Met de auto of motor op het strand

Door Silke op vrijdag 24 februari 2017.

In Nederland mag u niet met de auto of motor op het strand komen. Dat is best logisch, want het strand is voor wandelaars en zonaanbidders en de natuur van het Nederlandse duingebied is kwetsbaar.

Toch zijn er in ons land twee uitzonderingen voor degenen die echt heel graag een keer met de auto of motor over het strand willen rijden.

Met de auto op het strand van Terschelling

Evenementenbureau Mooi-weer.nl organiseert ritten over het strand met een chauffeur. U wordt opgehaald in uw vakantiehuis op Terschelling en in overleg met de chauffeur maakt u een mooie route. U rijdt in een stoere Landrover en het kan tussen 1 oktober en 1 april. In oktober mag er alleen voor 10.00 uur ’s ochtends en na 18.00 uur ’s avonds gereden worden. Het rijden gaat bij ieder weertype door.

Heeft u zelf een vierwiel aangedreven auto en wilt u daarmee zelf op het strand van Terschelling rijden? Dan moet u een ontheffing bij de gemeente halen. Er zijn per seizoen een beperkt aantal ontheffingen beschikbaar waarmee u dan tussen Paal 3 en Paal 25 op het strand mag rijden.

Met de motor op het strand van Scheveningen

Alweer een aantal jaar achter elkaar wordt in november de zwaarste strandrace ter wereld gereden: de Red Bull Knock Out. Zo’n 1000 motorrijders trotseren wind en zand in een wedstrijd die maar een keer per jaar plaatsvindt. Als u ervaren motorcrosser bent kunt u zich opgeven voor het volgende jaar…. Alternatief is natuurlijk een vakantiehuis aan de Zuid Hollandse kust te huren en de race vanaf de kant de bekijken. Dat is ook best stoer!

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Vakantiehuis in Cadzand huren

Door Silke op vrijdag 23 juni 2017.

Heeft u plannen om een vakantiehuis in Cadzand-Bad te huren? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Cadzand is de meest zuidelijke én de meest westelijke badplaats aan de Nederlandse kust. Cadzand ligt in Zeeuws-Vlaanderen, direct aan de Belgische grens. De Bourgondische, gemoedelijke Vlaamse sfeer is hier dan ook goed te merken.

Lees verder >

Festivals op de Waddeneilanden

Door Peter op woensdag 20 mei 2015.
Categorieën:Cultuur

Liefhebbers van muziek-, kunst- en dansfestivals kunnen in Nederland tijdens de zomermaanden hun hart ophalen. Vrijwel ieder weekend kun je kiezen uit tientallen evenementen. Ook op de Waddeneilanden worden een aantal jaarlijks terugkerende en drukbezochte festivals georganiseerd.

Lees verder >

Oerol festival bezoeken

Door Peter op maandag 12 mei 2014.
Categorieën:Evenementen

Het Oerol festival op Terschelling is het leukste theaterfestival van Europa. Als sinds 1982 is het Waddeneiland Terschelling in juni tien dagen lang het podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. De voorstellingen worden speciaal voor de bijzondere locaties gemaakt, of daarop aangepast. Muziek, circus, mime en interactieve installaties: je komt ze tegen in de duinen, het strand in de bossen of gewoon op straat. Jaarlijks komen er zo'n 50.000 bezoekers voor één of meerdere dagen naar Oerol op Terschelling.

Lees verder >