Fietsen op Texel

Door Peter op woensdag 1 april 2015.

Als je aan een vakantie op Texel denkt, denk je wat ons betreft automatisch aan fietsen. Er is niets zo leuk als het ontdekken van ons grootste Waddeneiland vanaf de fiets. Vakantie eiland Texel heeft maar liefst 140 km uitstekend onderhouden fietspad.

Fietsroutes op Texel

Het fietsroutenetwerk zorgt ervoor dat je het hele eiland op een handige manier kunt ontdekken vanaf je fiets. Het netwerk omvat 57 knooppunten waarmee je zelf een ideale route kunt samenstellen. Op borden langs de route (en op de fietskaart van Texel) staan de nummers van de fietsknooppunten aangegeven en zie je meteen de afstand tussen de verschillende knooppunten. Ieder knooppunt heeft een nummer. Door het nummer van je startplaats te onthouden kun je ervoor zorgen dat je ook weer op het beginpunt eindigt. Op elk knooppunt maak je een keuze in welke richting je je route wilt volgen. Over het hele eiland staan ook informatieborden met het hele netwerk zodat je goed zicht hebt op de plek waar je bent de afstanden tussen de fietsknooppunten vermeld.

Mooiste fietsroutes op Texel

Wil jij Texel op de fiets gaan ontdekken? Een echte aanrader is het fietspad aan de oostkant van het eiland, langs de Waddenzee. Hier fiets je over de dijk en je kijkt uit over de unieke natuur van de Waddenzee. Maar ook het oude Waalenburgerdijkje tussen De Koog en Den Burg is erg mooi. Of het fietspad langs de duinrand bij De Koog en Den Hoorn...  

Als jij een vakantiehuis op Texel hebt gehuurd adviseren we je om het eiland op twee wielen te ontdekken. En maak je niet ongerust... onderweg kom je altijd wel een leuk terrasje of cafeetje tegen om even uit te rusten.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Storm aan de kust

In Nederland horen herfst- en winterstormen bij het klimaat. Vanaf oktober ontstaan er steeds grotere tegenstellingen in de temperatuur van de atmosfeer. Op het Noordelijke Halfrond wordt het snel kouder, terwijl het in het zuiden nog nazomert. Deze grote temperatuurverschillen zorgen ervoor dat er op een hoogte van zo’n 10 kilometer krachtige straalstormen ontstaan die flinke stormdepressies onze kant opsturen, soms een aantal achter elkaar.

Lees verder >

Zeeuwse mosselen

Kanovaren op zee

Door Peter op maandag 2 juni 2014.
Categorieën:ActiefKust

Als je op het strand staat, lijken de golven op de Noordzee meestal niet zo hoog. Maar schijn bedriegt; eenmaal op het water is alles anders. Wanneer er een beetje wind staat verandert de Noordzeekust in een golvenfestijn en wordt het de hoogste tijd... om met een kajak de zee op te peddelen! 

Lees verder >