Energie opladen in de winter

Door Peter op woensdag 17 december 2014.
Categorieën:Actief

Wil jij deze winter energie opladen aan de kust? Eens even helemaal bijkomen en genieten van een weldadige warmte? Kies dan voor een vakantiehuis met eigen sauna. Door de warmte van de sauna gaat je hart sneller kloppen zodat je hele lichaam beter doorbloed raakt. En dat heeft een aantal positieve effecten.

3 redenen waarom een bezoek aan de sauna zo goed is

1. Tegen pijn
De warmte die in je lichaam ontstaat zorgt ervoor dat je meer witte bloedlichaampjes aanmaakt. Hierdoor wordt je beter beschermd tegen bacteriën en virussen. Ook je spieren worden door de warmte veel soepeler, zodat gewrichtspijn zal verminderen.

2. Rustgevend
Omdat je tijdens saunabezoek voor een snellere doorbloeding zorgt, komt er meer zuurstof in je hersens. Je voelt je na een saunabezoek daarom fit en vol energie. 

3. Gezonde huid
Door een bezoek aan de sauna worden je bloedvaten wijder. Hierdoor wordt er meer bloed naar je huid vervoerd. Je poriën gaan open staan zodat je huid ook van binnen grondig wordt gereinigd. Ook zullen wondjes aan je huid sneller herstellen.

Vakantiehuizen met infrarood sauna

In ons aanbod vind je ook een flink aantal vakantiehuizen met een infrarood sauna.  Het verschil met de 'gewone' sauna is dat je lichaam direct wordt verwarmd door infraroodstralen. Er heerst een normale luchtvochtigheid en een temperatuur 40 tot 60 graden Celsius. Door dit mildere klimaat is het voor veel mensen in een infrarood sauna makkelijker uit te houden dan in een Finse sauna. 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Citytrip aan Zee

Door Silke op vrijdag 2 oktober 2015.
Categorieën:Leuke uitjes

Het kan een lastige keuze zijn. Je wilt er even lekker tussenuit, maar je twijfelt tussen een stedentrip of een paar dagen aan zee. Toch hoeft dat niet zo moeilijk te zijn. In Nederland hebben we prachtige historische steden die niet ver van het strand liggen. Wij van Fijn op Vakantie zetten de 3 leukste steden aan de Nederlandse kust op een rijtje.

De leukste steden aan de Nederlandse kust

Lees verder >

Zeehonden kijken in Zeeland

Door Peter op woensdag 25 maart 2015.
Categorieën:Natuur

In de Zeeuwse wateren wonen honderden zeehonden. Je kunt er de gewone en de grijze zeehond tegenkomen. De gewone zeehond is de kleinste van de twee. Mannetjes worden maximaal 2 meter lang. De dieren hebben een donkerbruine of zwarte vacht met donkere vlekken. De kop is klein in verhouding tot het lichaam. De grijze zeehond is aanmerkelijk groter en kan wel 3 meter lang worden. De vacht is meestal grijs maar kan ook zwart zijn. De mannetjes hebben een grote, brede kop en drie à vier rimpels in de nek.

Lees verder >

Tips voor de ontvangst van gasten in uw vakantiehuis

Door Peter op woensdag 7 januari 2015.

Met het organiseren van een paar kleine zaken zorgt u ervoor dat uw gasten zich direct thuis voelen bij aankomst in uw vakantiehuis. 

Welkomstpakketje
Uw gasten hebben soms een lange, warme reis achter de rug. Een flesje wijn of gekoelde frisdrank, wat fruit en een bosje bloemen op tafel zorgen ervoor dat uw gasten zich echt welkom voelen.

Lees verder >