Energie opladen in de winter

Door Peter op woensdag 17 december 2014.
Categorieën:Actief

Wil jij deze winter energie opladen aan de kust? Eens even helemaal bijkomen en genieten van een weldadige warmte? Kies dan voor een vakantiehuis met eigen sauna. Door de warmte van de sauna gaat je hart sneller kloppen zodat je hele lichaam beter doorbloed raakt. En dat heeft een aantal positieve effecten.

3 redenen waarom een bezoek aan de sauna zo goed is

1. Tegen pijn
De warmte die in je lichaam ontstaat zorgt ervoor dat je meer witte bloedlichaampjes aanmaakt. Hierdoor wordt je beter beschermd tegen bacteriën en virussen. Ook je spieren worden door de warmte veel soepeler, zodat gewrichtspijn zal verminderen.

2. Rustgevend
Omdat je tijdens saunabezoek voor een snellere doorbloeding zorgt, komt er meer zuurstof in je hersens. Je voelt je na een saunabezoek daarom fit en vol energie. 

3. Gezonde huid
Door een bezoek aan de sauna worden je bloedvaten wijder. Hierdoor wordt er meer bloed naar je huid vervoerd. Je poriën gaan open staan zodat je huid ook van binnen grondig wordt gereinigd. Ook zullen wondjes aan je huid sneller herstellen.

Vakantiehuizen met infrarood sauna

In ons aanbod vind je ook een flink aantal vakantiehuizen met een infrarood sauna.  Het verschil met de 'gewone' sauna is dat je lichaam direct wordt verwarmd door infraroodstralen. Er heerst een normale luchtvochtigheid en een temperatuur 40 tot 60 graden Celsius. Door dit mildere klimaat is het voor veel mensen in een infrarood sauna makkelijker uit te houden dan in een Finse sauna. 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Paardrijden op de Wadden

Door Silke op vrijdag 17 maart 2017.

Paardenliefhebbers zijn gek op de Waddeneilanden. Niet zo gek natuurlijk, want wat is er mooie dan te paard te genieten van de natuur, te galopperen over het strand bij ondergaande zon of rustig vanuit het zadel te genieten van het duinlandschap.

Op de verschillende Waddeneilanden zijn er genoeg mogelijkheden om een mooie rit te paard te maken. Wij zetten de mogelijkheden op de drie grootste Waddeneilanden graag op een rijtje.

Lees verder >

Hondsbossche Duinen

De basis voor de Hondsbossche Zeewering tussen Camperduin en Petten aan de Noord-Hollandse kust is al aan het begin van de 16e eeuw aangelegd. De dijk moest een doorbraak bij hoogwater voorkomen. In 2004 werd de dijk door de Nederlandse regering uiteindelijk als een van de ‘zwakke schakels’ van de Nederlandse kust benoemd. Door de voorspellingen over stijging van de zeespiegel in de toekomst werd de kans dat de dijk het ooit zou begeven ingeschat als ‘hoger dan eens in de 10.000 jaar’.

Lees verder >

Sporten op het strand

Door Peter op woensdag 24 juni 2015.
Categorieën:Actief

Als je op het strand komt zal het je niet ontgaan: er wordt steeds meer gesport aan de kust. Het zand maakt alle sporten net iets zwaarder, maar ook leuker. Door de zon op je huid, de zachte zeebries, het warme zand en het geluid van de branding merk je niet eens dat je extra calorieën aan het verbranden bent. 

Lees verder >