Strand van Petten

Door Marielle op vrijdag 18 augustus 2017.

Bent u op zoek naar een vakantiehuis in een authentieke badplaats die nog niet is ontdekt door massa’s toeristen? Wilt u vakantie vieren op korte afstand van mooie historische steden als Alkmaar, Amsterdam en Schagen? Dan is een vakantie aan het strand van Petten voor u de juiste keuze!

Nieuw strand

Petten ligt op het punt waar de vroegere Hondsbossche Zeewering overging in het duingebied. Onder de naam Kust op Kracht heeft de overheid de afgelopen jaren deze 5,5 kilometer lange dijk veranderd in een compleet nieuw duinlandschap met fiets- en wandelroutes en een breed strand. Hiervoor is 33 miljoen kubieke meter zand op de kust gespoten. Daarmee is het achterliggende land weer voor lange tijd veilig voor de zee.

Petten aan zee

Vanwege deze kustversterking heeft Petten nu een prachtig breed strand met daarachter mooie duinnatuur. Ook heeft Petten een 26 meter hoog duin gekregen dat als uitkijkpunt dient om het unieke project te bekijken.De inrichting van het nieuwe strand bij Petten is nog in ontwikkeling. Zo zijn er plannen voor meerdere strandpaviljoens (naast het al bestaande paviljoen), een boot- en sportzone en een gedeelte met strandhuisjes. Op dit moment kunt u het strand al volop gebruiken en zult u verrast zijn over de rust en ruimte aan dit nieuwe Noord-Hollandse strand. Bezoekers kunnen dichtbij hun auto parkeren of via het fiets- of voetpad naar het strand gaan.

Vakantiehuis bij Petten

Wilt u een vakantiehuis huren in de buurt van Petten. Kijk dan eens naar ons aanbod van bungalows, villa’s en appartementen aan de Noord-Hollandse kust. Bijvoorbeeld bij de vakantiehuizen in Camperduin of Callantsoog.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Doutzen op het strand

Door Silke op zaterdag 31 december 2016.

Doutzen Kroes is in 1985 geboren in Friesland en waarschijnlijk het bekendste Nederlandse fotomodel. Zij brak internationaal door als model in de Victoria’s Secret show. In de jaren daarna liep zij modeshows voor onder grote modemerken zoals Versace, Dolce & Gabbana, Ralph Lauren en Viktor & Rolf.

Lees verder >

Op vakantie naar de Waddenzee

Door Silke op maandag 29 januari 2018.

De Waddenzee is een unieke plek. Het is een getijdengebied waarvan de kleiplaten (de eigenlijke Wadden) bij eb grotendeels droogvallen. De Waddenzee vormt, in combinatie met delen van de Waddeneilanden, het laatste woeste natuurgebied van Nederland.

Lees verder >

De vuurtoren van Ameland

Door Petra op woensdag 28 mei 2014.

Gaat u deze zomer op vakantie naar Ameland? Vergeet dan niet om een bezoekje te brengen aan de vuurtoren. Waar u ook gaat op Ameland, de vuurtoren is altijd aanwezig en is nu geopend voor publiek. U treft in de vuurtoren op de verschillende verdiepingen exposities aan en ook vertellen oud vuurtorenwachters hier digitaal hun verhalen. Bovenin de vuurtoren is een werkkamer ingericht, zoals deze vroeger door de vuurtorenwachter werd gebruikt.

Lees verder >