Met de auto of motor op het strand

Door Silke op vrijdag 24 februari 2017.

In Nederland mag u niet met de auto of motor op het strand komen. Dat is best logisch, want het strand is voor wandelaars en zonaanbidders en de natuur van het Nederlandse duingebied is kwetsbaar.

Toch zijn er in ons land twee uitzonderingen voor degenen die echt heel graag een keer met de auto of motor over het strand willen rijden.

Met de auto op het strand van Terschelling

Evenementenbureau Mooi-weer.nl organiseert ritten over het strand met een chauffeur. U wordt opgehaald in uw vakantiehuis op Terschelling en in overleg met de chauffeur maakt u een mooie route. U rijdt in een stoere Landrover en het kan tussen 1 oktober en 1 april. In oktober mag er alleen voor 10.00 uur ’s ochtends en na 18.00 uur ’s avonds gereden worden. Het rijden gaat bij ieder weertype door.

Heeft u zelf een vierwiel aangedreven auto en wilt u daarmee zelf op het strand van Terschelling rijden? Dan moet u een ontheffing bij de gemeente halen. Er zijn per seizoen een beperkt aantal ontheffingen beschikbaar waarmee u dan tussen Paal 3 en Paal 25 op het strand mag rijden.

Met de motor op het strand van Scheveningen

Alweer een aantal jaar achter elkaar wordt in november de zwaarste strandrace ter wereld gereden: de Red Bull Knock Out. Zo’n 1000 motorrijders trotseren wind en zand in een wedstrijd die maar een keer per jaar plaatsvindt. Als u ervaren motorcrosser bent kunt u zich opgeven voor het volgende jaar…. Alternatief is natuurlijk een vakantiehuis aan de Zuid Hollandse kust te huren en de race vanaf de kant de bekijken. Dat is ook best stoer!

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

De mooiste bollenvelden aan de kust

Door Silke op vrijdag 9 september 2016.

Als je toeristisch Nederland in 3 clichés wilt beschrijven, horen kaas, molens en tulpen daar zeker bij. Met onze prachtige tulpenvelden zijn we zelfs uniek in de wereld. Bloembollen worden ook op steeds meer plekken in Nederland verbouwd. In ons land zijn maar liefst 25.000 hectares aan bollenvelden te vinden. Dat zijn duizenden hectares meer dan een aantal jaar geleden. Het grootste deel van de bollenvelden ligt in de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland. 

Lees verder >

Hondsbossche Duinen

De basis voor de Hondsbossche Zeewering tussen Camperduin en Petten aan de Noord-Hollandse kust is al aan het begin van de 16e eeuw aangelegd. De dijk moest een doorbraak bij hoogwater voorkomen. In 2004 werd de dijk door de Nederlandse regering uiteindelijk als een van de ‘zwakke schakels’ van de Nederlandse kust benoemd. Door de voorspellingen over stijging van de zeespiegel in de toekomst werd de kans dat de dijk het ooit zou begeven ingeschat als ‘hoger dan eens in de 10.000 jaar’.

Lees verder >

Aanbieding vakantiehuis op Texel

Door Peter op zaterdag 10 januari 2015.

Texel is het hele jaar door een heerlijk en geliefd vakantie eiland, maar juist in de rustige wintermaanden kunnen we je een bezoek aan ons grootste Waddeneiland van harte aanraden. 

5 redenen om juist in het laagseizoen naar Texel te gaan

1. Sterren kijken
In de winter zijn de heldere avonden ideaal om een kijkje te nemen naar de sterrenhemel. Texel behoort tot de donkerste plekjes van ons land en daardoor zijn de sterren extra goed te zien. Bij volkssterrenwacht De Jager (op het terrein van Ecomare) zijn wekelijks kijkavonden.

Lees verder >