Kiezen aan de kust

Als u in Nederland aan de kust op vakantie wilt valt er heel wat te kiezen. We hebben in ons land maar liefst 523 km strand. Daarvan is 353 km Noordzeekust. De overige 170 km is Waddenkust en Westerschelde. De Nederlandse stranden zijn breed en schoon en de Noordzee heeft uitstekend zwemwater. Op veel plekken houdt de KNRM (Koninklijke Nederlandse Reddingsbrigade) een oogje in het zeil zodat u veilig kunt zwemmen. Op heel veel stranden zijn gezellige strandpaviljoens en vrijwel overal langs de kust kunt u ook rustige stranden vinden, zelfs tijdens een warme zomerdag.

Toch hebben de verschillende kustregio’s hun eigen bijzonderheden. We zetten ze hieronder op een rij:

Verschillende stranden per regio

Kust van Zeeland

Zeeland heeft een typisch kustlandschap met duinen, dijken en polders. De provincie staat bekend om de brede, rustige stranden en de uitstekende mogelijkheden om in het achterland te fietsen en te wandelen. De Deltawerken zijn wereldberoemd en verdienen zeker een bezoekje. Zeeland heeft ook een uitstekende naam op het gebied van eten en drinken.
Vakantiehuizen in Zeeland

Kust van de Waddeneilanden

Tussen Den Helder en Denemarken ligt een uniek natuurgebied. De Waddenzee is een wereld op zich met bijzondere dieren en planten die alleen kunnen overleven in dit gebied waar verschillen tussen eb en vloed zo groot zijn. De vijf Nederlandse Waddeneilanden hebben elk een eigen karakter maar geven bezoekers allemaal het gevoel even helemaal weg te zijn!
Vakantiehuizen op Texel, Ameland, Terschelling of Schiermonnikoog

Kust van Noord-Holland

Wie van de mooiste duingebieden wil genieten moet naar Noord-Holland komen. Langs de kust van Zandvoort tot Schoorl liggen de mooiste duinen van ons land. Het Nationaal Park Kennemer Duinen heeft de mooiste natuur en ligt vol met landgoederen, bunkers en archeologische vondsten. De Schoorlse Duinen zijn de breedste en hoogste duinen van ons land. Geniet van de gezellige drukte in Zandvoort of de rustige stranden van Petten en Callantsoog.
Vakantiehuizen aan de Noord-Hollandse kust

Kust van Zuid-Holland

Geniet van de mondaine sfeer in de historische badplaats Scheveningen. Ga op ontdekkingstocht in prachtige steden als Rotterdam, Leiden of Den Haag die dicht aan zee liggen. Of bewonder in het voorjaar de eindeloze bollenvelden achter de duinen bij Noordwijk. Zuid-Holland heeft alles in huis voor een geslaagde strandvakantie in Nederland.
Vakantiehuizen aan de Zuid-Hollandse kust  

De zekerheid van: