Onderhoud van mijn vakantiehuis

Door Petra op woensdag 5 augustus 2015.

Zorgeloos uw (vakantie)huis verhuren betekent ook investeren in het behoud van de kwaliteit. Wij adviseren u om jaarlijks een bedrag te reserveren dat u kunt investeren in het onderhoud van uw vakantiehuis. Op die manier behoudt het huis zijn waarde en houdt u tevreden huurders.  De belangrijkste zaken die bij het onderhoud van uw vakantiehuis een rol spelen zetten we hieronder op een rij:

Hang- en sluitwerk van uw vakantiehuis
Goede sloten op uw vakantiehuis lijken vanzelfsprekend, maar op het moment dat uw huis niet is verhuurd, is deze extra gevoelig voor inbraak. Zorg voor een goedgekeurd hoofdslot en kies eventueel veiligheidsbeslag. Voor naar buiten draaiende deuren en ramen is het verstandig om dievenklauwen of veiligheid scharnieren te monteren. 

Schilderwerk van uw vakantiehuis
Als uw woning niet regelmatig goed in de verf wordt gezet, riskeert u houtrot of roestend ijzerwerk. Door regelmatig (ongeveer iedere 4 jaar) uw woning te schilderen zorgt u ervoor dat er een afgesloten laagje om het hout zit waardoor water en zuurstof niet bij het hout kunnen en de levensduur wordt verlengd. Als u verroest ijzer opnieuw gaat schilderen doet u er goed aan om de roestplekken eerst met een staalborstel te verwijderen. 

Dak en dakgoten van uw vakantiehuis
Veel vakantiehuizen staan in een omgeving met bomen. De kans is groot dat in het najaar de dakgoten van uw huis vol komen te liggen met bladeren. Zorg ervoor dat u aan het eind van de herfst de bladeren uit uw dakgoot haalt. Zo voorkomt u de dat afvoer verstopt raakt en de goten gaan overstromen waardoor water in de muren kan sijpelen. Verwijder ook regelmatig de moslaag op de dakpannen van uw huis. Mos kan er als het ware helemaal ingroeien en voor lekkage zorgen.

Grote schoonmaak van uw vakantiehuis
Natuurlijk zorgt u ervoor dat tussen elke verhuring uw vakantiehuis grondig wordt schoongemaakt. Maar plan ook tenminste een keer per jaar (bij voorkeur aan het begin van het verhuurseizoen) een grondige grote schoonmaak van uw huis. Op dat moment reinigt u uw huis ook op plekken waar de ‘’normale’’ schoonmaak niet altijd komt. Denk aan het stof achter radiotors, de berging en een grondige ontkalking van alle sanitair. 

Tuin van uw vakantiehuis
Heeft u een fijne tuin rond uw vakantiehuis? Dat is de plek waar u gasten zeker van zullen genieten. Houd er rekening mee dat ook uw tuin gebaat is bij regelmatig onderhoud. Snoeien, bemesten, onkruidvrij maken, groene aanslag verwijderen… door een paar keer per jaar een tuinman in te huren zorgt u ervoor dat u en uw gasten zorgeloos van uw tuin kunnen genieten. En vergeet niet om regelmatig de kwaliteit van uw tuinmeubels en parasol te controleren!  

Fijn op Vakantie zorgt voor meer boekingen
Wij zijn gespecialiseerd in de verhuur van mooie vakantiehuizen aan de Nederlandse kust. We hebben 3 pakketten waaruit u kunt kiezen om uw huis via onze site te promoten. U bepaalt daarmee zelf waar u ons voor wilt inschakelen en met gemiddeld 30 boekingsaanvragen per huis weet u zeker dat de kans op een goede verhuur via onze site heel groot is! 

Hebt u vragen of wilt u direct meer weten? Neem contact met ons op. Bel 088 900 1555 of stuur een email aan info@fijnopvakantie.nl

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Culinair eten op het strand

Door Silke op woensdag 3 februari 2016.
Categorieën:StrandUit eten

In de jaren ’20 van de vorige eeuw werden de eerste strandtenten op de Nederlandse stranden gebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verdwenen vrijwel alle strandtenten van onze stranden omdat de Duitse bezetter de kust als risicogebied voor een mogelijke invasie beschouwden. Er kwamen veel bunkers in de plaats.

Lees verder >

Rijden naar Ameland

Door Silke op woensdag 28 maart 2018.
Categorieën:NieuwsStrand

Als u een vakantiehuis op Ameland heeft gehuurd, neemt u de boot vanuit Holwerd naar Ameland. Zigzaggend door de Waddenzee brengt de boot u in circa 45 minuten naar het gastvrije eiland.

Toch zijn er lange tijd plannen geweest om een dam aan te leggen in de Waddenzee, zodat u met de auto vanuit Friesland naar Ameland kon rijden.

Lees verder >

De mooiste duinwandelingen

Door Peter op zondag 30 november 2014.
Categorieën:ActiefNatuur

Duinen zijn een onmisbare schakel in onze kustverdediging. Geen ander landschap is voor onze veiligheid zo belangrijk als het duinlandschap en het mooiste is: de duinen zijn ook een heerlijke plek voor een lange wandeling. Het hele jaar door! Het duinlandschap is zeer afwisselend met glasheldere meertjes, dichte duinbossen en mooie duintoppen waar je jezelf trakteert op een weids uitzicht. Het strand is nooit ver weg om ook nog even die zilte zeelucht op te kunnen snuiven. 

Lees verder >