Hoeveel wereldwonderen zijn er?

Al 140 jaar voor Christus hadden de oude Grieken de behoefte om de meest opmerkelijke, door de natuur of de mens geconstrueerde gebieden, verschijnselen of bouwwerken te benoemen. Zo ontstond de lijst van Anitpater van Sidon. Hij noemde zeven bouwwerken op waarvan tegenwoordig alleen de Piramide van Cheops nog bestaat.

In de eeuwen erna verschenen verschillende lijstjes van telkens zeven locaties, die in de betreffende tijd als het meest bijzonder werden beschouwd.

De meest recente lijst van zeven wereldwonderen is in 2007 door een Zwitserse stichting opgesteld. De lijst bevat onder andere het Colosseum in Rome, de Rotswoningen van Petra en de Chinese muur.

Achtste wereldwonder aan de Nederlandse kust

Voor een bezoek aan het achtste wereldwonder hoeft u geen verre reis te maken. Tussen Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland in Zeeland werd tussen 1976 en 1986 de Oosterscheldekering gebouwd. Het is Nederlands grootste stormvloedkering.

De ruim 3 kilometer lange waterkering bestaat uit 65 enorme betonnen pijlers met schuiven ertussen. Sommige van de schuiven wegen bijna 500.000 kilo!

De grote schuiven kunnen bij storm of springvloed gesloten worden. De rest van de tijd is de dam geopend. Door deze unieke constructie is het water in de Oosterschelde zout gebleven en is de unieke natuur in dit gebied beschermd.

Vakantie in Zeeland

Als u een vakantiehuis in Zeeland huurt, is een bezoek aan de kering een must. Als u de enorme constructie ziet zult u het met ons eens zijn: de Oosterscheldekering is het 8ste wereldwonder!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Snel internet op de Wadden

Door Silke op zaterdag 21 november 2015.

Een vakantie zonder internet is voor de meesten van ons ondenkbaar. Natuurlijk is het heerlijk om een lange strandwandeling te maken of lekker te genieten van de natuur in de duinen, maar aan het eind van de dag willen we wel onze email checken of een nieuwe post op Facebook plaatsen.

Lees verder >

Tips voor de inrichting van een vakantiehuis

Door Peter op dinsdag 23 september 2014.

Om veel huurders te vinden voor uw vakantiehuis moet u zorgen dat u zich onderscheidt van andere aanbieders. Door op het gebied van inrichting en voorzieningen in uw huis net iets meer te bieden kunt u zich onderscheiden van de concurrentie. Kleine extra voorzieningen of diensten zullen de tevredenheid van uw gasten verhogen en ervoor zorgen dat ze terugkomen of uw huis bij anderen aanbevelen. 

Een aantal voorzieningen mogen in geen enkel vakantiehuis ontbreken. In deze blog leest u 7 belangrijke tips voor de inrichting van uw vakantiehuis. 

Lees verder >

Waar mag mijn hond op het strand?

Door Peter op donderdag 25 september 2014.

Honden zijn gek op het strand. Er is voor een hond niets leuker dan over het strand te rennen, door het zand te rollen of een duik in de branding te nemen. Nu de herfst is begonnen is, en je hebt als hondenbezitter een huis aan de kust gehuurd, ben je op de meeste Nederlandse stranden van harte welkom. Hieronder lees je de regels voor de meeste Nederlandse badplaatsen.

Lees verder >