Fietsen op Texel

Door Peter op woensdag 1 april 2015.

Als je aan een vakantie op Texel denkt, denk je wat ons betreft automatisch aan fietsen. Er is niets zo leuk als het ontdekken van ons grootste Waddeneiland vanaf de fiets. Vakantie eiland Texel heeft maar liefst 140 km uitstekend onderhouden fietspad.

Fietsroutes op Texel

Het fietsroutenetwerk zorgt ervoor dat je het hele eiland op een handige manier kunt ontdekken vanaf je fiets. Het netwerk omvat 57 knooppunten waarmee je zelf een ideale route kunt samenstellen. Op borden langs de route (en op de fietskaart van Texel) staan de nummers van de fietsknooppunten aangegeven en zie je meteen de afstand tussen de verschillende knooppunten. Ieder knooppunt heeft een nummer. Door het nummer van je startplaats te onthouden kun je ervoor zorgen dat je ook weer op het beginpunt eindigt. Op elk knooppunt maak je een keuze in welke richting je je route wilt volgen. Over het hele eiland staan ook informatieborden met het hele netwerk zodat je goed zicht hebt op de plek waar je bent de afstanden tussen de fietsknooppunten vermeld.

Mooiste fietsroutes op Texel

Wil jij Texel op de fiets gaan ontdekken? Een echte aanrader is het fietspad aan de oostkant van het eiland, langs de Waddenzee. Hier fiets je over de dijk en je kijkt uit over de unieke natuur van de Waddenzee. Maar ook het oude Waalenburgerdijkje tussen De Koog en Den Burg is erg mooi. Of het fietspad langs de duinrand bij De Koog en Den Hoorn...  

Als jij een vakantiehuis op Texel hebt gehuurd adviseren we je om het eiland op twee wielen te ontdekken. En maak je niet ongerust... onderweg kom je altijd wel een leuk terrasje of cafeetje tegen om even uit te rusten.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Het strand van Callantsoog

Door Petra op donderdag 16 juli 2015.

Het strand bij de badplaats Callantsoog staat bij sommigen bekend als het mooiste strand van Nederland. Als je vanuit het dorp slechts een duinenrij oversteekt sta je al op het brede, witte strand van Callantsoog.  Heel bijzonder is dat je op het strand gratis gebruik kunt maken van Wifi.

Lees verder >

Cabine huren op het strand van Zeeland

Door Silke op vrijdag 20 januari 2017.
Categorieën:KustStrand

Zeeland is gemaakt voor strandliefhebbers. De provincie in het zuidwesten van Nederland heeft schone zandstranden die uitstekend bereikbaar zijn. Of u nu op zoek bent naar een levendig strand met allerlei activiteiten of juist een verlaten strand; in Zeeland is bijna 500 kilometer strand. Stranden die ook nog eens de meeste zonuren van Nederland hebben!

Lees verder >

Zeesterren op het strand

Door Petra op donderdag 13 augustus 2015.
Categorieën:KustNatuur

Als je vanuit je vakantiehuis aan de kust een wandeling maakt zie je ze soms op het strand liggen: aangespoelde zeesterren. Bij een flinke storm wordt de zeebodem omgewoeld en de golven zorgen ervoor dat deze bijzondere dieren massaal op het strand worden gedreven. Zo liggen er in de wintermaanden soms honderden zeesterren tegelijk op het strand.

Lees verder >