Energie opladen in de winter

Door Peter op woensdag 17 december 2014.
Categorieën:Actief

Wil jij deze winter energie opladen aan de kust? Eens even helemaal bijkomen en genieten van een weldadige warmte? Kies dan voor een vakantiehuis met eigen sauna. Door de warmte van de sauna gaat je hart sneller kloppen zodat je hele lichaam beter doorbloed raakt. En dat heeft een aantal positieve effecten.

3 redenen waarom een bezoek aan de sauna zo goed is

1. Tegen pijn
De warmte die in je lichaam ontstaat zorgt ervoor dat je meer witte bloedlichaampjes aanmaakt. Hierdoor wordt je beter beschermd tegen bacteriën en virussen. Ook je spieren worden door de warmte veel soepeler, zodat gewrichtspijn zal verminderen.

2. Rustgevend
Omdat je tijdens saunabezoek voor een snellere doorbloeding zorgt, komt er meer zuurstof in je hersens. Je voelt je na een saunabezoek daarom fit en vol energie. 

3. Gezonde huid
Door een bezoek aan de sauna worden je bloedvaten wijder. Hierdoor wordt er meer bloed naar je huid vervoerd. Je poriën gaan open staan zodat je huid ook van binnen grondig wordt gereinigd. Ook zullen wondjes aan je huid sneller herstellen.

Vakantiehuizen met infrarood sauna

In ons aanbod vind je ook een flink aantal vakantiehuizen met een infrarood sauna.  Het verschil met de 'gewone' sauna is dat je lichaam direct wordt verwarmd door infraroodstralen. Er heerst een normale luchtvochtigheid en een temperatuur 40 tot 60 graden Celsius. Door dit mildere klimaat is het voor veel mensen in een infrarood sauna makkelijker uit te houden dan in een Finse sauna. 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Stoppen met roken in Schoorl

Door Peter op dinsdag 8 april 2014.
Categorieën:ActiefCultuur

Onze tip voor iedereen die wil stoppen met roken: huur een vakantiehuis in het duingebied van Bergen en Schoorl. Vanaf 1 april geldt er namelijk weer een rookverbod in het bos- en duingebied van de gemeente Bergen. Binnen een straal van 30 meter van de bossen, duinen en heidegebieden mag absoluut niet gerookt worden. Het is een van de maatregelen die ervoor moeten zorgen dat er geen natuurbrand ontstaat.

Lees verder >

Wie houdt er niet van de kust?

Door Silke op vrijdag 14 oktober 2016.
Categorieën:CultuurKustNatuur

We zijn ons er niet altijd van bewust, maar Nederland heeft prachtige en veelzijdige natuur. We zijn een land van overgangen: van hoog naar laag, van droog naar nat en van zoet naar zout. Nederland is de delta van Noordwest-Europa. De natuur is Nederland is ongekend verschillend en is goed bereikbaar. En iedereen kan genieten van alle natuurpracht door de honderden kilometers aan wandel- en fietspaden die door onze mooie natuurgebieden lopen.

Lees verder >

Huis aan zee voor twee gezinnen

Door Peter op vrijdag 21 november 2014.

Veel mensen vinden het erg gezellig om met een ander gezin op vakantie te gaan. Samen op vakantie gaan betekent lekker met elkaar bijkletsen en plezier hebben. En natuurlijk zijn speelkameraadjes voor de kinderen geregeld. Ook een vakantie met 3 generaties is populair. Met de kinderen én opa en oma op pad is natuurlijk erg gezellig!

Lees verder >