Sinterklaas aan de kust

Door Silke op vrijdag 6 november 2015.

Half november komt de Sint weer in ons land. Hij maakt de reis uit Spanje traditiegetrouw met de stoomboot. Dat hij niet met het vliegtuig, de auto of de trein komt, hebben we te danken aan onderwijzer Jan Schenkman. Hij schreef rond 1850 het boek 'Sint Nicolaas' en zijn knecht.

Het boek opent met de zin ‘Zie, ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan!’. In de tijd dat Schenkman zijn boek schreef had je geen vliegtuigen of auto’s. Alle vervoer gingen met paard en wagen en met schepen. Om met al die cadeautjes zo’n verre reis uit Spanje te maken, was een schip het meest handige vervoermiddel. En met de stoomboot was de Sint nog wat sneller in Nederland.

Wil jij dit jaar de Sint met zijn stoomboot vanaf de zee zien binnenvaren? Dat kan op verschillende plekken. Zo maakt de sint half november een tocht langs verschillende wadden eilanden en kun je de stoomboot in de havens van Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog bewonderen.

Maar de Sint komt in november ook – traditiegetrouw – met zijn stoomboot over het Noordzeekanaal de haven van IJmuiden binnenvaren.

En als je zin hebt om Sinterklaas (of de intocht) vanuit een huisje aan de kust te beleven dan kun je bij Fijn op Vakantie kiezen uit honderden gezellige vakantiehuizen!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Zeker doen in Zeeland

Vogels kijken op Texel

Door Peter op dinsdag 14 oktober 2014.

De meeste vogels vliegen niet graag over de zee en volgen daarom bij hun trektocht de kustlijn. Texel ligt precies in de baan waarlangs in het voorjaar en najaar veel trekvogels vliegen. Het eiland is daardoor wereldwijd bekend als een echt vogeleiland waar veel soorten vogels voorkomen. Door de ligging aan de Waddenzee - een echte voedselparadijs voor vogels - houden de trekvogels graag een tussenstop op Texel.  

Lees verder >

Rust nodig?

Door Peter op dinsdag 15 april 2014.
Categorieën:Vakantiehuizen

Wat hebben we het druk tegenwoordig. Werk, vrienden, familie, social media... Je zou soms willen dat een dag 30 uur had. Maar pas op: teveel stress en onrust maken je ongelukkig. Met onze 5 praktische tips kunnen je de stress uit je leven te bannen, en de rust in je hoofd terug te halen. Met een helder hoofd krijg je meer voor elkaar, kun je veel beter nadenken en beter genieten van het leven!

 

Tips om stress te voorkomen

 

Lees verder >