Met openbaar vervoer naar het strand

De meeste badplaatsen in Nederland zijn uitstekend bereikbaar met de auto of de fiets. Maar als u geen auto heeft of gewoon een dagje naar het strand wilt zonder de auto te gebruiken… welke stranden zijn dan goed bereikbaar?

Met trein of bus naar zee

Een dagje strand of een vakantiehuis aan de kust kunt u ook prima met het openbaar vervoer organiseren. Zo voorkomt u dat u in de file komt te staan, uw auto (betaald) moet parkeren of nog een flink stuk moet lopen om op het strand te komen.

Hieronder geven we van een aantal van de meest populaire badplaatsen aan, hoe u er eenvoudig en snel met het openbaar vervoer kunt komen!

Met openbaar vervoer naar Renesse
Als u vanuit het noorden of het oosten van het land naar Renesse in Zeeland wilt, kunt u met de trein naar Rotterdam reizen. Vanaf Centraal Station Rotterdam kunt u via de interliner naar Zierikzee reizen. Hier neemt u de bus naar Renesse.

Met openbaar vervoer naar Domburg
Op het treinstation van Middelburg kunt u de bus naar Domburg nemen. Binnen een half uur staat u op het brede strand van Domburg!
Kijk hier voor alle vakantiehuizen aan de Zeeuwse kust

Met openbaar vervoer naar Noordwijk aan Zee
Vanaf treinstation Leiden vertrekken zeer regelmatig bussen en trams naar Noordwijk aan Zee. U bent binnen een half uur op het strand.

Met openbaar vervoer naar Scheveningen
Scheveningen is zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf de stations Hollands Spoor en Den Haag Centraal kunt u met de tram of bus binnen een kwartiertje naar het strand Scheveningen. De trams en bussen richting Scheveningen rijden de hele dag van 7:00 tot 24:00 uur, ongeveer elke 10 minuten.
Kijk hier voor alle vakantiehuizen aan de Zuid-Hollandse kust

Met openbaar vervoer naar Zandvoort
Zandvoort heeft een eigen treinstation! Zo komt u filevrij en uitgerust aan het strand.

Met openbaar vervoer naar Egmond aan Zee
Station Alkmaar is de plek waar u de bus naar Egmond aan Zee kunt nemen.

Met openbaar vervoer naar Bergen aan Zee
Als u met de trein naar Alkmaar reist, kunt u daar met bus verder naar Bergen. In Bergen stapt u over op de buurtbus naar Bergen aan Zee. Vanaf station Alkmaar staat u binnen 40 minuten aan het strand.
Kijk hier voor alle vakantiehuizen aan de Noord-Hollandse kust

Met openbaar vervoer naar Texel
Het grootste Nederlandse Waddeneiland is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. U reist met de trein naar Den Helder en vanaf het station kunt u met de bus naar de veerhaven. Hier vertrekt ieder uur de boot naar Texel.
Alle vakantiehuizen op Texel

Met openbaar vervoer naar Terschelling
Arriva verzorgt de treinverbinding tussen Leeuwarden en Harlingen. Met de bus uit de richting Sneek of Leeuwarden kan ook, maar let wel op dat niet alle busdiensten even goed aansluiten op de boot.

Vanaf station Alkmaar gaat er in de zomer een directe busverbinding (Q-liner) naar Leeuwarden. U dient in halte Zurich (bus parkeerplaats) over te stappen op de bus naar Harlingen Haven.
Alle vakantiehuizen op Terschelling

Met openbaar vervoer naar Ameland of Schiermonnikoog
De boot naar Ameland of Schiermonnikoog vertrekt vanuit het Friese Holwerd. Vanaf station Leeuwarden kunt u met buslijn 66 naar de veerhaven reizen.
Alle vakantiehuizen op Ameland
Alle vakantiehuizen op Schiermonnikoog

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal