Parelroutes in Zeeland

Heeft u een vakantiehuis in Zeeland gehuurd? Dan gaat u een heerlijke vakantie tegemoet. Tijdens uw vakantie in Zeeland zult u zich niet snel vervelen. De provincie heeft heerlijke stranden, prachtige steden en dorpen en heerlijke routes voor wandelaars en fietsers. De regionale VVV van Zeeland lanceert regelmatig nieuwe ideeën om u als bezoeker nog meer naar de zin te maken. Ze maken daarbij graag gebruiken van de nieuwste digitale technieken. De parelroutes die de VVV onlangs lanceerde is daar een goed voorbeeld van.

Pareltjes van Zeeland

Voor dit plan beschouwt de VVV de provincie als een grote oester met veel prachtige parels. Met het volgen van de parelroutes kunt u deze pareltjes ontdekken. De routes zijn interactieve wandelingen die u laten kennismaken met de rijke geschiedenis, cultuur en natuur van de provincie Zeeland. De parelroutes zijn in heel Zeeland te vinden en lopen voor een deel via het bestaande wandelroute netwerk en zijn voor een deel speciaal beschreven voor dit project. Tijdens de interactieve wandeling gebruikt u uw mobiele telefoon om de route te volgen en onderweg allerlei informatie te krijgen. Ook wordt u uitgedaagd om uw ogen, oren, handen en voeten te gebruiken.

Routes op uw mobiel

De routes zijn gratis beschikbaar in de Zeeland App en er komen regelmatig nieuwe routes bij. De app kunt u downloaden voor Apple en voor Android.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

In de winter naar de kust

De Nederlandse kust is ook in de winter een uniek en prachtig landschap. Het strand en de duinen nodigen uit tot heerlijke wandelingen onder Hollandse wolkenluchten. Opwarmen na een lange wandeling doet u in een van de gezellige strandtenten. Mocht er komende winter weer eens een pak sneeuw vallen, zorg dan dat u na een sneeuwbui als een van de eersten op het strand of in de duinen bent. U zult betoverd raken door het landschap.  Hebt u deze winter een vakantiehuis aan de kust gehuurd en wilt u een echt winterse belevenis meemaken?

Lees verder >

Is de Noordzee schoon?

Door Silke op dinsdag 12 juni 2018.
Categorieën:CultuurKustStrand

Gaat u binnenkort op vakantie in een huis aan de Nederlandse kust? Vraag u zich af waarom de Noordzee geen helderblauw water heeft? Vraagt u zich misschien zelfs af of de Noordzee schoon genoeg is om in te zwemmen?

Het antwoord is ja!

Lees verder >

'Fruits de mer' in Nederland

Door Silke op maandag 8 augustus 2016.

Ben jij ook zo’n liefhebber van schaal- en schelpdieren? Zeevruchten (in het Frans ‘’Fruits de mer’’) gelden in veel Zuid Europese landen als een ware lekkernij. Garnalen, scampi, kaviaar, sint-jakobsschelpen en kreeft worden in gerechten verwerkt of samen met oesters en mosselen op een plateau met ijs opgediend.

Lees verder >