Kiezen aan de kust

Door Silke op zaterdag 1 oktober 2016.

Als u in Nederland aan de kust op vakantie wilt valt er heel wat te kiezen. We hebben in ons land maar liefst 523 km strand. Daarvan is 353 km Noordzeekust. De overige 170 km is Waddenkust en Westerschelde. De Nederlandse stranden zijn breed en schoon en de Noordzee heeft uitstekend zwemwater. Op veel plekken houdt de KNRM (Koninklijke Nederlandse Reddingsbrigade) een oogje in het zeil zodat u veilig kunt zwemmen. Op heel veel stranden zijn gezellige strandpaviljoens en vrijwel overal langs de kust kunt u ook rustige stranden vinden, zelfs tijdens een warme zomerdag.

Toch hebben de verschillende kustregio’s hun eigen bijzonderheden. We zetten ze hieronder op een rij:

Verschillende stranden per regio

Kust van Zeeland

Zeeland heeft een typisch kustlandschap met duinen, dijken en polders. De provincie staat bekend om de brede, rustige stranden en de uitstekende mogelijkheden om in het achterland te fietsen en te wandelen. De Deltawerken zijn wereldberoemd en verdienen zeker een bezoekje. Zeeland heeft ook een uitstekende naam op het gebied van eten en drinken.
Vakantiehuizen in Zeeland

Kust van de Waddeneilanden

Tussen Den Helder en Denemarken ligt een uniek natuurgebied. De Waddenzee is een wereld op zich met bijzondere dieren en planten die alleen kunnen overleven in dit gebied waar verschillen tussen eb en vloed zo groot zijn. De vijf Nederlandse Waddeneilanden hebben elk een eigen karakter maar geven bezoekers allemaal het gevoel even helemaal weg te zijn!
Vakantiehuizen op Texel, Ameland, Terschelling of Schiermonnikoog

Kust van Noord-Holland

Wie van de mooiste duingebieden wil genieten moet naar Noord-Holland komen. Langs de kust van Zandvoort tot Schoorl liggen de mooiste duinen van ons land. Het Nationaal Park Kennemer Duinen heeft de mooiste natuur en ligt vol met landgoederen, bunkers en archeologische vondsten. De Schoorlse Duinen zijn de breedste en hoogste duinen van ons land. Geniet van de gezellige drukte in Zandvoort of de rustige stranden van Petten en Callantsoog.
Vakantiehuizen aan de Noord-Hollandse kust

Kust van Zuid-Holland

Geniet van de mondaine sfeer in de historische badplaats Scheveningen. Ga op ontdekkingstocht in prachtige steden als Rotterdam, Leiden of Den Haag die dicht aan zee liggen. Of bewonder in het voorjaar de eindeloze bollenvelden achter de duinen bij Noordwijk. Zuid-Holland heeft alles in huis voor een geslaagde strandvakantie in Nederland.
Vakantiehuizen aan de Zuid-Hollandse kust  

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Meer verhuren aan de kust

Door Silke op vrijdag 31 maart 2017.

Bent u de trotse eigenaar van een (vakantie-)huis aan de Nederlandse kust? Heeft u plannen om uw appartement, bungalow of villa voor korte of langere tijd te gaan verhuren aan vakantiegangers? Fijn op Vakantie helpt u graag bij het vindbaar en boekbaar maken van uw huis op het internet. Maar ook als eigenaar kunt u een aantal zaken ondernemen om de kans op een succesvolle verhuur te vergroten.

Wij zetten drie tips voor meer verhuur waar u direct mee aan de gang kunt, op een rij:

Lees verder >

De geschiedenis van de bikini

Door Silke op maandag 11 juli 2016.
Categorieën:CultuurStrand

Op 5 juli 1946 presenteerde een Franse auto ontwerper (!), Louis Réard zijn ‘bikini'. Het was een aanpassing op het tweedelige badpak van de Parijse modeontwerper Jaques Heim. Hij ontwierp in 1932 al een tweedelig badpak, de zogenaamde Atome. Bij de aanpassing van Réard werd het broekje vooral kleiner waardoor de navel te zien werd. Dat was het begin van een ware badmode revolutie.

Lees verder >

Varen tussen de Waddeneilanden

Door Silke op dinsdag 20 oktober 2015.
Categorieën:Leuke uitjes

Ken jij het de betekenis van de letters TV TAS nog? Met dit ezelsbruggetje leerde je als kind de namen van de Nederlandse Waddeneilanden kennen: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog in de juiste volgorde van links naar rechts op de kaart!

Lees verder >