Met openbaar vervoer naar het strand

Door Silke op maandag 10 september 2018.

De meeste badplaatsen in Nederland zijn uitstekend bereikbaar met de auto of de fiets. Maar als u geen auto heeft of gewoon een dagje naar het strand wilt zonder de auto te gebruiken… welke stranden zijn dan goed bereikbaar?

Met trein of bus naar zee

Een dagje strand of een vakantiehuis aan de kust kunt u ook prima met het openbaar vervoer organiseren. Zo voorkomt u dat u in de file komt te staan, uw auto (betaald) moet parkeren of nog een flink stuk moet lopen om op het strand te komen.

Hieronder geven we van een aantal van de meest populaire badplaatsen aan, hoe u er eenvoudig en snel met het openbaar vervoer kunt komen!

Met openbaar vervoer naar Renesse
Als u vanuit het noorden of het oosten van het land naar Renesse in Zeeland wilt, kunt u met de trein naar Rotterdam reizen. Vanaf Centraal Station Rotterdam kunt u via de interliner naar Zierikzee reizen. Hier neemt u de bus naar Renesse.

Met openbaar vervoer naar Domburg
Op het treinstation van Middelburg kunt u de bus naar Domburg nemen. Binnen een half uur staat u op het brede strand van Domburg!
Kijk hier voor alle vakantiehuizen aan de Zeeuwse kust

Met openbaar vervoer naar Noordwijk aan Zee
Vanaf treinstation Leiden vertrekken zeer regelmatig bussen en trams naar Noordwijk aan Zee. U bent binnen een half uur op het strand.

Met openbaar vervoer naar Scheveningen
Scheveningen is zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf de stations Hollands Spoor en Den Haag Centraal kunt u met de tram of bus binnen een kwartiertje naar het strand Scheveningen. De trams en bussen richting Scheveningen rijden de hele dag van 7:00 tot 24:00 uur, ongeveer elke 10 minuten.
Kijk hier voor alle vakantiehuizen aan de Zuid-Hollandse kust

Met openbaar vervoer naar Zandvoort
Zandvoort heeft een eigen treinstation! Zo komt u filevrij en uitgerust aan het strand.

Met openbaar vervoer naar Egmond aan Zee
Station Alkmaar is de plek waar u de bus naar Egmond aan Zee kunt nemen.

Met openbaar vervoer naar Bergen aan Zee
Als u met de trein naar Alkmaar reist, kunt u daar met bus verder naar Bergen. In Bergen stapt u over op de buurtbus naar Bergen aan Zee. Vanaf station Alkmaar staat u binnen 40 minuten aan het strand.
Kijk hier voor alle vakantiehuizen aan de Noord-Hollandse kust

Met openbaar vervoer naar Texel
Het grootste Nederlandse Waddeneiland is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. U reist met de trein naar Den Helder en vanaf het station kunt u met de bus naar de veerhaven. Hier vertrekt ieder uur de boot naar Texel.
Alle vakantiehuizen op Texel

Met openbaar vervoer naar Terschelling
Arriva verzorgt de treinverbinding tussen Leeuwarden en Harlingen. Met de bus uit de richting Sneek of Leeuwarden kan ook, maar let wel op dat niet alle busdiensten even goed aansluiten op de boot.

Vanaf station Alkmaar gaat er in de zomer een directe busverbinding (Q-liner) naar Leeuwarden. U dient in halte Zurich (bus parkeerplaats) over te stappen op de bus naar Harlingen Haven.
Alle vakantiehuizen op Terschelling

Met openbaar vervoer naar Ameland of Schiermonnikoog
De boot naar Ameland of Schiermonnikoog vertrekt vanuit het Friese Holwerd. Vanaf station Leeuwarden kunt u met buslijn 66 naar de veerhaven reizen.
Alle vakantiehuizen op Ameland
Alle vakantiehuizen op Schiermonnikoog

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Bijzondere jenever uit Zeeland

Door Peter op dinsdag 27 mei 2014.
Categorieën:NieuwsUit eten

Darwin's evolutietheorie laat er geen misverstand over bestaan: zeewier is de bron van al het leven. In den beginne was er alleen zeewier. Uit zeewier onstonden de planten, de dieren en uiteindelijk ook de mensen. Petra de Boevere, eigenaresse van een slijterij in het Zeeuwse Sluis en bekend als Meisje van de Slijterij raakte door dit idee geïnspireerd. In haar winkel verkoopt ze de betere Schotse whisky's. Op de Schotse eilanden wordt bij het stoken van sommige whisky lokale turf gebruikt.

Lees verder >

Zwemmen in zee: waar moet je aan denken

Door Peter op vrijdag 3 juli 2015.
Categorieën:Kust

Het is heerlijk om tijdens een warme zomer aan de Nederlandse kust in de Noordzee te zwemmen. Toch moet je de risico’s van het zwemmen in zee nooit onderschatten. Ieder jaar moeten zwemmers door de kustwacht uit zee gered worden. Je kunt verrast worden door sterke stromingen, onderkoeld raken of afdrijven met een zwemband of rubber boot. 

Lees verder >

Strand en zee uit het Rijksmuseum

Door Peter op woensdag 19 november 2014.
Categorieën:Cultuur

Het Amsterdamse Rijksmuseum heeft als eerste museum ter wereld al haar digitale objecten vrijgegeven. Wil je een fotoboek uitgeven met de mooiste schilderijen uit het Rijksmuseum? Wil je "De vrolijke drinker'' van Frans Hals een flesje Heineken in zijn had geven? Ga je gang! Je kunt kiezen uit maar liefst 200.000 beelden, allemaal in hoge resolutie.

Lees verder >