Nieuwjaar op het strand

Door Silke op maandag 9 november 2015.

Heb jij al plannen voor oud en nieuw? Wat dacht je van een verblijf aan de Nederlandse kust? Zo kun je tijdens de laatste dagen van het jaar gezellig rondstruinen in een van onze mooie kustplaatsen en op nieuwjaarsdag maak je natuurlijk een heerlijke wandeling over het strand! En omdat het winter is, mag je hond vrij rondrennen over bijna alle stranden in Nederland!

In een vakantiehuis aan de kust sluit je dit jaar extra feestelijk af. Kies voor een extra romantisch vakantiehuis met open haard of ga voor een luxe vakantiehuis met een eigen sauna

Oud en nieuw evenementen aan de kust

Wil jij het nieuwe jaar spectaculair beginnen? Ook dan zit je goed aan de Nederlandse kust. Hieronder vind je onze top 3 van bijzondere evenementen aan de Nederlandse kust.

Vreugdevuur Scheveningen

Ieder jaar organiseert Vreugdevuur Scheveningen op oudejaarsnacht een groot vreugdevuur op het Noorderstrand van Scheveningen. De opbouw van dit vreugdevuur vind jaarlijks plaats van 27 t/m 31 december. Het vuur wordt op 31 december rond middernacht aangestoken.

Nieuwjaarsduik aan de kust

Je kunt in Nederland op 15 plekken langs de kust het nieuwe jaar beginnen met een frisse duik in zee. In o.a. Scheveningen, Noordwijk, Bergen aan Zee, op Texel en op Ameland kun je samen met honderden anderen bikkels tijdens de Unox Nieuwjaars duik de temperatuur van het zeewater testen. Vergeet niet om onze tips voor een veilige Nieuwjaars duik te lezen!

Nieuwjaarsconcert in Goes

Ben je liefhebber van orgelmuziek? Dan kun je op 1 januari om 16.00 uur naar de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes in Zeeland. Op het programma staat hier traditioneel de orgelmuziek van Johann Sebastian Bach. Het machtige geluid uit het grote orgel en de akoestiek van de kerk zorgen voor een onvergetelijk nieuwjaarsconcert.
 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Strand van Castricum aan Zee

Door Silke op maandag 7 maart 2016.

Castricum ligt tussen Alkmaar en Haarlem. Net even ten westen van het dorp ligt Castricum aan Zee, een dorp zonder inwoners. Castricum aan Zee is eigenlijk alleen de naam voor het strand, de duinen, het bos en de paar strandtenten die er bij de strandopgang staan. Want een echte boulevard heeft Castricum aan Zee ook niet.

Lees verder >

Breedste strand van Nederland

Door Peter op woensdag 20 mei 2015.
Categorieën:Kust

Het breedste en witste strand van Nederland ligt bij Callantsoog. Het is een heerlijk strand voor lange romantische wandelingen. Hoewel het er gezellig druk kan zijn, is het er op een warme zomerdag nooit zo hectisch als bijvoorbeeld op de stranden van Scheveningen of Bloemendaal. Op het strand wappert ook de blauwe vlag. Dat is een kwaliteitskeurmerk waarmee je verzekerd bent van een goede kwaliteit van het water en een goed beheer van het strand.

Lees verder >

Duikboot bezoeken

Door Silke op zondag 4 september 2016.

Heerlijk zo’n vakantie aan de Nederlandse kust. Lekker luieren op het strand en zwemmen in zee. Maar hoe zou het zijn om onder water in de Noordzee rond te varen? Geruisloos door het water te schieten en vissen en planten van dichtbij te bekijken?

Lees verder >