Hoogste duinen van Nederland

Door Peter op maandag 27 oktober 2014.
Categorieën:ActiefKust

De duinen bij het strand van Zoutelande (Zeeland) behoren tot de hoogste van Nederland. De duinen worden beschermd door rijen palen die loodrecht de zee in steken. Deze moeten de kracht van de golven breken. Omdat het strand door de hoge duinen wordt beschut tegen de wind, kun je als strandliefhebber genieten van een soort micro-klimaat. Hierdoor wordt dit deel van Zeeland ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd!

Zoutelande is ook voor delta- en paravliegers een geliefde plek. De duinen, variërend in hoogte van 30 tot 54 meter, zijn zeer geschikt om als startpunt voor een zweefvlucht te gebruiken en een paar kilometer over het strand te vliegen. Tussen 1 september en 14 juni mag er vrij gevlogen worden door maximaal 15 para- en deltavliegers. In de zomer allen vanaf 18.00 uur tot zonsondergang. De maximale snelheid die gehaald mag worden is 22 km/h. 

Wil jij komen genieten aan de Zeeuwse Rivièra? Huur dan vakantiehuis De Ruiser op 400 meter van het strand van Zoutelande. Dit comfortabele huis is geschikt voor 5 personen en al te huur vanaf € 195 voor een weekend.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Een schone kust

Door Petra op woensdag 23 juli 2014.
Categorieën:ActiefKustNieuws

Samen met vele vrijwilligers maakt Stichting De Noordzee in de maand augustus (start 1 augustus) de hele Noordzeekust schoon, van Cadzand in Zeeland tot en met Schiermonnikoog. Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour leggen zij in 31 dagen maar liefst 350 kilometer af. Met deze tocht vragen ze aandacht voor de grote hoeveelheden afval in de zee en de gevolgen hiervan voor het zeeleven. Naar schatting sterven jaarlijks 1 miljoen zeedieren door afval. Ze raken in afval verstrikt of zien het aan voor voedsel. 

Lees verder >

Vissen vanaf het strand

Door Peter op woensdag 4 maart 2015.
Categorieën:Actief

Vissen vanaf het strand is voor veel vissers een unieke ervaring. Door de golven, eb en vloed en de wetenschap dat er enorm veel vissoorten in zee zwemmen is zeevissen ook spannend. Je kunt in Nederland vissen vanaf het strand, maar ook vanaf pieren en dijken.

Lees verder >

Natuur in Zeeuws Vlaanderen

Door Peter op woensdag 13 mei 2015.
Categorieën:Natuur

Cadzand-Bad in Zeeuws Vlaanderen is bij veel van ons bekend om de brede, schone zandstranden en uitstekende restaurants. Maar ook natuurliefhebbers komen volop aan hun trekken bij een vakantie in een vakantiehuis in Cadzand.

Lees verder >