Strand van Petten

Bent u op zoek naar een vakantiehuis in een authentieke badplaats die nog niet is ontdekt door massa’s toeristen? Wilt u vakantie vieren op korte afstand van mooie historische steden als Alkmaar, Amsterdam en Schagen? Dan is een vakantie aan het strand van Petten voor u de juiste keuze!

Nieuw strand

Petten ligt op het punt waar de vroegere Hondsbossche Zeewering overging in het duingebied. Onder de naam Kust op Kracht heeft de overheid de afgelopen jaren deze 5,5 kilometer lange dijk veranderd in een compleet nieuw duinlandschap met fiets- en wandelroutes en een breed strand. Hiervoor is 33 miljoen kubieke meter zand op de kust gespoten. Daarmee is het achterliggende land weer voor lange tijd veilig voor de zee.

Petten aan zee

Vanwege deze kustversterking heeft Petten nu een prachtig breed strand met daarachter mooie duinnatuur. Ook heeft Petten een 26 meter hoog duin gekregen dat als uitkijkpunt dient om het unieke project te bekijken.De inrichting van het nieuwe strand bij Petten is nog in ontwikkeling. Zo zijn er plannen voor meerdere strandpaviljoens (naast het al bestaande paviljoen), een boot- en sportzone en een gedeelte met strandhuisjes. Op dit moment kunt u het strand al volop gebruiken en zult u verrast zijn over de rust en ruimte aan dit nieuwe Noord-Hollandse strand. Bezoekers kunnen dichtbij hun auto parkeren of via het fiets- of voetpad naar het strand gaan.

Vakantiehuis bij Petten

Wilt u een vakantiehuis huren in de buurt van Petten. Kijk dan eens naar ons aanbod van bungalows, villa’s en appartementen aan de Noord-Hollandse kust. Bijvoorbeeld bij de vakantiehuizen in Camperduin of Callantsoog.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Unieke natuur aan zee

Door Silke op vrijdag 22 juli 2016.

Je zou het niet zeggen als je in Nederland of België woont, maar op wereldschaal bekeken zijn kustduinen zeldzaam. Rotskusten zijn veel gewoner. Door de zeldzaamheid en de rijkdom aan soorten zijn duinen waardevolle natuurgebieden.

Lees verder >

Mode aan het strand

Door Silke op vrijdag 10 maart 2017.
Categorieën:NieuwsStrand

Bent u deze zomer op vakantie in een huis aan de kust? Wilt u tijdens een dagje aan het strand een ijsje halen, een drankje drinken in een strandpaviljoen, een wandeling maken langs de vloedlijn of flaneren over de boulevard? Ook al draagt u een mooie bikini of badpak, op sommige momenten tijdens uw stranddag wilt u er natuurlijk modieus bijlopen.

Lees verder >

Tips om veilig te zonnen

Door Peter op maandag 2 juni 2014.
Categorieën:ActiefKust

Dat te veel zon slechts is voor je huid weten we eigenlijk allemaal. Maar op zo'n zonnige dag als vandaag zijn we de risico's van onbeschermd zonnen vaak snel vergeten. Het is natuurlijk heerlijk om met korte mouwen en in korte broek of rok van de zon te genieten. Totdat roodverbrande neus en knieën ons aan het eind van de dag herinneren aan de risico's van onbeschermd zonnen.

Ben jij binnenkort in een vakantiehuis van Fijnopvakantie aan de kust? We geven je graag 5 tips om onbezorgd van het mooie weer te genieten!

Lees verder >