Is vis eten gezond?

Door Peter op dinsdag 5 augustus 2014.
Categorieën:Uit eten

Dat het eten van vis gezond is, is bij de meesten van ons bekend. Door een onderzoek van de Universiteit van Pitsburgh is nu ook gebleken dat vis eten goed is voor de hersenen. Volgens de onderzoekers is aangetoond dat mensen die regelmatig gebakken of gegrilde - maar niet gefrituurde - vis eten, een beter geheugen hebben. Het eten van vis - rijk aan omega-3-vetzuren - leidt tot grotere hersenvolumes in het deel van de hersenen die het geheugen beïnvloeden. Ruim 250 proefpersonen zijn over een periode van meer dan 10 jaar gevolgd, zodat volgens de onderzoekers het wetenschappelijk bewijs geleverd is. 

Aan de Nederlandse kust kun je op veel plekken je geheugen verbeteren. Restaurant Bergen Binnen is daar een goed voorbeeld van. Het restaurant ligt op een mooi plekje aan de bosrand, net buiten het centrum van kunstenaarsdorp Bergen. Deze zomer kun je iedere maandag op ''lobster monday'' genieten van een hele kreeft voor een lage prijs. Woensdagavond kun je terecht voor een hele zeetong voor slechts € 24,50. 

Om zo'n gezellige en gezonde maaltijd te nuttigen hoef je in eerste instantie maar 1 ding te onthouden: huur een vakantieuis in de buurt van Bergen via Fijnopvakantie.nl!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Breedste strand van Nederland

Door Peter op woensdag 20 mei 2015.
Categorieën:Kust

Het breedste en witste strand van Nederland ligt bij Callantsoog. Het is een heerlijk strand voor lange romantische wandelingen. Hoewel het er gezellig druk kan zijn, is het er op een warme zomerdag nooit zo hectisch als bijvoorbeeld op de stranden van Scheveningen of Bloemendaal. Op het strand wappert ook de blauwe vlag. Dat is een kwaliteitskeurmerk waarmee je verzekerd bent van een goede kwaliteit van het water en een goed beheer van het strand.

Lees verder >

Is het Zeeuwsch of Zeeuws Vlaanderen?

Door Peter op woensdag 11 februari 2015.
Categorieën:Vakantiehuizen

Zeeuws Vlaanderen is het onderste stukje van Zeeland, direct aan de Belgische grens. Het is een eigenzinnig stuk van Zeeland met een mooie mix van de nuchtere Hollandse en de Bourgondische Vlaamse cultuur. Niet zo gek als je bedenkt dat prachtige Vlaamse cultuursteden als Gent, Brugge en Antwerpen vanuit Zeeuws Vlaanderen binnen een half uur tot een uur met de auto te bereiken zijn. Het landschap wordt hier bepaald door dijken met hoge bomen, verborgen kreken en slingerende landweggetjes met oude knotwilgen. De stranden van Zeeuws Vlaanderen behoren tot de mooiste van Nederland.

Lees verder >

Strand van Castricum aan Zee

Door Silke op maandag 7 maart 2016.

Castricum ligt tussen Alkmaar en Haarlem. Net even ten westen van het dorp ligt Castricum aan Zee, een dorp zonder inwoners. Castricum aan Zee is eigenlijk alleen de naam voor het strand, de duinen, het bos en de paar strandtenten die er bij de strandopgang staan. Want een echte boulevard heeft Castricum aan Zee ook niet.

Lees verder >