Sinterklaas aan de kust

Door Silke op vrijdag 6 november 2015.

Half november komt de Sint weer in ons land. Hij maakt de reis uit Spanje traditiegetrouw met de stoomboot. Dat hij niet met het vliegtuig, de auto of de trein komt, hebben we te danken aan onderwijzer Jan Schenkman. Hij schreef rond 1850 het boek 'Sint Nicolaas' en zijn knecht.

Het boek opent met de zin ‘Zie, ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan!’. In de tijd dat Schenkman zijn boek schreef had je geen vliegtuigen of auto’s. Alle vervoer gingen met paard en wagen en met schepen. Om met al die cadeautjes zo’n verre reis uit Spanje te maken, was een schip het meest handige vervoermiddel. En met de stoomboot was de Sint nog wat sneller in Nederland.

Wil jij dit jaar de Sint met zijn stoomboot vanaf de zee zien binnenvaren? Dat kan op verschillende plekken. Zo maakt de sint half november een tocht langs verschillende wadden eilanden en kun je de stoomboot in de havens van Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog bewonderen.

Maar de Sint komt in november ook – traditiegetrouw – met zijn stoomboot over het Noordzeekanaal de haven van IJmuiden binnenvaren.

En als je zin hebt om Sinterklaas (of de intocht) vanuit een huisje aan de kust te beleven dan kun je bij Fijn op Vakantie kiezen uit honderden gezellige vakantiehuizen!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Vijf redenen voor een bezoek aan Schier

Door Petra op maandag 24 augustus 2015.

Een bezoek aan Schiermonnikoog is een bezoek aan ons kleinste Waddeneiland. Auto’s zijn niet welkom op Schier zodat je optimaal kunt genieten van de rust en ruimte op dit magische eiland. Als je door de foto nog niet bent verleid om snel een vakantie op Schiermonnikoog te boeken, geven wij je vijf goede redenen:

Lees verder >

Volleybal op het strand

Door Silke op zaterdag 21 mei 2016.
Categorieën:ActiefKustStrand

Tijdens een vakantie aan de Nederlandse kust is het heerlijk om af en toe even sportief bezig te zijn. Lekker wandelen langs de vloedlijn, fietsen door de duinen joggen over de boulevard of… volleyballen op het strand!

Lees verder >

Waarom is de zee gezond?

Door Peter op dinsdag 24 juni 2014.
Categorieën:KustVakantiehuizen

Een verblijf aan zee is gezond. Dat heeft te maken met de moleculen in zeelucht. Deze moleculen helpen om meer zuurstof op te nemen in je lichaam. Hierdoor heb je minder last van stress en ben je minder snel vermoeid. Ook hooikoorts- en astmapatienten hebben baat bij een verblijf aan zee omdat de lucht veel minder pollen en stuifmeel bevat. 

Lees verder >