Onderhoud van mijn vakantiehuis

Door Petra op woensdag 5 augustus 2015.

Zorgeloos uw (vakantie)huis verhuren betekent ook investeren in het behoud van de kwaliteit. Wij adviseren u om jaarlijks een bedrag te reserveren dat u kunt investeren in het onderhoud van uw vakantiehuis. Op die manier behoudt het huis zijn waarde en houdt u tevreden huurders.  De belangrijkste zaken die bij het onderhoud van uw vakantiehuis een rol spelen zetten we hieronder op een rij:

Hang- en sluitwerk van uw vakantiehuis
Goede sloten op uw vakantiehuis lijken vanzelfsprekend, maar op het moment dat uw huis niet is verhuurd, is deze extra gevoelig voor inbraak. Zorg voor een goedgekeurd hoofdslot en kies eventueel veiligheidsbeslag. Voor naar buiten draaiende deuren en ramen is het verstandig om dievenklauwen of veiligheid scharnieren te monteren. 

Schilderwerk van uw vakantiehuis
Als uw woning niet regelmatig goed in de verf wordt gezet, riskeert u houtrot of roestend ijzerwerk. Door regelmatig (ongeveer iedere 4 jaar) uw woning te schilderen zorgt u ervoor dat er een afgesloten laagje om het hout zit waardoor water en zuurstof niet bij het hout kunnen en de levensduur wordt verlengd. Als u verroest ijzer opnieuw gaat schilderen doet u er goed aan om de roestplekken eerst met een staalborstel te verwijderen. 

Dak en dakgoten van uw vakantiehuis
Veel vakantiehuizen staan in een omgeving met bomen. De kans is groot dat in het najaar de dakgoten van uw huis vol komen te liggen met bladeren. Zorg ervoor dat u aan het eind van de herfst de bladeren uit uw dakgoot haalt. Zo voorkomt u de dat afvoer verstopt raakt en de goten gaan overstromen waardoor water in de muren kan sijpelen. Verwijder ook regelmatig de moslaag op de dakpannen van uw huis. Mos kan er als het ware helemaal ingroeien en voor lekkage zorgen.

Grote schoonmaak van uw vakantiehuis
Natuurlijk zorgt u ervoor dat tussen elke verhuring uw vakantiehuis grondig wordt schoongemaakt. Maar plan ook tenminste een keer per jaar (bij voorkeur aan het begin van het verhuurseizoen) een grondige grote schoonmaak van uw huis. Op dat moment reinigt u uw huis ook op plekken waar de ‘’normale’’ schoonmaak niet altijd komt. Denk aan het stof achter radiotors, de berging en een grondige ontkalking van alle sanitair. 

Tuin van uw vakantiehuis
Heeft u een fijne tuin rond uw vakantiehuis? Dat is de plek waar u gasten zeker van zullen genieten. Houd er rekening mee dat ook uw tuin gebaat is bij regelmatig onderhoud. Snoeien, bemesten, onkruidvrij maken, groene aanslag verwijderen… door een paar keer per jaar een tuinman in te huren zorgt u ervoor dat u en uw gasten zorgeloos van uw tuin kunnen genieten. En vergeet niet om regelmatig de kwaliteit van uw tuinmeubels en parasol te controleren!  

Fijn op Vakantie zorgt voor meer boekingen
Wij zijn gespecialiseerd in de verhuur van mooie vakantiehuizen aan de Nederlandse kust. We hebben 3 pakketten waaruit u kunt kiezen om uw huis via onze site te promoten. U bepaalt daarmee zelf waar u ons voor wilt inschakelen en met gemiddeld 30 boekingsaanvragen per huis weet u zeker dat de kans op een goede verhuur via onze site heel groot is! 

Hebt u vragen of wilt u direct meer weten? Neem contact met ons op. Bel 088 900 1555 of stuur een email aan info@fijnopvakantie.nl

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Film over de Wadden

Door Silke op vrijdag 2 juni 2017.
Categorieën:NatuurNieuwsStrand

​Filmer, regisseur en Ecoloog Ruben Smit is bekend geworden met zijn natuurfilm ‘De Nieuwe Wildernis’ over het gebied de Oostvaardersplassen in Flevoland. De eerste filmbeelden voor De Nieuwe Wildernis zijn gemaakt in 2011 en de film kwam in 2013 uit. De film ontving lovende kritieken, vooral de kwaliteit van de beelden zijn volgens veel kijkers van ‘on-Nederlands’ niveau.

In 2015 maakte Smit nog een film over het Nederlandse rivierengebied met de titel ‘Levende Rivier’. Sinds 2016 is de filmer begonnen aan een nieuw groot project: ‘WAD, Leven op de grens van water en land’.

Lees verder >

Geschiedenis van de marine

Door Silke op dinsdag 1 december 2015.
Categorieën:Cultuur

Met onze ligging aan de Noordzee is Nederland al eeuwenlang een echte maritieme handelsnatie. Nederlandse schepen varen al sinds de 15e eeuw over de oceanen op zoek naar handel, roem en avontuur. 

Beveiligen van de zee

Officieel heeft Nederland al sinds 1488 een georganiseerde zeemacht. Opdracht van de marine was vanaf het begin af aan het beveiligen van het Nederlandse zeegebied, onze kustgebieden, havens, scheepvaartroutes en onze internationale handelsvloot.

Bescherming van onze handelsschepen

Lees verder >

Welke badkleding moet ik aan?

Door Peter op woensdag 24 juni 2015.
Categorieën:Kust

De zomer komt eraan en wat is er fijner dan een dagje strand vanuit je vakantiehuis aan de kust? Maar voor veel vrouwen is de keuze voor de juiste badkleding een echt dilemma. Ben ik niet te dik, te dun of te bleek? Wordt het een bikini of een badpak? En welke kleur moet ik dan kiezen? Wij geven je graag wat tips welke badkleding het beste bij jouw figuur past! 

Lees verder >