Met de boot naar de Waddeneilanden

Door Peter op woensdag 15 april 2015.

Een vakantie op een van onze Waddeneilanden begint daar waar de dijk overgaat in het Wad. Bij aankomst op de veerdam in Den Helder, Harlingen of Lauwersoog geniet je van het bijzondere uitzicht op de prachtige natuur van ons Waddengebied en eenmaal begonnen aan de overtocht heb je echt het gevoel dat je een bijzondere vakantie tegemoet gaat!

Hieronder een korte beschrijving en handige links voor de overtocht naar onze populairste Waddeneilanden. 

Met de boot naar Texel

De dubbeldeks veerboot naar Texel vertrekt vanuit Den Helder. De boottocht duurt slechts 20 minuten en ieder uur vertrekt er een boot naar Texel. 

->Meer informatie over de veerdienst en vertrektijden naar Texel: Teso.nl
->De leukste vakantiehuizen op Texel: fijnopvakantie.nl/texel

Met de boot naar Terschelling

De overtocht met de boot van Harlingen naar Terschelling duurt 1 uur en 45 minuten. Daarnaast varen 2 comfortabele snelboten die de overtocht in 45 minuten doen. Op deze sneldienst worden geen auto’s en fietsen vervoerd.

->Meer informatie over de veerdienst en vertrektijden naar Terschelling: Rederijdoeksen.nl
->De leukste vakantiehuizen op Terschelling: fijnopvakantie.nl/terschelling

Met de boot naar Ameland

De overtocht naar het Ameland duurt ongeveer 45 minuten. Als je met de auto gaat moet je vooraf reserveren. Dat kan telefonisch of online. 

->Meer informatie over de veerdienst en vertrektijden naar Ameland: wpd.nl
->De leukste vakantiehuizen op Ameland: fijnopvakantie.nl/ameland

Met de boot naar Schiermonnikoog

De boot naar Schiermonnikoog vertrekt in Lauwersoog en vaart in 45 minuten naar het kleinste Nederlandse Waddeneiland. Bij een bezoek aan het autoluwe eiland laat je de auto achter op de grote parkeerplaats bij de veerhaven. In de zomer is het handig om via wpd.nl vooraf een ticket te kopen. Bij aankomst op het eiland kun je per bus of taxi richting dorp en strand of je huurt een fiets op de veerdam. 

->Meer informatie over de veerdienst en vertrektijden naar Schiermonnikoog: wpd.nl 
->De leukste vakantiehuizen op Schiermonnikoog: fijnopvakantie.nl/schiermonnikoog

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Speciale prijs vakantiehuis Zeeland

Door Peter op woensdag 21 januari 2015.

Midden in één van de mooiste poldergebieden op Zuid Beveland ligt vakantiepark Hof van Zeeland. Het is een heerlijk gebied voor liefhebbers van wandel- en fietstochten. Met het huren van een vakantiehuis op Hof van Zeeland kun je dit gebied en de rest van de provincie Zeeland uitstekend ontdekken. Historische steden Goes, Middelburg en Vlissingen liggen om de hoek en binnen 20 minuten ben je op een van de brede Zeeuwse zandstranden.

Lees verder >

Verhuren van een vakantiehuis aan zee

Hoe kies ik een goede zonnebril?

Door Silke op vrijdag 24 februari 2017.
Categorieën:KustNieuwsStrand

Gaat u binnen kort genieten van een vakantie vanuit een vakantiehuis aan de Nederlandse kust? Een van de dingen die u bij een bezoek aan het strand niet moet vergeten is een goede zonnebril. Met een mooie zonnebril ziet u er niet alleen goed uit, een zonnebril zorgt ook voor bescherming.

Lees verder >