Mag je een kampvuur maken op het strand?

Zo’n kampvuur is natuurlijk gezellig, maar ook gevaarlijk. Aan alle Nederlandse stranden geldt daarom een verbod om zelf een vuur te maken op het strand. Op sommige Waddeneilanden kun je wel een vergunning krijgen die je moet aanvragen bij de gemeente van de badplaats waar je een vuurtje wilt stoken.

Kampvuur op het strand van Schiermonnikoog

Het is wel mogelijk kampvuren te organiseren via het GRAS (Groepsaccommodaties Schiermonnikoog). Dit gebeurt op speciale plaatsen op het strand (nabij Paal 3). Het GRAS is te bereiken op telefoonnummer 0519-531421. GRAS zorgt ervoor dat er speciale stookplaten worden gebruikt en alleen schoon brandhout wordt gestookt.

Bekijk vakantiehuizen op Schiermonnikoog

Kampvuur op het strand van Ameland

Op Ameland kun je een ontheffing aanvragen in de webshop van de gemeente Ameland. Met een ontheffing voor een kampvuur mag je in de openlucht een vuur aanleggen op het Noordzeestrand van Ameland. Een kampvuur houden is alleen toegestaan nabij Hollum (tussen paal 2.400 en 3), nabij Ballum (tussen paal 6 en 6.800) en tussen Nes en Buren (tussen paal 14 en 15).

Bekijk vakantiehuizen op Ameland

Barbecue op het strand

Heb je geen vergunning, maar wil je wel gezellig barbecueën op het strand? Ga dan naar een strandpaviljoen. De hele zomer door worden door veel strandpaviljoens barbecues georganiseerd. Zo kijk je naar de ondergaande zon terwijl er een lekker stukje vis of vlees voor je wordt gegrild.

De zekerheid van: