Sinterklaas aan de kust

Door Silke op vrijdag 6 november 2015.

Half november komt de Sint weer in ons land. Hij maakt de reis uit Spanje traditiegetrouw met de stoomboot. Dat hij niet met het vliegtuig, de auto of de trein komt, hebben we te danken aan onderwijzer Jan Schenkman. Hij schreef rond 1850 het boek 'Sint Nicolaas' en zijn knecht.

Het boek opent met de zin ‘Zie, ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan!’. In de tijd dat Schenkman zijn boek schreef had je geen vliegtuigen of auto’s. Alle vervoer gingen met paard en wagen en met schepen. Om met al die cadeautjes zo’n verre reis uit Spanje te maken, was een schip het meest handige vervoermiddel. En met de stoomboot was de Sint nog wat sneller in Nederland.

Wil jij dit jaar de Sint met zijn stoomboot vanaf de zee zien binnenvaren? Dat kan op verschillende plekken. Zo maakt de sint half november een tocht langs verschillende wadden eilanden en kun je de stoomboot in de havens van Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog bewonderen.

Maar de Sint komt in november ook – traditiegetrouw – met zijn stoomboot over het Noordzeekanaal de haven van IJmuiden binnenvaren.

En als je zin hebt om Sinterklaas (of de intocht) vanuit een huisje aan de kust te beleven dan kun je bij Fijn op Vakantie kiezen uit honderden gezellige vakantiehuizen!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Top 3 steden en dorpen van Zeeuws Vlaanderen

Door Peter op woensdag 13 mei 2015.
Categorieën:Cultuur

In Zeeuws Vlaanderen vind je prachtige oude steden en dorpen die een bezoekje meer dan waard zijn. Wij selecteren een top 3 die je bij je vakantie vanuit een huis in Zeeland zeker niet mag overslaan!

Lees verder >

Huisje op Schiermonnikoog

Door Peter op dinsdag 4 november 2014.

Volgens de burgemeester van Schiermonnikoog is het eiland ''slachtoffer van haar eigen schoonheid''. Hij doelt daarmee op de hoge prijzen van koophuizen op het kleinste Nederlandse Waddeneiland. Voor veel mensen die op het eiland werken is het kopen van een eigen huis niet haalbaar. De huizenprijzen op het eiland liggen op gemiddeld € 400.000 en dit zijn prijzen die volgens de burgemeester alleen nog te betalen zijn door ''vastelanders'' die een vakantieoptrekje op Schiermonnikoog zoeken.

Lees verder >

In de winter naar Texel

Op Texel, het grootste Nederlandse Waddeneiland, wonen ruim 15.000 inwoners. Gedurende het jaar komen daar ruim een miljoen bezoekers bij. Het eiland is groot, de stranden lang en breed, zodat u – als u vakantie viert op Texel – weinig merkt van die andere bezoekers. Maar toch, als u het echte eilandgevoel wilt ervaren, als u in alle rust wilt genieten van de waddennatuur, dan loont het de moeite om in de winter naar Texel te komen. Tussen november en Pasen is het echt rustig op de stranden en in de natuur.

Lees verder >