Fjoertoer Egmond aan Zee

Fjoertoer? Weet jij wat dit woord betekent, gaat er een lichtje branden? Fjoertoer is het Friese woord voor vuurtocht. Het is de naam van de jaarlijkse lichttoer in Egmond aan Zee.  Deze toer wordt ook georganiseerd op het Waddeneiland Terschelling en in Renesse Zeeland.

Een magische wandeltocht

Op zaterdag 24 november 2018 vindt de zesde editie van dit magische wandelspektakel plaats. Deze sprookjesachtige wandeltocht voert je door De Egmonden en Bergen aan Zee. De bewoners van Egmond aan Zee, Egmond-Binnen en Egmond aan de Hoef dragen hun steentje bij door de huizen en straten prachtig te versieren. Stukken bos, openbare gebouwen en niet te vergeten de wandelaars zelf stralen een magische gloed uit tijdens de wandeltocht. En om het feest helemaal compleet te maken gaan meer dan vijftig kunstenaars je verrassen met licht- geluid- en vuuracts.   

De afstanden van de Fjoertoer

Je kan niet zomaar deelnemen  aan de Fjoertoer. Van tevoren moet je je inschrijven voor een van de afstanden. Wil je de toer met het hele gezin lopen en zijn de kinderen nog niet zo groot dan kies je voor je Family Fjoertoer. Deze route is zes kilometer en je loopt daarbij door Egmond aan Zee. De andere afstanden die je kan lopen zijn 14, 19 of 26 kilometer lang. De hond mag ook mee mits hij aangelijnd is en ook goed zichtbaar is door middel van lichtjes. Je kan je inschrijven tot en met 12 november of tot het deelnemerslimiet (9.000) is bereikt. 

De deelnemers worden opgedeeld in groepen. De eerste vier groepen vertrekken nog met daglicht. Rond 16.36 uur gaat de zon onder en loop je dus al gauw in het donker. En dan wordt het pas ècht leuk! Laat je verrassen door de acts bij de Slotruïne en op vele andere prachtige locaties. Je krijgt een routebeschrijving mee, maar de lichtbakens zullen je ook de weg wijzen in de duisternis. 

Bijkomen in een appartement in het centrum van Egmond aan Zee

En dan ben je klaar met je prachtige, magische wandeling. Je hebt vele kilometers in de benen en bent er aan toe om te gaan zitten en vroeg onder de wol te kruipen. Vlakbij de zee in het centrum van Egmond aan Zee vind je een aantal moderne en comfortabele 2-5 persoons appartementen waar je kunt nagenieten van de mooie avond en je van je welverdiende rust kunt genieten. Bekijk de appartementen Droomzand, Droomzand B, Duinplezier, Strandliefde, Strandplezier, Zeeschelp, Zilverzand, of Zonnig Duin en profiteer van de speciale Fjoertoer aanbieding.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Vroeg boeken aan de kust

Door Silke op vrijdag 21 oktober 2016.
Categorieën:Kust

Heeft u dit jaar laat geboekt voor de zomer? Wellicht wist u nog niet of u op vakantie zou gaan of wist u niet waar u naar toe wilde. Het kan ook zijn dat u wilde wachten om een mooie last minute te boeken.

Voor veel mensen bleek het nog niet zo makkelijk om op het laatste moment nog een mooi vakantiehuis aan de kust te boeken. Veel vakantiehuizen aan zee waren in de zomermaanden al vroeg volgeboekt en laat-boekers moesten vaak genoegen nemen met de minder leuke plekjes.

Lees verder >

De geschiedenis van de bikini

Door Silke op maandag 11 juli 2016.
Categorieën:CultuurStrand

Op 5 juli 1946 presenteerde een Franse auto ontwerper (!), Louis Réard zijn ‘bikini'. Het was een aanpassing op het tweedelige badpak van de Parijse modeontwerper Jaques Heim. Hij ontwierp in 1932 al een tweedelig badpak, de zogenaamde Atome. Bij de aanpassing van Réard werd het broekje vooral kleiner waardoor de navel te zien werd. Dat was het begin van een ware badmode revolutie.

Lees verder >

Op vakantie in Egmond

Door Peter op woensdag 4 februari 2015.
Categorieën:CultuurKust

Egmond aan Zee is een voormalig vissersdorp aan de Noord Hollandse kust en ligt tussen Alkmaar en Haarlem. Het is tegenwoordig een heerlijke badplaats waar van alles te beleven is. In het dorp vind je veel gezellige restaurants, winkeltjes, een mooie vuurtoren en een ijssalon met het lekkerste Italiaanse ijs van Nederland! Direct achter het dorp begint een heerlijk duingebied waar je uren kunt dwalen zonder andere mensen te ontmoeten. En je hoeft niet bang te zijn van de Schotse Hooglanders of de wilde paarden die je wel tegenkomt!

Lees verder >