Hoogste duinen van Nederland

Door Peter op maandag 27 oktober 2014.
Categorieën:ActiefKust

De duinen bij het strand van Zoutelande (Zeeland) behoren tot de hoogste van Nederland. De duinen worden beschermd door rijen palen die loodrecht de zee in steken. Deze moeten de kracht van de golven breken. Omdat het strand door de hoge duinen wordt beschut tegen de wind, kun je als strandliefhebber genieten van een soort micro-klimaat. Hierdoor wordt dit deel van Zeeland ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd!

Zoutelande is ook voor delta- en paravliegers een geliefde plek. De duinen, variërend in hoogte van 30 tot 54 meter, zijn zeer geschikt om als startpunt voor een zweefvlucht te gebruiken en een paar kilometer over het strand te vliegen. Tussen 1 september en 14 juni mag er vrij gevlogen worden door maximaal 15 para- en deltavliegers. In de zomer allen vanaf 18.00 uur tot zonsondergang. De maximale snelheid die gehaald mag worden is 22 km/h. 

Wil jij komen genieten aan de Zeeuwse Rivièra? Huur dan vakantiehuis De Ruiser op 400 meter van het strand van Zoutelande. Dit comfortabele huis is geschikt voor 5 personen en al te huur vanaf € 195 voor een weekend.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

In de winter naar Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog wonen minder dan 1.000 mensen, terwijl er gedurende het jaar zo’n 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar het eiland komen. Het unieke aan dit Waddeneiland is, dat je vanuit ieder vakantiehuis op Schiermonnikoog binnen twee minuten in één van de meest bijzondere natuurgebieden van Europa bent. Het eiland is één Nationaal Park met een grote afwisseling in landschap.

Lees verder >

Unieke natuur aan zee

Door Silke op vrijdag 22 juli 2016.

Je zou het niet zeggen als je in Nederland of België woont, maar op wereldschaal bekeken zijn kustduinen zeldzaam. Rotskusten zijn veel gewoner. Door de zeldzaamheid en de rijkdom aan soorten zijn duinen waardevolle natuurgebieden.

Lees verder >

Parelroutes in Zeeland

Heeft u een vakantiehuis in Zeeland gehuurd? Dan gaat u een heerlijke vakantie tegemoet. Tijdens uw vakantie in Zeeland zult u zich niet snel vervelen. De provincie heeft heerlijke stranden, prachtige steden en dorpen en heerlijke routes voor wandelaars en fietsers. De regionale VVV van Zeeland lanceert regelmatig nieuwe ideeën om u als bezoeker nog meer naar de zin te maken.

Lees verder >