Kiezen aan de kust

Door Silke op zaterdag 1 oktober 2016.

Als u in Nederland aan de kust op vakantie wilt valt er heel wat te kiezen. We hebben in ons land maar liefst 523 km strand. Daarvan is 353 km Noordzeekust. De overige 170 km is Waddenkust en Westerschelde. De Nederlandse stranden zijn breed en schoon en de Noordzee heeft uitstekend zwemwater. Op veel plekken houdt de KNRM (Koninklijke Nederlandse Reddingsbrigade) een oogje in het zeil zodat u veilig kunt zwemmen. Op heel veel stranden zijn gezellige strandpaviljoens en vrijwel overal langs de kust kunt u ook rustige stranden vinden, zelfs tijdens een warme zomerdag.

Toch hebben de verschillende kustregio’s hun eigen bijzonderheden. We zetten ze hieronder op een rij:

Verschillende stranden per regio

Kust van Zeeland

Zeeland heeft een typisch kustlandschap met duinen, dijken en polders. De provincie staat bekend om de brede, rustige stranden en de uitstekende mogelijkheden om in het achterland te fietsen en te wandelen. De Deltawerken zijn wereldberoemd en verdienen zeker een bezoekje. Zeeland heeft ook een uitstekende naam op het gebied van eten en drinken.
Vakantiehuizen in Zeeland

Kust van de Waddeneilanden

Tussen Den Helder en Denemarken ligt een uniek natuurgebied. De Waddenzee is een wereld op zich met bijzondere dieren en planten die alleen kunnen overleven in dit gebied waar verschillen tussen eb en vloed zo groot zijn. De vijf Nederlandse Waddeneilanden hebben elk een eigen karakter maar geven bezoekers allemaal het gevoel even helemaal weg te zijn!
Vakantiehuizen op Texel, Ameland, Terschelling of Schiermonnikoog

Kust van Noord-Holland

Wie van de mooiste duingebieden wil genieten moet naar Noord-Holland komen. Langs de kust van Zandvoort tot Schoorl liggen de mooiste duinen van ons land. Het Nationaal Park Kennemer Duinen heeft de mooiste natuur en ligt vol met landgoederen, bunkers en archeologische vondsten. De Schoorlse Duinen zijn de breedste en hoogste duinen van ons land. Geniet van de gezellige drukte in Zandvoort of de rustige stranden van Petten en Callantsoog.
Vakantiehuizen aan de Noord-Hollandse kust

Kust van Zuid-Holland

Geniet van de mondaine sfeer in de historische badplaats Scheveningen. Ga op ontdekkingstocht in prachtige steden als Rotterdam, Leiden of Den Haag die dicht aan zee liggen. Of bewonder in het voorjaar de eindeloze bollenvelden achter de duinen bij Noordwijk. Zuid-Holland heeft alles in huis voor een geslaagde strandvakantie in Nederland.
Vakantiehuizen aan de Zuid-Hollandse kust  

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Waarvoor dienen strandpalen?

Door Silke op zaterdag 9 januari 2016.
Categorieën:Strand

Als je tijdens je vakantie aan de kust over het Nederlandse strand wandelt kom je ze altijd tegen: houten strandpalen. Heb jij je wel eens afgevraagd waarom ze er staan? Wij weten het antwoord.

Geschiedenis van de strandpalen

In het jaar 1840 besluit waterbouwkundige Jan Blanken namens de overheid om langs de hele Nederlandse kust palen in het zand te zetten. De palen werden om de 250 meter geplaatst. De Nederlandse kust is zo’n 300 km lang zodat er in ons land meer dan 2000 strandpalen op het strand werden geplaatst.

Lees verder >

Veilig met kinderen naar het strand

Door Peter op woensdag 27 mei 2015.
Categorieën:Actief

Heb jij een vakantiehuis aan de kust gehuurd? Wat is er dan leuker dan lekker een dagje naar het strand met het hele gezin? Maar als je wilt dat een dagje aan zee met kleine kinderen zorgeloos verloopt is het belangrijk om vooraf een aantal zaken goed te organiseren.  

Lees verder >

De geschiedenis van de bikini

Door Silke op maandag 11 juli 2016.
Categorieën:CultuurStrand

Op 5 juli 1946 presenteerde een Franse auto ontwerper (!), Louis Réard zijn ‘bikini'. Het was een aanpassing op het tweedelige badpak van de Parijse modeontwerper Jaques Heim. Hij ontwierp in 1932 al een tweedelig badpak, de zogenaamde Atome. Bij de aanpassing van Réard werd het broekje vooral kleiner waardoor de navel te zien werd. Dat was het begin van een ware badmode revolutie.

Lees verder >