Fietsen op Texel

Door Peter op woensdag 1 april 2015.

Als je aan een vakantie op Texel denkt, denk je wat ons betreft automatisch aan fietsen. Er is niets zo leuk als het ontdekken van ons grootste Waddeneiland vanaf de fiets. Vakantie eiland Texel heeft maar liefst 140 km uitstekend onderhouden fietspad.

Fietsroutes op Texel

Het fietsroutenetwerk zorgt ervoor dat je het hele eiland op een handige manier kunt ontdekken vanaf je fiets. Het netwerk omvat 57 knooppunten waarmee je zelf een ideale route kunt samenstellen. Op borden langs de route (en op de fietskaart van Texel) staan de nummers van de fietsknooppunten aangegeven en zie je meteen de afstand tussen de verschillende knooppunten. Ieder knooppunt heeft een nummer. Door het nummer van je startplaats te onthouden kun je ervoor zorgen dat je ook weer op het beginpunt eindigt. Op elk knooppunt maak je een keuze in welke richting je je route wilt volgen. Over het hele eiland staan ook informatieborden met het hele netwerk zodat je goed zicht hebt op de plek waar je bent de afstanden tussen de fietsknooppunten vermeld.

Mooiste fietsroutes op Texel

Wil jij Texel op de fiets gaan ontdekken? Een echte aanrader is het fietspad aan de oostkant van het eiland, langs de Waddenzee. Hier fiets je over de dijk en je kijkt uit over de unieke natuur van de Waddenzee. Maar ook het oude Waalenburgerdijkje tussen De Koog en Den Burg is erg mooi. Of het fietspad langs de duinrand bij De Koog en Den Hoorn...  

Als jij een vakantiehuis op Texel hebt gehuurd adviseren we je om het eiland op twee wielen te ontdekken. En maak je niet ongerust... onderweg kom je altijd wel een leuk terrasje of cafeetje tegen om even uit te rusten.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Grootste meeuw ter wereld

Door Peter op woensdag 20 mei 2015.

Grote mantelmeeuwen zijn de grootste meeuwen ter wereld. Volwassen mantelmeeuwen zijn zo’n 70 cm lang en hebben vleugels met een spanwijdte tot wel 170 centimeter. Door hun stevige bouw en enorme snavel zien ze er erg indrukwekkend uit. Ze maken ook een veel lager geluid dan andere meeuwen. Grote mantelmeeuwen leven van vis, schelpdieren en insecten, maar ze jagen ook wel op kleine zeevogels.

Lees verder >

Zonnen onder de douche

Door Peter op donderdag 13 november 2014.
Categorieën:Vakantiehuizen

We zijn steeds bewuster met onze gezondheid bezig en willen daarnaast volop genieten van het leven. Wellness speelt hierbij een belangrijk rol. Helemaal passend bij deze trend bedachten twee studenten van de TU Delft al in 2003 het idee om het principe van de zonnebank en infrarood licht te combineren met onze vertrouwde douche. Zo ontstond de Sunshower. 

Lees verder >

Raketje eten

Door Peter op donderdag 31 juli 2014.
Categorieën:CultuurKust

Wist jij dat we in Nederland jaarlijks meer dan 30 miljoen raketjes eten? Het raket ijsje is daarmee veruit het poplairste ijsje van ons land. Het dankt zijn naam de raketvorm en bestaat uit drie smaken waterijs, die alle drie een andere kleur hebben. De bovenste laag heeft een frambozensmaak, de middelse sinaasappel en de onderste laag peer. 

Lees verder >