Mooiste dorpjes van Zeeland

Door Silke op woensdag 17 januari 2018.

Een vakantie in Zeeland is een onvergetelijke vakantie. Bij een bezoek aan de meest zuidelijke kustprovincie van ons land merkt u dat u in een bijzonder stuk van ons land terecht bent gekomen. Hier leven de bewoners al eeuwenlang met wind en water. Veel van de prachtige dorpen danken hun bestaan aan de aanwezigheid van het zeewater.

Tijdens uw vakantie is het meer dan de moeite waard om – bij voorkeur op de fiets – een flink aantal van de mooiste dorpen in de provincie te bezoeken. Wij zetten onze top vijf (in willekeurige volgorde!) alvast voor u op een rij.

Top 5 bestemmingen in Zeeland

Zoutelande

Bijna op de kop van Walcheren, in het hart van Zeeland, ligt het dorpje Zoutelande. Samen met Diskhoek en Westkapelle vormt Zoutelande de Zeeuwse Riviera. Bezoek de 13 -eeuwse Catharinakerk en het Bunkermuseum Zoutelande.

Brouwershaven

Brouwerhaven ligt direct aan het Grevelingenmeer en is een van de beschermede stads- en dorpsgezichten van Zeeland. Dankzij de Deltawerken kreeg het plaatsje een betere verbinding met de rest van de provincie en een grote jachthaven. In Brouwershaven worden jaarlijks veel gezellige evenementen gehouden.

Bruinisse

Dit gezellige dorpje ligt op het eiland Schouwen-Duivenland, in het noordoosten van de provincie Zeeland. Bruinisse staat bekend als het mosseldorp van Schouwen-Duiveland. Elk jaar wordt begin juli de opening van het mosselseizoen gevierd met de drie dagen durende visserijdagen.

Dreischor

Dreischor is het best bewaarde ringdorp van Nederland. De 14 -eeuwse Sint Adriaanskerk vormt het hart van het dorp en om de kerk heen zijn de straten als ringen aangelegd. Het mooie oude dorp is officieel en beschermd dorpsgezicht.

Groede

Dit is een van de minder bekende plaatsen aan de Zeeuwse kust. Hier vindt u geen appartementencomplexen of grote bungalowparken. Wel rustige, brede stranden en een prachtig duingebied waar u heerlijk kunt wandelen. Groede is ook een artistiek dorp met een jaarlijks terugkerend kunstfestival.

Kom naar Zeeland!

Naast deze vijf prachtige dorpen heeft Zeeland nog veel meer prachtige plekjes. Wat dacht u van de historische steden Middelburg en Zierikzee, de Deltawerken, de kilometers lange brede stranden, de heerlijke restaurants… Kunt u ook niet wachten om al dat moois vanuit een vakantiehuis in Zeeland te ontdekken?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Tips om veilig te zonnen

Door Peter op maandag 2 juni 2014.
Categorieën:ActiefKust

Dat te veel zon slechts is voor je huid weten we eigenlijk allemaal. Maar op zo'n zonnige dag als vandaag zijn we de risico's van onbeschermd zonnen vaak snel vergeten. Het is natuurlijk heerlijk om met korte mouwen en in korte broek of rok van de zon te genieten. Totdat roodverbrande neus en knieën ons aan het eind van de dag herinneren aan de risico's van onbeschermd zonnen.

Ben jij binnenkort in een vakantiehuis van Fijnopvakantie aan de kust? We geven je graag 5 tips om onbezorgd van het mooie weer te genieten!

Lees verder >

Nieuw nationaal park

Door Silke op maandag 19 september 2016.

Het gebied tussen Hoek van Holland en Noordwijk zou een nieuwe Nationaal Park worden met de naam ‘’Hollandse Duinen’’. Dat vinden een aantal bestuurders en natuurorganisaties. Het gebied van ruim 320 km2 zou op die manier meer onder de aandacht komen. De komende drie jaar moet duidelijk worden of het nieuwe park er echt gaat komen.

Lees verder >

Van zeewater drinkwater maken?

Door Silke op dinsdag 12 april 2016.
Categorieën:KustNieuws

Als je op vakantie aan de kust bent, en je kijkt  vanaf het strand staat uit over zee, krijg je al snel het gevoel hoe enorm groot de zee eigenlijk is. En dat klopt. Maar liefst 71% van het totale oppervlak van onze aarde bestaat uit water. De schatting is dat er maar liefst 1,4 miljard kubieke kilometer aan water op aarde is.

Lees verder >