Strand van Petten

Bent u op zoek naar een vakantiehuis in een authentieke badplaats die nog niet is ontdekt door massa’s toeristen? Wilt u vakantie vieren op korte afstand van mooie historische steden als Alkmaar, Amsterdam en Schagen? Dan is een vakantie aan het strand van Petten voor u de juiste keuze!

Nieuw strand

Petten ligt op het punt waar de vroegere Hondsbossche Zeewering overging in het duingebied. Onder de naam Kust op Kracht heeft de overheid de afgelopen jaren deze 5,5 kilometer lange dijk veranderd in een compleet nieuw duinlandschap met fiets- en wandelroutes en een breed strand. Hiervoor is 33 miljoen kubieke meter zand op de kust gespoten. Daarmee is het achterliggende land weer voor lange tijd veilig voor de zee.

Petten aan zee

Vanwege deze kustversterking heeft Petten nu een prachtig breed strand met daarachter mooie duinnatuur. Ook heeft Petten een 26 meter hoog duin gekregen dat als uitkijkpunt dient om het unieke project te bekijken.De inrichting van het nieuwe strand bij Petten is nog in ontwikkeling. Zo zijn er plannen voor meerdere strandpaviljoens (naast het al bestaande paviljoen), een boot- en sportzone en een gedeelte met strandhuisjes. Op dit moment kunt u het strand al volop gebruiken en zult u verrast zijn over de rust en ruimte aan dit nieuwe Noord-Hollandse strand. Bezoekers kunnen dichtbij hun auto parkeren of via het fiets- of voetpad naar het strand gaan.

Vakantiehuis bij Petten

Wilt u een vakantiehuis huren in de buurt van Petten. Kijk dan eens naar ons aanbod van bungalows, villa’s en appartementen aan de Noord-Hollandse kust. Bijvoorbeeld bij de vakantiehuizen in Camperduin of Callantsoog.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Tips bij het kopen van een vakantiehuis

Door Silke op zaterdag 3 juni 2017.

De laatste jaren is het kopen van een vakantiehuis, vooral aan de Nederlandse kust, erg populair geworden. De lage rentestand op spaarrekeningen en hypotheekfinancieringen zorgt ervoor dat consumenten op zoek gaan naar een manier om rendement op hun spaargeld te maken. Ook is er de laatste jaren een flinke groei van het toerisme aan de Nederlandse kust ontstaan. Zowel vanuit Nederland als Duitsland groeit het aantal fans van de Nederlandse stranden.

Lees verder >

Paardrijden op de Wadden

Door Silke op vrijdag 17 maart 2017.

Paardenliefhebbers zijn gek op de Waddeneilanden. Niet zo gek natuurlijk, want wat is er mooie dan te paard te genieten van de natuur, te galopperen over het strand bij ondergaande zon of rustig vanuit het zadel te genieten van het duinlandschap.

Op de verschillende Waddeneilanden zijn er genoeg mogelijkheden om een mooie rit te paard te maken. Wij zetten de mogelijkheden op de drie grootste Waddeneilanden graag op een rijtje.

Lees verder >

Panorama Mesdag bezoeken

Door Peter op woensdag 1 april 2015.
Categorieën:Cultuur

Panorama Mesdag is een cilindervormig schilderij met een omstrek van maar liefst 120 meter en een hoogte van 14 meter. Het schilderij is een vergezicht op het Scheveningse strand dat in 1881 in 4 maanden tijd door Henrik Willem Mesdag is geschilderd. Hij gebruikte daarvoor een bijzondere techniek. Vanaf het hoogste duin van Scheveningen werd het uitzicht op een glazen cilinder getekend. Door een lichtbron in het midden van de cilinder te plaatsen kon de afbeelding op een enorm schildersdoek rondom worden geprojecteerd. Die projectie vormde de basis van het schilderij Panorama Mesdag. 

Lees verder >