Onderhoud van mijn vakantiehuis

Door Petra op woensdag 5 augustus 2015.

Zorgeloos uw (vakantie)huis verhuren betekent ook investeren in het behoud van de kwaliteit. Wij adviseren u om jaarlijks een bedrag te reserveren dat u kunt investeren in het onderhoud van uw vakantiehuis. Op die manier behoudt het huis zijn waarde en houdt u tevreden huurders.  De belangrijkste zaken die bij het onderhoud van uw vakantiehuis een rol spelen zetten we hieronder op een rij:

Hang- en sluitwerk van uw vakantiehuis
Goede sloten op uw vakantiehuis lijken vanzelfsprekend, maar op het moment dat uw huis niet is verhuurd, is deze extra gevoelig voor inbraak. Zorg voor een goedgekeurd hoofdslot en kies eventueel veiligheidsbeslag. Voor naar buiten draaiende deuren en ramen is het verstandig om dievenklauwen of veiligheid scharnieren te monteren. 

Schilderwerk van uw vakantiehuis
Als uw woning niet regelmatig goed in de verf wordt gezet, riskeert u houtrot of roestend ijzerwerk. Door regelmatig (ongeveer iedere 4 jaar) uw woning te schilderen zorgt u ervoor dat er een afgesloten laagje om het hout zit waardoor water en zuurstof niet bij het hout kunnen en de levensduur wordt verlengd. Als u verroest ijzer opnieuw gaat schilderen doet u er goed aan om de roestplekken eerst met een staalborstel te verwijderen. 

Dak en dakgoten van uw vakantiehuis
Veel vakantiehuizen staan in een omgeving met bomen. De kans is groot dat in het najaar de dakgoten van uw huis vol komen te liggen met bladeren. Zorg ervoor dat u aan het eind van de herfst de bladeren uit uw dakgoot haalt. Zo voorkomt u de dat afvoer verstopt raakt en de goten gaan overstromen waardoor water in de muren kan sijpelen. Verwijder ook regelmatig de moslaag op de dakpannen van uw huis. Mos kan er als het ware helemaal ingroeien en voor lekkage zorgen.

Grote schoonmaak van uw vakantiehuis
Natuurlijk zorgt u ervoor dat tussen elke verhuring uw vakantiehuis grondig wordt schoongemaakt. Maar plan ook tenminste een keer per jaar (bij voorkeur aan het begin van het verhuurseizoen) een grondige grote schoonmaak van uw huis. Op dat moment reinigt u uw huis ook op plekken waar de ‘’normale’’ schoonmaak niet altijd komt. Denk aan het stof achter radiotors, de berging en een grondige ontkalking van alle sanitair. 

Tuin van uw vakantiehuis
Heeft u een fijne tuin rond uw vakantiehuis? Dat is de plek waar u gasten zeker van zullen genieten. Houd er rekening mee dat ook uw tuin gebaat is bij regelmatig onderhoud. Snoeien, bemesten, onkruidvrij maken, groene aanslag verwijderen… door een paar keer per jaar een tuinman in te huren zorgt u ervoor dat u en uw gasten zorgeloos van uw tuin kunnen genieten. En vergeet niet om regelmatig de kwaliteit van uw tuinmeubels en parasol te controleren!  

Fijn op Vakantie zorgt voor meer boekingen
Wij zijn gespecialiseerd in de verhuur van mooie vakantiehuizen aan de Nederlandse kust. We hebben 3 pakketten waaruit u kunt kiezen om uw huis via onze site te promoten. U bepaalt daarmee zelf waar u ons voor wilt inschakelen en met gemiddeld 30 boekingsaanvragen per huis weet u zeker dat de kans op een goede verhuur via onze site heel groot is! 

Hebt u vragen of wilt u direct meer weten? Neem contact met ons op. Bel 088 900 1555 of stuur een email aan info@fijnopvakantie.nl

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Tips voor de verhuur van een vakantiehuis

Door Peter op donderdag 18 september 2014.

Wij zorgen er graag voor dat u uw vakantiehuis succesvol kunt verhuren. Op onze websites fijnopvakantie.nl en fewo-in-holland.de zoeken dagelijks duizenden vakantiegangers naar een vakantiehuis aan de Nederlandse kust en op de Waddeneilanden.  Door gebruik te maken van onze kennis en ervaring kunt ook u uw vakantiehuis nog beter verhuren.

Lees verder >

Mooist gelegen strandpaviljoen

Door Peter op dinsdag 22 april 2014.
Categorieën:KustUit eten

Langs de Nederlandse kust staan bijna 400 strandpaviljoens. Het aantal van deze veelal tijdelijke restaurants is de laatste jaren gestegen. Het mooist gelegen strandpaviljoen van de Hollandse kust is volgens mij Strandpaviljoen Struin in Camperduin. Het ligt op de laatste duintop voor de Hondsbossche Zeewering. Naar het zuiden kijk je uit over het brede strand, tot IJmuiden aan toe. Richting het noorden zie je, achter het beeld van strandjutter Simon Gutker, de indrukwekkende Hondsbossche Zeewering en het weidse achterliggende polderlandschap.

Lees verder >

Citytrip aan Zee

Door Silke op vrijdag 2 oktober 2015.
Categorieën:Leuke uitjes

Het kan een lastige keuze zijn. Je wilt er even lekker tussenuit, maar je twijfelt tussen een stedentrip of een paar dagen aan zee. Toch hoeft dat niet zo moeilijk te zijn. In Nederland hebben we prachtige historische steden die niet ver van het strand liggen. Wij van Fijn op Vakantie zetten de 3 leukste steden aan de Nederlandse kust op een rijtje.

De leukste steden aan de Nederlandse kust

Lees verder >