Hoogste duin van Nederland

Door Peter op donderdag 13 maart 2014.

Het Nederlandse duinlandschap is de smalle strook tussen de zee en het binnenland. De duinstrook die parallel aan het strand bestaat, noemt men jonge duinen. Deze duinen zijn vanaf de middeleeuwen ontstaan en ontwikkelen zich vooral aan de zeekant. Door de wind wordt voortdurend vers zand aangevoerd waardoor de duinen steeds hoger opgroeien. Zo hebben de duinen langs de Nederlandse kust een gemiddelde hoogte van zo'n 25 meter bereikt. 

Klimduin voor het hele gezin

In Schoorl ligt, met een hoogte van 51 meter, het hoogte duin van Nederland. Dit klimduin is een echte attractie voor de hele familie. Het duin begint letterlijk in het centrum van Schoorl. Aan de voet van het duin zijn winkeltjes en heel veel horeca met gezellige terrasjes (in de winter ook verwarmd). Ouders kunnen hier iets drinken terwijl de kinderen zich in het zand vermaken. Want geloof mij maar, voor kinderen is er niet leukers dan het duin te beklimmen en dan met een noodgang naar beneden te rollen. 

Klimduinrun 2014

De KlimduinRun is een uniek sprintevenement georganiseerd op de Klimduin in Schoorl. Met een lengte van ongeveer 100 meter lang is het klimduin tijdens de klimduinrun een echte uitdaging voor sportievelingen. In 2013 wist Seppe Thys de 100 meter in iets minder dan 24 seconden naar boven te rennen! Op zondag 28 september 2014 kun je proberen dit record te breken.

Kom je binnenkort liever een keer van het klimduin van Schoorl afrollen? Of gewoon een kopje koffie drinken aan de voet van het duin? Bekijk snel onze vakantiehuizen in Schoorl.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Rustige stranden in Nederland

Door Silke op vrijdag 10 maart 2017.

Een vakantie aan de Nederlandse kust betekent genieten van strand, duinen en gezellige badplaatsen. De Nederlandse kust is – inclusief de stranden van de Waddeneilanden - meer dan 500 kilometer lang en overal zijn de stranden breed, schoon en voorzien van heerlijk fijn zand. Op een warme zomerdag kan het op een aantal stranden best druk worden. Maar wees niet bang, de kans dat u aan de Nederlandse kust hutjemutje tussen andere zonaanbidders terecht komt is klein. We noemen 5 van onze favoriete stranden in Nederland waar het – ook op een mooie zomerdag – lekker rustig is.

Lees verder >

Met een rolstoel naar het strand

Door Peter op woensdag 10 december 2014.
Categorieën:ActiefKustNieuws

Bent u aangewezen op een rolstoel of rollator en wilt u toch lekker naar het strand? Dan zijn er tegenwoordig op veel plekken strandrolstoelen en -rollators beschikbaar. Deze terreinstoelen zijn geschikt om met of zonder begeleider makkelijk over het strand te rijden. Er zijn in Nederland veel verschillende modellen beschikbaar. Daarbij kunt u bijvoorbeeld kiezen voor ‘’De Jutter’’, een eenvoudige rolstoel met dikke banden of de ‘’Hippocamp’’, een kruising tussen een ligfiets en een bakfiets.

Lees verder >

Fotograferen van de zonsondergang

Door Silke op maandag 25 april 2016.
Categorieën:ActiefNatuurStrand

Misschien wel het mooiste plaatje dat u kent… de zon die in de zee ondergaat. Het is telkens een prachtig schouwspel om de kleuren van de lucht te zien veranderen en de zon langzaam in een vuurrode bal te zien veranderen. Bent u binnenkort een paar dagen op vakantie aan de Nederlandse kust? Dan krijgt u met een beetje geluk een aantal kansen op het maken van de mooiste foto van een ondergaande zon in de Noordzee.

Lees verder >