Leuk om te doen in de herfst

Knutselen met materiaal uit de natuur

Wat is het toch altijd weer heerlijk om met elkaar op een zonnige herfstmiddag een wandeling te maken door de bossen. Laarzen aan en een warme trui en hup, de natuur in. Weet je nog, dat je op pad ging om tassen vol met kastanjes, eikels en mooie herfstbladeren te verzamelen. En dan thuis met satéprikkers er poppetjes van maken, collages van de herfstbladeren of misschien zelfs wel een kijkdoos. Kinderen vinden dat nog steeds leuk om te doen. Dus zoek een leuke route uit en ga samen op pad.

Herfststorm? Plan een spelletjesmarathon

De herfst staat ook bekend om flinke stormen, striemende regen tegen de ramen en zwiepende en vallende takken, brrrr. Dat nodigt niet echt uit voor een herfstwandeling. Zet dan een pot thee klaar, een schaal chips (of wat anders lekkers) en haal de spelletjes uit de kast. Nodig familie en vrienden uit en organiseer een spelletjesmarathon. Wordt het een competitie of gaat het om de gezelligheid?  Zo'n gure middag vliegt om in goed gezelschap.

De feestdagen komen eraan

Voor je het weet is Sinterklaas weer in het land en staat de kerstboom in de kamer. Begin op tijd met de voorbereidingen dat voorkomt veel stress in december. Je kan nu al cadeautjes kopen voor pakjesavond of wat dacht je van gedichten schrijven. Ook is het leuk om met de kinderen feestversieringen te maken en recepten uit te proberen. Ga alvast pepernoten bakken of maak iets met pompoen. Deze zijn in de herfst volop verkrijgbaar en je kunt er veel lekkers mee maken; van soep tot taart.

Vakantie(voor)pret

Ga je er nog op uit in de herfstvakantie? Even weg van alle hectiek naar de de kust of een Waddeneiland? Leuk, geniet ervan! Je vakantie(voor)pret kan natuurlijk ook bestaan uit het uitzoeken van je bestemming voor de komende zomervakantie; waar ga je naar toe, wanneer en met wie? Het is best lastig om het iedereen naar de zin te maken. Wij hebben alvast wat leuke vakantiebestemmingen voor je op een rij gezet.

De zekerheid van: