Erg lekker eten op Texel

Door Peter op vrijdag 14 november 2014.

De Franse bandenfabrikant Michelin begon in 1900 met het uitgeven van gidsen om chauffeurs te wijzen op restaurants en hotels in Frankrijk. Al in 1905 werden de eerste Nederlandse restaurants in de gidsen opgenomen, maar pas in 1957 krijgt een Nederlands restaurant zijn eerste ster. De prestigieuze derde ster werd in 2002 door het Rotterdamse restaurant Parkheuvel gehaald.

Sommige restaurants krijgen van de inspecteurs van Michelin de zogenaamde ''Bib Gourmand''. ''Bib'' is de afkorting van ''Bibendum'', het beroemde Michelinmannetje. De Bib Gourmand is het onderscheidingsteken voor een eetgelegenheid die een prima maaltijd serveert voor een prijs onder de € 37 (exclusief drankjes).

Heerlijk uit eten op Texel
Begin november kreeg restaurant De Kern in Den Burg onverwacht de Bib Gourmand toegekend, maar eigenaar Mark Eelman is erg trots! Vorig jaar kreeg Brasserie Rebecca in De Waal deze waardevolle onderscheiding. Texel had met restaurant Bij Jef al een echt sterrenrestaurant. Het is duidelijk: ook voor de echte lekkerbekken die een vakantiehuis op Texel bij ons huren valt er voldoende te kiezen!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Huis aan zee voor twee gezinnen

Door Peter op vrijdag 21 november 2014.

Veel mensen vinden het erg gezellig om met een ander gezin op vakantie te gaan. Samen op vakantie gaan betekent lekker met elkaar bijkletsen en plezier hebben. En natuurlijk zijn speelkameraadjes voor de kinderen geregeld. Ook een vakantie met 3 generaties is populair. Met de kinderen én opa en oma op pad is natuurlijk erg gezellig!

Lees verder >

Fietsen op Texel

Door Peter op woensdag 1 april 2015.

Als je aan een vakantie op Texel denkt, denk je wat ons betreft automatisch aan fietsen. Er is niets zo leuk als het ontdekken van ons grootste Waddeneiland vanaf de fiets. Vakantie eiland Texel heeft maar liefst 140 km uitstekend onderhouden fietspad.

Lees verder >

Yoga op het strand

Door Silke op zaterdag 20 mei 2017.
Categorieën:ActiefKustStrand

Yoga is duizenden jaren oud woord uit het Sanskriet en betekent letterlijk ‘beheersen’ of ‘verenigen’. Yoga is een soort sport waarbij u dankzij de oefeningen ontspant. U leert door de yoga oefeningen geest en lichaam te beheersen. Als u in Nederland aan de kust op vakantie bent, ziet u steeds vaker aankondigingen van yoga-sessies op het strand. Dat is best logisch, want yoga en strand zijn een perfecte combinatie.

Lees verder >