Mooiste dorpjes van Zeeland

Door Silke op woensdag 17 januari 2018.

Een vakantie in Zeeland is een onvergetelijke vakantie. Bij een bezoek aan de meest zuidelijke kustprovincie van ons land merkt u dat u in een bijzonder stuk van ons land terecht bent gekomen. Hier leven de bewoners al eeuwenlang met wind en water. Veel van de prachtige dorpen danken hun bestaan aan de aanwezigheid van het zeewater.

Tijdens uw vakantie is het meer dan de moeite waard om – bij voorkeur op de fiets – een flink aantal van de mooiste dorpen in de provincie te bezoeken. Wij zetten onze top vijf (in willekeurige volgorde!) alvast voor u op een rij.

Top 5 bestemmingen in Zeeland

Zoutelande

Bijna op de kop van Walcheren, in het hart van Zeeland, ligt het dorpje Zoutelande. Samen met Diskhoek en Westkapelle vormt Zoutelande de Zeeuwse Riviera. Bezoek de 13 -eeuwse Catharinakerk en het Bunkermuseum Zoutelande.

Brouwershaven

Brouwerhaven ligt direct aan het Grevelingenmeer en is een van de beschermede stads- en dorpsgezichten van Zeeland. Dankzij de Deltawerken kreeg het plaatsje een betere verbinding met de rest van de provincie en een grote jachthaven. In Brouwershaven worden jaarlijks veel gezellige evenementen gehouden.

Bruinisse

Dit gezellige dorpje ligt op het eiland Schouwen-Duivenland, in het noordoosten van de provincie Zeeland. Bruinisse staat bekend als het mosseldorp van Schouwen-Duiveland. Elk jaar wordt begin juli de opening van het mosselseizoen gevierd met de drie dagen durende visserijdagen.

Dreischor

Dreischor is het best bewaarde ringdorp van Nederland. De 14 -eeuwse Sint Adriaanskerk vormt het hart van het dorp en om de kerk heen zijn de straten als ringen aangelegd. Het mooie oude dorp is officieel en beschermd dorpsgezicht.

Groede

Dit is een van de minder bekende plaatsen aan de Zeeuwse kust. Hier vindt u geen appartementencomplexen of grote bungalowparken. Wel rustige, brede stranden en een prachtig duingebied waar u heerlijk kunt wandelen. Groede is ook een artistiek dorp met een jaarlijks terugkerend kunstfestival.

Kom naar Zeeland!

Naast deze vijf prachtige dorpen heeft Zeeland nog veel meer prachtige plekjes. Wat dacht u van de historische steden Middelburg en Zierikzee, de Deltawerken, de kilometers lange brede stranden, de heerlijke restaurants… Kunt u ook niet wachten om al dat moois vanuit een vakantiehuis in Zeeland te ontdekken?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Zeeschuim op het strand

Door Silke op maandag 11 juli 2016.
Categorieën:NatuurStrand

Bij een wandeling op het strand is de kans groot dat je ze tegenkomt: zeeschuim. Het is de bijnaam van het rugschild van de inktvis. Inktvissen zijn goede zwemmers die grote afstanden kunnen afleggen. Soms spoelen de dieren zelf op onze kust aan, maar veel vaker de losse rugschilden.

Lees verder >

Mag mijn auto mee naar Schiermonnikoog?

Door Peter op woensdag 11 maart 2015.

Schiermonnikoog is het kleinste Nederlandse Waddeneiland en het hele eiland heeft de status van Nationaal Park. Als je een vakantiehuis op Schiermonnikoog hebt gehuurd zul je onder de indruk raken van de unieke natuur en de breedste zandstranden die er in Europa te vinden zijn. De rust die je als bezoeker op het eiland ervaart heeft zeker te maken met het feit dat er vrijwel geen gemotoriseerd verkeer op het eiland

Lees verder >

Strandfoto's maken

Door Silke op zaterdag 3 maart 2018.

De ondergaande zon, uw hond in de branding, uw kind met een schepje en een emmer onder de parasol … het strand is een heerlijke plek om de leukste foto’s te maken! Wij geven u een aantal tips hoe u op het strand de leukste foto’s maakt.

Lees verder >