gesproken rekenen op 1750 zonuren per jaar, terwijl het oosten van het land het moet doen met ruim 1500 zonuren. Ideale omstandigheden om energie op te wekken met zonnepanelen.

Terugdringen van CO2

De 72 vrijstaande huizen op park Buiten Bergen liggen op  een natuurlijk ingericht terrein, gesitueerd in harmonie met de groene omgeving.  Jan Willem Rotscheid is eigenaar van één van de huizen op het park en zegt over zijn beslissing om zonnepanelen aan te schaffen: ‘’Ik vind dat we waar mogelijk een bijdrage kunnen leveren aan het tegengaan van het CO2 gehalte in de atmosfeer. Met de zonnepanelen op ons huis zijn huurders er in ieder geval zeker van dat alle energie die ze tijdens hun vakantie gebruiken 100% duurzaam is opgewekt.’’

Ook de receptie heeft zonnepanelen

De zonnepanelen zijn o.a. uitgekozen op hun vormgeving. De matzwarte panelen vallen nauwelijks op bij de zwarte pannendaken van de huizen op Buiten Bergen. Ook op het dak van de receptie van het park liggen inmiddels een flink aantal panelen.

Liefhebbers van rust, duinen, strand en een beter milieu kunnen nu hun groene vakantiehuis boeken bij Fijnopvakantie. Kies voor Buitenhuis nummer 7, nummer 9 of nummer 59.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Storm aan de kust

In Nederland horen herfst- en winterstormen bij het klimaat. Vanaf oktober ontstaan er steeds grotere tegenstellingen in de temperatuur van de atmosfeer. Op het Noordelijke Halfrond wordt het snel kouder, terwijl het in het zuiden nog nazomert. Deze grote temperatuurverschillen zorgen ervoor dat er op een hoogte van zo’n 10 kilometer krachtige straalstormen ontstaan die flinke stormdepressies onze kant opsturen, soms een aantal achter elkaar.

Lees verder >

Vakantie aan het strand

Door Peter op woensdag 10 juni 2015.
Categorieën:Nieuws

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) heeft deze week cijfers naar buiten gebracht over het aantal vakanties dat aan de Nederlandse kust wordt doorgebracht. Er blijken maar liefst 2 miljoen mensen in 2014 een vakantie aan onze stranden te hebben geboekt. Een groei van maar liefst 200.000 ten opzichte van het jaar ervoor! Deze toeristen gaven gezamenlijk ruim 950.000 euro uit. 

Lees verder >

In de winter naar de kust

De Nederlandse kust is ook in de winter een uniek en prachtig landschap. Het strand en de duinen nodigen uit tot heerlijke wandelingen onder Hollandse wolkenluchten. Opwarmen na een lange wandeling doet u in een van de gezellige strandtenten. Mocht er komende winter weer eens een pak sneeuw vallen, zorg dan dat u na een sneeuwbui als een van de eersten op het strand of in de duinen bent. U zult betoverd raken door het landschap.  Hebt u deze winter een vakantiehuis aan de kust gehuurd en wilt u een echt winterse belevenis meemaken?

Lees verder >