Energie opladen in de winter

Door Peter op woensdag 17 december 2014.
Categorieën:Actief

Wil jij deze winter energie opladen aan de kust? Eens even helemaal bijkomen en genieten van een weldadige warmte? Kies dan voor een vakantiehuis met eigen sauna. Door de warmte van de sauna gaat je hart sneller kloppen zodat je hele lichaam beter doorbloed raakt. En dat heeft een aantal positieve effecten.

3 redenen waarom een bezoek aan de sauna zo goed is

1. Tegen pijn
De warmte die in je lichaam ontstaat zorgt ervoor dat je meer witte bloedlichaampjes aanmaakt. Hierdoor wordt je beter beschermd tegen bacteriën en virussen. Ook je spieren worden door de warmte veel soepeler, zodat gewrichtspijn zal verminderen.

2. Rustgevend
Omdat je tijdens saunabezoek voor een snellere doorbloeding zorgt, komt er meer zuurstof in je hersens. Je voelt je na een saunabezoek daarom fit en vol energie. 

3. Gezonde huid
Door een bezoek aan de sauna worden je bloedvaten wijder. Hierdoor wordt er meer bloed naar je huid vervoerd. Je poriën gaan open staan zodat je huid ook van binnen grondig wordt gereinigd. Ook zullen wondjes aan je huid sneller herstellen.

Vakantiehuizen met infrarood sauna

In ons aanbod vind je ook een flink aantal vakantiehuizen met een infrarood sauna.  Het verschil met de 'gewone' sauna is dat je lichaam direct wordt verwarmd door infraroodstralen. Er heerst een normale luchtvochtigheid en een temperatuur 40 tot 60 graden Celsius. Door dit mildere klimaat is het voor veel mensen in een infrarood sauna makkelijker uit te houden dan in een Finse sauna. 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Een schone kust

Door Petra op woensdag 23 juli 2014.
Categorieën:ActiefKustNieuws

Samen met vele vrijwilligers maakt Stichting De Noordzee in de maand augustus (start 1 augustus) de hele Noordzeekust schoon, van Cadzand in Zeeland tot en met Schiermonnikoog. Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour leggen zij in 31 dagen maar liefst 350 kilometer af. Met deze tocht vragen ze aandacht voor de grote hoeveelheden afval in de zee en de gevolgen hiervan voor het zeeleven. Naar schatting sterven jaarlijks 1 miljoen zeedieren door afval. Ze raken in afval verstrikt of zien het aan voor voedsel. 

Lees verder >

Bijzonder plekje aan zee

Door Silke op maandag 12 oktober 2015.
Categorieën:CultuurNatuurStrand

Ben je op zoek naar een strandbestemming waar je nog ongestoord kunt genieten van strand, duinen en zee? Waar de boulevard niet vol staat met drukke strandpaviljoens en je niet hoeft te zoeken naar een plekje tussen honderden andere zonaanbidders? Wij kennen zo’n plekje.

Camperduin ligt direct aan het strand, precies op de grens tussen de Hondsbossche Zeewering en de duinen van Schoorl. Het is een relatief onbekende badplaats,  ideaal voor vakantiegangers die natuur, strand en rust weten te waarderen.

De voordelen van Camperduin

Lees verder >

Mode aan het strand

Door Silke op vrijdag 10 maart 2017.
Categorieën:NieuwsStrand

Bent u deze zomer op vakantie in een huis aan de kust? Wilt u tijdens een dagje aan het strand een ijsje halen, een drankje drinken in een strandpaviljoen, een wandeling maken langs de vloedlijn of flaneren over de boulevard? Ook al draagt u een mooie bikini of badpak, op sommige momenten tijdens uw stranddag wilt u er natuurlijk modieus bijlopen.

Lees verder >