Met de boot naar de Waddeneilanden

Door Peter op woensdag 15 april 2015.

Een vakantie op een van onze Waddeneilanden begint daar waar de dijk overgaat in het Wad. Bij aankomst op de veerdam in Den Helder, Harlingen of Lauwersoog geniet je van het bijzondere uitzicht op de prachtige natuur van ons Waddengebied en eenmaal begonnen aan de overtocht heb je echt het gevoel dat je een bijzondere vakantie tegemoet gaat!

Hieronder een korte beschrijving en handige links voor de overtocht naar onze populairste Waddeneilanden. 

Met de boot naar Texel

De dubbeldeks veerboot naar Texel vertrekt vanuit Den Helder. De boottocht duurt slechts 20 minuten en ieder uur vertrekt er een boot naar Texel. 

->Meer informatie over de veerdienst en vertrektijden naar Texel: Teso.nl
->De leukste vakantiehuizen op Texel: fijnopvakantie.nl/texel

Met de boot naar Terschelling

De overtocht met de boot van Harlingen naar Terschelling duurt 1 uur en 45 minuten. Daarnaast varen 2 comfortabele snelboten die de overtocht in 45 minuten doen. Op deze sneldienst worden geen auto’s en fietsen vervoerd.

->Meer informatie over de veerdienst en vertrektijden naar Terschelling: Rederijdoeksen.nl
->De leukste vakantiehuizen op Terschelling: fijnopvakantie.nl/terschelling

Met de boot naar Ameland

De overtocht naar het Ameland duurt ongeveer 45 minuten. Als je met de auto gaat moet je vooraf reserveren. Dat kan telefonisch of online. 

->Meer informatie over de veerdienst en vertrektijden naar Ameland: wpd.nl
->De leukste vakantiehuizen op Ameland: fijnopvakantie.nl/ameland

Met de boot naar Schiermonnikoog

De boot naar Schiermonnikoog vertrekt in Lauwersoog en vaart in 45 minuten naar het kleinste Nederlandse Waddeneiland. Bij een bezoek aan het autoluwe eiland laat je de auto achter op de grote parkeerplaats bij de veerhaven. In de zomer is het handig om via wpd.nl vooraf een ticket te kopen. Bij aankomst op het eiland kun je per bus of taxi richting dorp en strand of je huurt een fiets op de veerdam. 

->Meer informatie over de veerdienst en vertrektijden naar Schiermonnikoog: wpd.nl 
->De leukste vakantiehuizen op Schiermonnikoog: fijnopvakantie.nl/schiermonnikoog

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Origineel idee voor moederdag

Door Peter op dinsdag 29 april 2014.
Categorieën:NieuwsUit eten

Het is een mooie traditie om moeder op 2e zondag in mei extra te verwennen. Zondag 11 mei 2014 is het weer zover. De oorsprong van Moederdag ligt in het klassieke Griekenland. Rhea, volgens de mythologie de moeder van alle goden, werd al vereerd met ceremonies op de 15e dag van maart. Tegenwoordig krijgt moeder veelal ontbijt en cadeautjes op bed en huishoudelijke taken worden door vader en de kinderen verricht.

Lees verder >

Zwemmen in zee in de herfst en de winter

Door Silke op dinsdag 20 oktober 2015.
Categorieën:ActiefNatuurStrand

Je zou het misschien niet direct doen, maar zwemmen in de herfst in de zee is heerlijk. In de maanden oktober en november heeft het zeewater van de Noordzee nog de warmte van de zomerzon. In combinatie met een lagere temperatuur van de buitenlucht is een zwempartij in zee ook buiten de zomermaanden een ervaring die je echt eens moet meemaken.

Zwemmen in de winter

Lees verder >

Nostalgisch vakantie vieren

Door Petra op maandag 16 november 2015.

Wilt u even kort uit de snelle wereld stappen? Even terugkeren naar het Nederland waar men de ruimte had om te spelen en paard en wagen een ideaal vervoersmiddel was.

De uitstraling van de huizen op het vakantiepark De Koningshof doen denken aan die tijd met de Oudhollandse huisjes zoals je die vroeger zag. De inrichting is echter modern en luxe, zodat u kunt genieten van een heerlijke luxe vakantie.

Lees verder >