Museum op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is de kleinste van de Nederlandse Wadden eilanden. Het eiland is in zijn geheel erkend als Nationaal Park. De natuur van Schiermonnikoog is dan ook enorm gevarieerd. Op het eiland groeien honderden plantensoorten, er komen jaarlijks meer dan 300 vogelsoorten voor en u kunt op het strand meer dan honderd schelpensoorten vinden.

Maar ook cultuurliefhebbers komen op Schiermonnikoog aan hun trekken. Op het kleine eiland zijn maar liefst drie musea vinden. Huurt u binnenkort een vakantiehuis op Schiermonnikoog? Wij stellen de musea vast kort aan u voor.

Bezoekerscentrum Nationaal Park

Hier vindt u informatie over de verschillende landschappen die u op Schiermonnikoog kunt vinden en alles over de planten en dieren op het eiland. Geniet van het aquarium en wisselende exposities. U kunt hier ook kaartjes voor een rit met de huifkar over het strand.

Bunkermuseum Schlee

Jaarlijks komen meer dan vijfduizend bezoekers naar dit bijzondere museum dat is ondergebracht in een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Het ligt aan het fietspad ten zuidwesten van strandpaviljoen de Marlijn. In het museum worden voorwerpen uit de oorlog tentoongesteld. Vrijwilligers geven rondleidingen in deze voormalige communicatiebunker.

Schelpenmuseum

Er is geen plek in Nederland waar zoveel schelpensoorten te vinden zijn als op Schiermonnikoog. Meer dan honderd soorten zijn er te vinden. Al deze soorten en nog honderden schelpen uit de hele wereld vindt u in het Schelpenmuseum Paal 14. Het museum is ieder middag open.

De zekerheid van: