Hoogste duinen van Nederland

Door Peter op maandag 27 oktober 2014.
Categorieën:ActiefKust

De duinen bij het strand van Zoutelande (Zeeland) behoren tot de hoogste van Nederland. De duinen worden beschermd door rijen palen die loodrecht de zee in steken. Deze moeten de kracht van de golven breken. Omdat het strand door de hoge duinen wordt beschut tegen de wind, kun je als strandliefhebber genieten van een soort micro-klimaat. Hierdoor wordt dit deel van Zeeland ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd!

Zoutelande is ook voor delta- en paravliegers een geliefde plek. De duinen, variërend in hoogte van 30 tot 54 meter, zijn zeer geschikt om als startpunt voor een zweefvlucht te gebruiken en een paar kilometer over het strand te vliegen. Tussen 1 september en 14 juni mag er vrij gevlogen worden door maximaal 15 para- en deltavliegers. In de zomer allen vanaf 18.00 uur tot zonsondergang. De maximale snelheid die gehaald mag worden is 22 km/h. 

Wil jij komen genieten aan de Zeeuwse Rivièra? Huur dan vakantiehuis De Ruiser op 400 meter van het strand van Zoutelande. Dit comfortabele huis is geschikt voor 5 personen en al te huur vanaf € 195 voor een weekend.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Moet ik mijn huis verzekeren als ik verhuur?

Door Peter op dinsdag 21 oktober 2014.

Als u uw huis tijdelijk als vakantiehuis gaat verhuren, moet u dat aan uw verzekeraar melden. Dit moet u ook doen als u uw huis - bijvoorbeeld tijdens de eigen vakantie - door vrienden of familie laat bewonen.Verzekeraars vinden soms dat het risico op schade groter is bij verhuur, en zullen daarom een hogere premie rekenen voor uw woonverzekering.

Lees verder >

Post uit de zee

Door Silke op zondag 26 juni 2016.
Categorieën:KustStrand

Als je vroeger een fles met een brief erin op het strand vond, betekende dat meestal slecht nieuws. Flessenpost werd door zeelieden gebruikt als noodkreet. Als een schip in nood raakte werd een fles overboord gegooid in de hoop dat de fles ergens zou aanspoelen en een lezer zou bereiken. Op de brief stond vaak een laatste mededeling of wens voor de familie van de in nood verkerende opvarende.

Lees verder >

Opklaringen aan de kust

Door Silke op zaterdag 20 augustus 2016.

Als je je vakantie doorbrengt aan de Nederlandse kust is het je vast opgevallen: aan zee is het vaak zonnig. Het gebeurt regelmatig dat de hemel boven het strand strakblauw is, terwijl het een paar kilometer landinwaarts bewolkt is.

Lees verder >