Grootste meeuw ter wereld

Door Peter op woensdag 20 mei 2015.

Grote mantelmeeuwen zijn de grootste meeuwen ter wereld. Volwassen mantelmeeuwen zijn zo’n 70 cm lang en hebben vleugels met een spanwijdte tot wel 170 centimeter. Door hun stevige bouw en enorme snavel zien ze er erg indrukwekkend uit. Ze maken ook een veel lager geluid dan andere meeuwen. Grote mantelmeeuwen leven van vis, schelpdieren en insecten, maar ze jagen ook wel op kleine zeevogels.

Deze reuzenmeeuw komt het meest voor aan de rotskusten van IJsland, Noorwegen en de Britse Eilanden. Maar ook in Nederland wordt de grote mantelmeeuw af en toe als overwinteraar waargenomen. Voor het eerst broedde de mantelmeeuw in 1993 in ons land.

Grote mantelmeeuw op Texel

Voor het eerst in de geschiedenis broedt er nu een mantelmeeuw op Texel. De vogel is begin mei 2015 waargenomen in natuurgebied Drijvers Vogelweid de Bol. Dit gebied ligt in het oosten van Texel en dankt zijn naam aan de bolle zandplaat tussen de zwinnen in. Het is een laag weidegebied met bijzondere planten en plassen vol wadvogels. Om de rust in dit gebied te respecteren is het niet toegankelijk voor publiek.

Ben jij binnenkort in een vakantiehuis op Texel en wil je de meeuw van een afstandje bekijken? Dan kun je het best gaan posten op de Waddendijk of bij de molen van Het Noorden.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Golven onder water

Door Silke op maandag 13 juni 2016.
Categorieën:KustNatuur

De meeste mensen die een vakantie aan zee doorbrengen, zullen gefascineerd raken door de continue beweging van de zee. De golven rollen onvermoeibaar af en aan.

Wind bepaalt de richting en de hoogte van de golven die we aan het strand zien. Wind uit het noorden betekent dat de golven naar het zuiden rollen. Harde wind betekent hoge golven. Maar ook zonder wind zijn er toch golven. Die zijn het gevolg van wind ver op zee of harde wind van een aantal dagen geleden.

Lees verder >

Onderhoud van mijn vakantiehuis

Door Petra op woensdag 5 augustus 2015.

Zorgeloos uw (vakantie)huis verhuren betekent ook investeren in het behoud van de kwaliteit. Wij adviseren u om jaarlijks een bedrag te reserveren dat u kunt investeren in het onderhoud van uw vakantiehuis. Op die manier behoudt het huis zijn waarde en houdt u tevreden huurders.  De belangrijkste zaken die bij het onderhoud van uw vakantiehuis een rol spelen zetten we hieronder op een rij:

Lees verder >

Vogels ontdekken in het Waddengebied

Door Silke op maandag 14 maart 2016.
Categorieën:KustNatuurStrand

Nergens in Nederland komen er zo veel vogelsoorten voor als in het Waddengebied. Miljoenen vogels brengen er de winter door, broeden er in de zomer of maken er in het voorjaar en najaar een tussenstop in hun trektochten van het Hoge Noorden naar Afrika.

Lees verder >