Nieuwjaar op het strand

Door Silke op maandag 9 november 2015.

Heb jij al plannen voor oud en nieuw? Wat dacht je van een verblijf aan de Nederlandse kust? Zo kun je tijdens de laatste dagen van het jaar gezellig rondstruinen in een van onze mooie kustplaatsen en op nieuwjaarsdag maak je natuurlijk een heerlijke wandeling over het strand! En omdat het winter is, mag je hond vrij rondrennen over bijna alle stranden in Nederland!

In een vakantiehuis aan de kust sluit je dit jaar extra feestelijk af. Kies voor een extra romantisch vakantiehuis met open haard of ga voor een luxe vakantiehuis met een eigen sauna

Oud en nieuw evenementen aan de kust

Wil jij het nieuwe jaar spectaculair beginnen? Ook dan zit je goed aan de Nederlandse kust. Hieronder vind je onze top 3 van bijzondere evenementen aan de Nederlandse kust.

Vreugdevuur Scheveningen

Ieder jaar organiseert Vreugdevuur Scheveningen op oudejaarsnacht een groot vreugdevuur op het Noorderstrand van Scheveningen. De opbouw van dit vreugdevuur vind jaarlijks plaats van 27 t/m 31 december. Het vuur wordt op 31 december rond middernacht aangestoken.

Nieuwjaarsduik aan de kust

Je kunt in Nederland op 15 plekken langs de kust het nieuwe jaar beginnen met een frisse duik in zee. In o.a. Scheveningen, Noordwijk, Bergen aan Zee, op Texel en op Ameland kun je samen met honderden anderen bikkels tijdens de Unox Nieuwjaars duik de temperatuur van het zeewater testen. Vergeet niet om onze tips voor een veilige Nieuwjaars duik te lezen!

Nieuwjaarsconcert in Goes

Ben je liefhebber van orgelmuziek? Dan kun je op 1 januari om 16.00 uur naar de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes in Zeeland. Op het programma staat hier traditioneel de orgelmuziek van Johann Sebastian Bach. Het machtige geluid uit het grote orgel en de akoestiek van de kerk zorgen voor een onvergetelijk nieuwjaarsconcert.
 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Lekker rustig strand

Door Peter op maandag 23 juni 2014.
Categorieën:KustNieuws

De landing in Normandië is voor de meesten van ons een bekend begrip. Maar ook in ons eigen Noord Holland is het Engelse leger al eens op het strand geland. Deze invasie was een direct gevolg van de ontwikkelingen in Frankrijk. Hier werd in 1793 de koning door het volk van zijn troon gezet en onthoofd. Napoleon werd de nieuwe baas in Frankrijk en hij wilde hij zijn revolutionaire ideeen ook elders in Europa gaan uitvoeren. Zo kwam Nederland in 1798 onder bezetting van de Fransen. 

Lees verder >

Wat is een goede huurprijs voor mijn vakantiehuis?

Voorjaar op Texel

Door Peter op woensdag 15 april 2015.
Categorieën:Huisjes op Texel

Texel is het hele jaar door een heerlijke vakantiebestemming, maar in het voorjaar is een bezoek aan ons grootste Waddeneiland extra bijzonder. Wij geven je 3 belangrijke redenen om vandaag nog een vakantiehuis in het voorjaar op Texel te huren. En vergeet daarbij niet: op Texel schijnt de zon net iets meer dan in de rest van Nederland!

Lees verder >