Met de boot naar de Waddeneilanden

Door Peter op woensdag 15 april 2015.

Een vakantie op een van onze Waddeneilanden begint daar waar de dijk overgaat in het Wad. Bij aankomst op de veerdam in Den Helder, Harlingen of Lauwersoog geniet je van het bijzondere uitzicht op de prachtige natuur van ons Waddengebied en eenmaal begonnen aan de overtocht heb je echt het gevoel dat je een bijzondere vakantie tegemoet gaat!

Hieronder een korte beschrijving en handige links voor de overtocht naar onze populairste Waddeneilanden. 

Met de boot naar Texel

De dubbeldeks veerboot naar Texel vertrekt vanuit Den Helder. De boottocht duurt slechts 20 minuten en ieder uur vertrekt er een boot naar Texel. 

->Meer informatie over de veerdienst en vertrektijden naar Texel: Teso.nl
->De leukste vakantiehuizen op Texel: fijnopvakantie.nl/texel

Met de boot naar Terschelling

De overtocht met de boot van Harlingen naar Terschelling duurt 1 uur en 45 minuten. Daarnaast varen 2 comfortabele snelboten die de overtocht in 45 minuten doen. Op deze sneldienst worden geen auto’s en fietsen vervoerd.

->Meer informatie over de veerdienst en vertrektijden naar Terschelling: Rederijdoeksen.nl
->De leukste vakantiehuizen op Terschelling: fijnopvakantie.nl/terschelling

Met de boot naar Ameland

De overtocht naar het Ameland duurt ongeveer 45 minuten. Als je met de auto gaat moet je vooraf reserveren. Dat kan telefonisch of online. 

->Meer informatie over de veerdienst en vertrektijden naar Ameland: wpd.nl
->De leukste vakantiehuizen op Ameland: fijnopvakantie.nl/ameland

Met de boot naar Schiermonnikoog

De boot naar Schiermonnikoog vertrekt in Lauwersoog en vaart in 45 minuten naar het kleinste Nederlandse Waddeneiland. Bij een bezoek aan het autoluwe eiland laat je de auto achter op de grote parkeerplaats bij de veerhaven. In de zomer is het handig om via wpd.nl vooraf een ticket te kopen. Bij aankomst op het eiland kun je per bus of taxi richting dorp en strand of je huurt een fiets op de veerdam. 

->Meer informatie over de veerdienst en vertrektijden naar Schiermonnikoog: wpd.nl 
->De leukste vakantiehuizen op Schiermonnikoog: fijnopvakantie.nl/schiermonnikoog

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Tips voor een veilige nieuwjaarsduik

Door Peter op zondag 28 december 2014.
Categorieën:Actief

De oudste Nieuwjaars duik van Nederland wordt in Zandvoort gehouden. Al in 1960 werd hier de ijskoude plons hier voor het eerst georganiseerd. De meest bekende duiklocatie is Scheveningen. Hier sprongen op 1 januari 1965 een zevental fanatiekelingen het ijskoude Noordzeewater in. De laatste jaren doken op het strand bij de Pier maar liefst tussen de 7000 en 10000 dapperen het water in.

Lees verder >

Paardrijden op de Wadden

Door Silke op vrijdag 17 maart 2017.

Paardenliefhebbers zijn gek op de Waddeneilanden. Niet zo gek natuurlijk, want wat is er mooie dan te paard te genieten van de natuur, te galopperen over het strand bij ondergaande zon of rustig vanuit het zadel te genieten van het duinlandschap.

Op de verschillende Waddeneilanden zijn er genoeg mogelijkheden om een mooie rit te paard te maken. Wij zetten de mogelijkheden op de drie grootste Waddeneilanden graag op een rijtje.

Lees verder >

Beoordelingen van mijn vakantiehuis

Door Petra op maandag 31 augustus 2015.

Voordat u een product of dienst koopt is de kans groot dat u van anderen wilt weten of u een goede keuze maakt. Dat principe is al eeuwen oud. Vroeger vroeg je je buren, vrienden of familie naar hun ervaring. Tegenwoordig zoeken consumenten naar reviews op het internet. 

In de reiswereld is het verspreiden van online beoordelingen de laatste jaren enorm gegroeid. Op sites als Zoover.nl, Tripadvisor en Booking.com zijn tienduizenden beoordelingen van hotels, bungalowparken, campings, vakantiehuizen en bestemmingen te vinden.

Lees verder >