Parelroutes in Zeeland

Heeft u een vakantiehuis in Zeeland gehuurd? Dan gaat u een heerlijke vakantie tegemoet. Tijdens uw vakantie in Zeeland zult u zich niet snel vervelen. De provincie heeft heerlijke stranden, prachtige steden en dorpen en heerlijke routes voor wandelaars en fietsers. De regionale VVV van Zeeland lanceert regelmatig nieuwe ideeën om u als bezoeker nog meer naar de zin te maken. Ze maken daarbij graag gebruiken van de nieuwste digitale technieken. De parelroutes die de VVV onlangs lanceerde is daar een goed voorbeeld van.

Pareltjes van Zeeland

Voor dit plan beschouwt de VVV de provincie als een grote oester met veel prachtige parels. Met het volgen van de parelroutes kunt u deze pareltjes ontdekken. De routes zijn interactieve wandelingen die u laten kennismaken met de rijke geschiedenis, cultuur en natuur van de provincie Zeeland. De parelroutes zijn in heel Zeeland te vinden en lopen voor een deel via het bestaande wandelroute netwerk en zijn voor een deel speciaal beschreven voor dit project. Tijdens de interactieve wandeling gebruikt u uw mobiele telefoon om de route te volgen en onderweg allerlei informatie te krijgen. Ook wordt u uitgedaagd om uw ogen, oren, handen en voeten te gebruiken.

Routes op uw mobiel

De routes zijn gratis beschikbaar in de Zeeland App en er komen regelmatig nieuwe routes bij. De app kunt u downloaden voor Apple en voor Android.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Schelpen aan de Noordzee

Door Silke op zondag 24 januari 2016.

Schelpen aan de Noordzee

Een van de leukste dingen die je kunt doen tijdens een vakantie aan de Nederlandse kust  is het zoeken van schelpen. Lekker wandelen in het zonnetje, emmertje in de hand en dan speuren naar de mooiste vormen en kleuren in het zand.

Wat zijn schelpen eigenlijk?

Lees verder >

De lekkerste cocktails voor op het strand

Door Petra op donderdag 16 juli 2015.
Categorieën:Uit eten

Heb je deze zomer een vakantiehuis aan de kust gehuurd? Dan is de kans groot dat je op een avond, na een lekkere dag op het strand, op het terras van een strandpaviljoen beland en denkt: ‘’wat zal ik eens drinken?’’. Bij het ruisen van de zee en een ondergaande zon hoort natuurlijk een zomerse cocktail. Onze top 3 vind je hieronder en mocht je er thuis nog eentje willen maken? Geen probleem. Het recept hebben we eronder gezet!

Lees verder >

Lekker rustig strand

Door Peter op maandag 23 juni 2014.
Categorieën:KustNieuws

De landing in Normandië is voor de meesten van ons een bekend begrip. Maar ook in ons eigen Noord Holland is het Engelse leger al eens op het strand geland. Deze invasie was een direct gevolg van de ontwikkelingen in Frankrijk. Hier werd in 1793 de koning door het volk van zijn troon gezet en onthoofd. Napoleon werd de nieuwe baas in Frankrijk en hij wilde hij zijn revolutionaire ideeen ook elders in Europa gaan uitvoeren. Zo kwam Nederland in 1798 onder bezetting van de Fransen. 

Lees verder >