Met de auto of motor op het strand

Door Silke op vrijdag 24 februari 2017.

In Nederland mag u niet met de auto of motor op het strand komen. Dat is best logisch, want het strand is voor wandelaars en zonaanbidders en de natuur van het Nederlandse duingebied is kwetsbaar.

Toch zijn er in ons land twee uitzonderingen voor degenen die echt heel graag een keer met de auto of motor over het strand willen rijden.

Met de auto op het strand van Terschelling

Evenementenbureau Mooi-weer.nl organiseert ritten over het strand met een chauffeur. U wordt opgehaald in uw vakantiehuis op Terschelling en in overleg met de chauffeur maakt u een mooie route. U rijdt in een stoere Landrover en het kan tussen 1 oktober en 1 april. In oktober mag er alleen voor 10.00 uur ’s ochtends en na 18.00 uur ’s avonds gereden worden. Het rijden gaat bij ieder weertype door.

Heeft u zelf een vierwiel aangedreven auto en wilt u daarmee zelf op het strand van Terschelling rijden? Dan moet u een ontheffing bij de gemeente halen. Er zijn per seizoen een beperkt aantal ontheffingen beschikbaar waarmee u dan tussen Paal 3 en Paal 25 op het strand mag rijden.

Met de motor op het strand van Scheveningen

Alweer een aantal jaar achter elkaar wordt in november de zwaarste strandrace ter wereld gereden: de Red Bull Knock Out. Zo’n 1000 motorrijders trotseren wind en zand in een wedstrijd die maar een keer per jaar plaatsvindt. Als u ervaren motorcrosser bent kunt u zich opgeven voor het volgende jaar…. Alternatief is natuurlijk een vakantiehuis aan de Zuid Hollandse kust te huren en de race vanaf de kant de bekijken. Dat is ook best stoer!

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Atelier op het strand

Door Peter op maandag 10 november 2014.

Heb jij het gevoel dat er een nieuwe Van Gogh, Karel Appel of Herman Brood in je schuilt? Dat je prima in staat bent om al je emoties op het witte doek over te brengen? Maar heb je net dat zetje - en een inspirerende omgeving - nodig om je talent te laten zien? Dan wordt het tijd voor een bezoekje aan Atelier Schier op het prachtige eiland Schiermonnikoog.

Lees verder >

Film op Terschelling

Door Silke op vrijdag 4 november 2016.

Als sinds 2009 staat Terschelling in november in het teken van de film. Vier dagen lang kunt u tijdens de Terschellinger Filmdagen genieten van maar liefst 75 films uit 30 verschillende landen.

Op 15 verschillende locaties worden films vertoond aan een klein of een wat groter publiek. Want de plekken waarop je film kunt kijken zijn bijzonder. U kunt terecht in het Westend Theater, Hotel NAP, hotel Oepkes, het voormalige kerkje de Kraak, de Doopsgezinde kerk, het natuurmuseum, discotheek de Braskoer en het Dorpshuis, maar dit jaar kunt u ook films kijken op onverwachte plekken.

Lees verder >

Wrakken in de zee

Door Silke op zaterdag 26 september 2015.

Nederland is al eeuwenlang een echt maritiem land. Al in de 16e eeuw voeren Nederlandse schepen over de wereldzeeën op zoek naar avontuur en rijkdom. Oorlogen, stormen en ongelukken hebben er in de afgelopen eeuwen ook voor gezorgd dat er de nodige schepen voor onze kusten zijn gezonken. De wrakken van deze schepen in de Noordzee en Waddenzee vormen een echte schatkamer.

Lees verder >