Mooiste dorpjes van Zeeland

Door Silke op woensdag 17 januari 2018.

Een vakantie in Zeeland is een onvergetelijke vakantie. Bij een bezoek aan de meest zuidelijke kustprovincie van ons land merkt u dat u in een bijzonder stuk van ons land terecht bent gekomen. Hier leven de bewoners al eeuwenlang met wind en water. Veel van de prachtige dorpen danken hun bestaan aan de aanwezigheid van het zeewater.

Tijdens uw vakantie is het meer dan de moeite waard om – bij voorkeur op de fiets – een flink aantal van de mooiste dorpen in de provincie te bezoeken. Wij zetten onze top vijf (in willekeurige volgorde!) alvast voor u op een rij.

Top 5 bestemmingen in Zeeland

Zoutelande

Bijna op de kop van Walcheren, in het hart van Zeeland, ligt het dorpje Zoutelande. Samen met Diskhoek en Westkapelle vormt Zoutelande de Zeeuwse Riviera. Bezoek de 13 -eeuwse Catharinakerk en het Bunkermuseum Zoutelande.

Brouwershaven

Brouwerhaven ligt direct aan het Grevelingenmeer en is een van de beschermede stads- en dorpsgezichten van Zeeland. Dankzij de Deltawerken kreeg het plaatsje een betere verbinding met de rest van de provincie en een grote jachthaven. In Brouwershaven worden jaarlijks veel gezellige evenementen gehouden.

Bruinisse

Dit gezellige dorpje ligt op het eiland Schouwen-Duivenland, in het noordoosten van de provincie Zeeland. Bruinisse staat bekend als het mosseldorp van Schouwen-Duiveland. Elk jaar wordt begin juli de opening van het mosselseizoen gevierd met de drie dagen durende visserijdagen.

Dreischor

Dreischor is het best bewaarde ringdorp van Nederland. De 14 -eeuwse Sint Adriaanskerk vormt het hart van het dorp en om de kerk heen zijn de straten als ringen aangelegd. Het mooie oude dorp is officieel en beschermd dorpsgezicht.

Groede

Dit is een van de minder bekende plaatsen aan de Zeeuwse kust. Hier vindt u geen appartementencomplexen of grote bungalowparken. Wel rustige, brede stranden en een prachtig duingebied waar u heerlijk kunt wandelen. Groede is ook een artistiek dorp met een jaarlijks terugkerend kunstfestival.

Kom naar Zeeland!

Naast deze vijf prachtige dorpen heeft Zeeland nog veel meer prachtige plekjes. Wat dacht u van de historische steden Middelburg en Zierikzee, de Deltawerken, de kilometers lange brede stranden, de heerlijke restaurants… Kunt u ook niet wachten om al dat moois vanuit een vakantiehuis in Zeeland te ontdekken?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Vakantie aan het strand

Door Peter op woensdag 10 juni 2015.
Categorieën:Nieuws

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) heeft deze week cijfers naar buiten gebracht over het aantal vakanties dat aan de Nederlandse kust wordt doorgebracht. Er blijken maar liefst 2 miljoen mensen in 2014 een vakantie aan onze stranden te hebben geboekt. Een groei van maar liefst 200.000 ten opzichte van het jaar ervoor! Deze toeristen gaven gezamenlijk ruim 950.000 euro uit. 

Lees verder >

Wie houdt er niet van de kust?

Door Silke op vrijdag 14 oktober 2016.
Categorieën:CultuurKustNatuur

We zijn ons er niet altijd van bewust, maar Nederland heeft prachtige en veelzijdige natuur. We zijn een land van overgangen: van hoog naar laag, van droog naar nat en van zoet naar zout. Nederland is de delta van Noordwest-Europa. De natuur is Nederland is ongekend verschillend en is goed bereikbaar. En iedereen kan genieten van alle natuurpracht door de honderden kilometers aan wandel- en fietspaden die door onze mooie natuurgebieden lopen.

Lees verder >

Huis met uitzicht op zee

Door Peter op donderdag 18 september 2014.
Categorieën:KustNieuws

Het Australische ontwerpbureau Modscape heeft een bijzonder concept ontwikkeld. Het gaat om een zogenaamd ''Cliffhouse''. Dit huis van 5 verdiepingen kan door middel van stalen pinnen aan iedere rots worden bevestigd. Daarmee heb je al snel een huis met een aardig uitzicht over zee....

Lees verder >