Hoogste duinen van Nederland

Door Peter op maandag 27 oktober 2014.
Categorieën:ActiefKust

De duinen bij het strand van Zoutelande (Zeeland) behoren tot de hoogste van Nederland. De duinen worden beschermd door rijen palen die loodrecht de zee in steken. Deze moeten de kracht van de golven breken. Omdat het strand door de hoge duinen wordt beschut tegen de wind, kun je als strandliefhebber genieten van een soort micro-klimaat. Hierdoor wordt dit deel van Zeeland ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd!

Zoutelande is ook voor delta- en paravliegers een geliefde plek. De duinen, variërend in hoogte van 30 tot 54 meter, zijn zeer geschikt om als startpunt voor een zweefvlucht te gebruiken en een paar kilometer over het strand te vliegen. Tussen 1 september en 14 juni mag er vrij gevlogen worden door maximaal 15 para- en deltavliegers. In de zomer allen vanaf 18.00 uur tot zonsondergang. De maximale snelheid die gehaald mag worden is 22 km/h. 

Wil jij komen genieten aan de Zeeuwse Rivièra? Huur dan vakantiehuis De Ruiser op 400 meter van het strand van Zoutelande. Dit comfortabele huis is geschikt voor 5 personen en al te huur vanaf € 195 voor een weekend.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wat moet mijn vakantiehuis in ieder geval hebben?

Forten in Den Helder

Door Petra op maandag 7 september 2015.

In het uiterste noorden van Noord Holland ligt de Stelling van Den Helder. Deze verzameling van forten en verdedigingswerken werd tussen 1811 en 1813 in opdracht van Napoleon aangelegd. 

Napoleon beschouwde Den Helder in die tijd als een cruciale havenplaats. In de jaren ervoor bleek dat de Engelsen en Russen regelmatig met succes via de Noordzee aanvallen uitvoerden op de Hollandse kust. Nog in 1799 landde een Engelse invasiemacht iets ten zuiden van Den Helder en wist een gebied tot aan Schoorl gedurende enkele maanden te bezetten.

Onneembare vesting

Lees verder >

Surfen in Nederland

Door Silke op maandag 15 februari 2016.
Categorieën:ActiefKustStrand

Surfen op een plank op de golven is de moeder van alle boardsporten die er bestaan. Windsurfen, kitesurfen, skimboarden, wakeboarden, maar ook skateboarden en snowboarden zijn rechtstreeks afgeleid van de sport die duizenden jaren geleden in Polynesië is ontstaan.

Lees verder >