Grootste meeuw ter wereld

Door Peter op woensdag 20 mei 2015.

Grote mantelmeeuwen zijn de grootste meeuwen ter wereld. Volwassen mantelmeeuwen zijn zo’n 70 cm lang en hebben vleugels met een spanwijdte tot wel 170 centimeter. Door hun stevige bouw en enorme snavel zien ze er erg indrukwekkend uit. Ze maken ook een veel lager geluid dan andere meeuwen. Grote mantelmeeuwen leven van vis, schelpdieren en insecten, maar ze jagen ook wel op kleine zeevogels.

Deze reuzenmeeuw komt het meest voor aan de rotskusten van IJsland, Noorwegen en de Britse Eilanden. Maar ook in Nederland wordt de grote mantelmeeuw af en toe als overwinteraar waargenomen. Voor het eerst broedde de mantelmeeuw in 1993 in ons land.

Grote mantelmeeuw op Texel

Voor het eerst in de geschiedenis broedt er nu een mantelmeeuw op Texel. De vogel is begin mei 2015 waargenomen in natuurgebied Drijvers Vogelweid de Bol. Dit gebied ligt in het oosten van Texel en dankt zijn naam aan de bolle zandplaat tussen de zwinnen in. Het is een laag weidegebied met bijzondere planten en plassen vol wadvogels. Om de rust in dit gebied te respecteren is het niet toegankelijk voor publiek.

Ben jij binnenkort in een vakantiehuis op Texel en wil je de meeuw van een afstandje bekijken? Dan kun je het best gaan posten op de Waddendijk of bij de molen van Het Noorden.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Beoordelingen van mijn vakantiehuis

Door Petra op maandag 31 augustus 2015.

Voordat u een product of dienst koopt is de kans groot dat u van anderen wilt weten of u een goede keuze maakt. Dat principe is al eeuwen oud. Vroeger vroeg je je buren, vrienden of familie naar hun ervaring. Tegenwoordig zoeken consumenten naar reviews op het internet. 

In de reiswereld is het verspreiden van online beoordelingen de laatste jaren enorm gegroeid. Op sites als Zoover.nl, Tripadvisor en Booking.com zijn tienduizenden beoordelingen van hotels, bungalowparken, campings, vakantiehuizen en bestemmingen te vinden.

Lees verder >

Vakantiepark aan de kust

Wordt het morgen strandweer?

Door Silke op vrijdag 6 mei 2016.
Categorieën:KustNatuurStrand

Heb je genoten van een lekkere lange dag aan het strand vanuit je vakantiehuis aan de Nederlandse kust? Ben je benieuwd of je morgen ook weer je matje in het zand kunt uitrollen?

Dan kun je natuurlijk op je smartphone kijken om het weer op te vragen. Maar je kunt ook naar de natuur om je heen kijken om het komende weer te voorspellen. Wij geven je een paar handige manieren om zonder krant, internet, radio of tv het weer voor morgen te voorspellen!

Lees verder >