Hoogste duin van Nederland

Door Peter op donderdag 13 maart 2014.

Het Nederlandse duinlandschap is de smalle strook tussen de zee en het binnenland. De duinstrook die parallel aan het strand bestaat, noemt men jonge duinen. Deze duinen zijn vanaf de middeleeuwen ontstaan en ontwikkelen zich vooral aan de zeekant. Door de wind wordt voortdurend vers zand aangevoerd waardoor de duinen steeds hoger opgroeien. Zo hebben de duinen langs de Nederlandse kust een gemiddelde hoogte van zo'n 25 meter bereikt. 

Klimduin voor het hele gezin

In Schoorl ligt, met een hoogte van 51 meter, het hoogte duin van Nederland. Dit klimduin is een echte attractie voor de hele familie. Het duin begint letterlijk in het centrum van Schoorl. Aan de voet van het duin zijn winkeltjes en heel veel horeca met gezellige terrasjes (in de winter ook verwarmd). Ouders kunnen hier iets drinken terwijl de kinderen zich in het zand vermaken. Want geloof mij maar, voor kinderen is er niet leukers dan het duin te beklimmen en dan met een noodgang naar beneden te rollen. 

Klimduinrun 2014

De KlimduinRun is een uniek sprintevenement georganiseerd op de Klimduin in Schoorl. Met een lengte van ongeveer 100 meter lang is het klimduin tijdens de klimduinrun een echte uitdaging voor sportievelingen. In 2013 wist Seppe Thys de 100 meter in iets minder dan 24 seconden naar boven te rennen! Op zondag 28 september 2014 kun je proberen dit record te breken.

Kom je binnenkort liever een keer van het klimduin van Schoorl afrollen? Of gewoon een kopje koffie drinken aan de voet van het duin? Bekijk snel onze vakantiehuizen in Schoorl.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Betaalbaar huisje huren aan zee

Door Peter op woensdag 11 juni 2014.
Categorieën:KustVakantiehuizen

De economische crisis lijkt niet langer de vakantieplannen te bepalen. Afgelopen jaar bleek 14% van de deelnemers aan de Nationale Vakantiegeld Enquête het vakantiegeld helemaal niet aan een vakantie te besteden. Dit jaar is dat slechts 7%. Meer dan de helft van het vakantiegeld wordt dit jaar besteed aan een vakantie. De rest wordt op een spaarrekening gezet, besteed aan grote kostenposten in en om het huis of gebruikt voor het afbetalen van schulden. 

Lees verder >

Breedste strand van Nederland

Door Peter op woensdag 20 mei 2015.
Categorieën:Kust

Het breedste en witste strand van Nederland ligt bij Callantsoog. Het is een heerlijk strand voor lange romantische wandelingen. Hoewel het er gezellig druk kan zijn, is het er op een warme zomerdag nooit zo hectisch als bijvoorbeeld op de stranden van Scheveningen of Bloemendaal. Op het strand wappert ook de blauwe vlag. Dat is een kwaliteitskeurmerk waarmee je verzekerd bent van een goede kwaliteit van het water en een goed beheer van het strand.

Lees verder >

Scheepswrak bij Camperduin

Door Peter op dinsdag 29 juli 2014.

De Prince George was een slagschip van de Engelse marine, gebouwd in 1895. Tijdens de eerste wereldoorlog voer het schip vooral in de Middellandse Zee om daar te zorgen voor de verdediging van de vaarroutes naar de Bosporus. In 1915 ging het schip met pensioen. Het werd verkocht aan een Duits sloopbedrijf en over de Noordzee naar Bremen gesleept. Voor de kust van Camperduin ging het mis. Het schip strandde in 1921 voor de Hondsbossche Zeewering. 

Lees verder >