Hoeveel wereldwonderen zijn er?

Al 140 jaar voor Christus hadden de oude Grieken de behoefte om de meest opmerkelijke, door de natuur of de mens geconstrueerde gebieden, verschijnselen of bouwwerken te benoemen. Zo ontstond de lijst van Anitpater van Sidon. Hij noemde zeven bouwwerken op waarvan tegenwoordig alleen de Piramide van Cheops nog bestaat.

In de eeuwen erna verschenen verschillende lijstjes van telkens zeven locaties, die in de betreffende tijd als het meest bijzonder werden beschouwd.

De meest recente lijst van zeven wereldwonderen is in 2007 door een Zwitserse stichting opgesteld. De lijst bevat onder andere het Colosseum in Rome, de Rotswoningen van Petra en de Chinese muur.

Achtste wereldwonder aan de Nederlandse kust

Voor een bezoek aan het achtste wereldwonder hoeft u geen verre reis te maken. Tussen Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland in Zeeland werd tussen 1976 en 1986 de Oosterscheldekering gebouwd. Het is Nederlands grootste stormvloedkering.

De ruim 3 kilometer lange waterkering bestaat uit 65 enorme betonnen pijlers met schuiven ertussen. Sommige van de schuiven wegen bijna 500.000 kilo!

De grote schuiven kunnen bij storm of springvloed gesloten worden. De rest van de tijd is de dam geopend. Door deze unieke constructie is het water in de Oosterschelde zout gebleven en is de unieke natuur in dit gebied beschermd.

Vakantie in Zeeland

Als u een vakantiehuis in Zeeland huurt, is een bezoek aan de kering een must. Als u de enorme constructie ziet zult u het met ons eens zijn: de Oosterscheldekering is het 8ste wereldwonder!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Veerdiensten naar de Waddeneilanden

Door Silke op zaterdag 17 december 2016.

Een vakantie in een vakantiehuis op een van onze Waddeneilanden betekent altijd een overtocht met de veerboot. Zo’n vaartocht over de Waddenzee is een fantastisch begin van de vakantie. Zodra u op de boot stapt, heeft u direct het vakantiegevoel!

Uitkijken over het water vanaf het dek met de meeuwen om u heen… reken maar dat de stress van uw drukke leven direct van u af valt.

Lees verder >

Grote evenementen aan het strand

Door Petra op donderdag 16 juli 2015.
Categorieën:Evenementen

Een vakantie aan het strand is voor veel van ons al evenement genoeg. Flaneren over de boulevard, lekker zwemmen in de branding, bruin bakken in de zon of genieten van een hapje of een drankje in een sfeervolle strandtent… 
Maar sommige evenementen op het strand zijn zo bijzonder dat je er bijna een vakantie omheen zou plannen. Wij kiezen de drie mooiste van dat soort – jaarlijks terugkerende - strandevenementen voor je uit

Top 3 strandevenementen in Nederland

Lees verder >

Boerderijen op zee

Door Peter op woensdag 27 mei 2015.
Categorieën:CultuurNatuurNieuws

In het jaar 2050 is onze wereldbevolking naar verwachting gegroeid tot 9 miljard inwoners. Daar komen nog eens miljarden extra landbouwdieren bij. Bij elkaar heel veel monden om te voeden! Een van de oplossingen om het dreigend voedseltekort op te lossen is de kweek van zeewier op zee. 

Lees verder >