Met de auto of motor op het strand

Door Silke op vrijdag 24 februari 2017.

In Nederland mag u niet met de auto of motor op het strand komen. Dat is best logisch, want het strand is voor wandelaars en zonaanbidders en de natuur van het Nederlandse duingebied is kwetsbaar.

Toch zijn er in ons land twee uitzonderingen voor degenen die echt heel graag een keer met de auto of motor over het strand willen rijden.

Met de auto op het strand van Terschelling

Evenementenbureau Mooi-weer.nl organiseert ritten over het strand met een chauffeur. U wordt opgehaald in uw vakantiehuis op Terschelling en in overleg met de chauffeur maakt u een mooie route. U rijdt in een stoere Landrover en het kan tussen 1 oktober en 1 april. In oktober mag er alleen voor 10.00 uur ’s ochtends en na 18.00 uur ’s avonds gereden worden. Het rijden gaat bij ieder weertype door.

Heeft u zelf een vierwiel aangedreven auto en wilt u daarmee zelf op het strand van Terschelling rijden? Dan moet u een ontheffing bij de gemeente halen. Er zijn per seizoen een beperkt aantal ontheffingen beschikbaar waarmee u dan tussen Paal 3 en Paal 25 op het strand mag rijden.

Met de motor op het strand van Scheveningen

Alweer een aantal jaar achter elkaar wordt in november de zwaarste strandrace ter wereld gereden: de Red Bull Knock Out. Zo’n 1000 motorrijders trotseren wind en zand in een wedstrijd die maar een keer per jaar plaatsvindt. Als u ervaren motorcrosser bent kunt u zich opgeven voor het volgende jaar…. Alternatief is natuurlijk een vakantiehuis aan de Zuid Hollandse kust te huren en de race vanaf de kant de bekijken. Dat is ook best stoer!

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Duurzaam vakantiehuis

Door Peter op dinsdag 8 juli 2014.
Categorieën:Vakantiehuizen

Een aantal eigenaren op het vakantiepark Buiten Bergen heeft er onlangs voor gekozen om het park nog duurzamer te maken door zonnepanelen op het dak van hun vakantiehuis te plaatsen. De eerste panelen zijn deze week aangebracht.

Lees verder >

Vakantiehuis in Alkmaar

Door Peter op donderdag 24 april 2014.
Categorieën:Vakantiehuizen

Sinds vrijdag 4 april wordt in Alkmaar weer wekelijks de wereldberoemde kaasmarkt gehouden. Tot en met vrijdag 5 september 2014 komen duizenden bezoekers vanuit de hele wereld naar het Waagplein. Iedere vrijdag tussen 10.00 en 12.30 uur kunnen ze hier genieten van een bijzonder schouwspel met een plein vol kaas en sjouwende kaasdragers.

Lees verder >

In de winter naar Terschelling

Tussen november en Pasen is Terschelling ‘the place to be’ voor liefhebbers van rust, ruimte en ongerepte natuur.   

Het eiland bestaat voor bijna 80% uit duinen, stranden, polders en kwelders. Buiten het drukke zomerseizoen kunt u zich helemaal alleen op de wereld voelen tijdens een wandeling door de duinen van Terschelling. Eenmaal aangekomen op het strand ziet u de schuimkoppen op de donkergrijze zee, ruikt u het zout en buldert de wind om uw oren. Terschelling is een belevenis in de winter!

 

Lees verder >