Strandfoto's maken

Door Silke op zaterdag 3 maart 2018.

De ondergaande zon, uw hond in de branding, uw kind met een schepje en een emmer onder de parasol … het strand is een heerlijke plek om de leukste foto’s te maken! Wij geven u een aantal tips hoe u op het strand de leukste foto’s maakt.

Bescherm uw apparatuur

Lenzen en camerabody’s zijn niet de beste vrienden van het strand. Verwissel uw lenzen voorzichtig en het liefst op een plekje waar geen of weinig wind is. Gebruik ook een riem of hengsel voor uw camera. Gelukkig heeft tegenwoordig bijna iedereen zijn Smartphone – en daarmee een uitstekende digitale camera - bij zich!

Kies het juiste moment

Fotografeer het liefst in de ochtend- en avonduren op het strand. Als u fotografeert tijdens een zonsopkomst of zonsondergang is het licht heel zacht en bijzonder. Dit kan een prachtig kleureffect aan uw foto geven. Wanneer u midden op de dag fotografeert aan het strand, staat de zon het hoogst en dit levert hard licht op. Dit levert foto’s met veel contrasten en schaduwen op waardoor details verloren gaan.

Gebruik het weer

Ook een dagje met wat minder weer kan de mooiste foto’s opleveren. Mist geeft een bijzondere sfeer aan uw foto’s. Stormachtige luchten geven een bijzonder licht. Zand dat door harde wind over het strand wordt geblazen levert al snel een artistieke foto op.

Kies uw onderwerp

Op het strand zijn altijd wel andere mensen of dieren te vinden die een onderwerp kunnen vormen voor uw fotografie. Fotografeer hardlopers, wandelaars, surfers of honden. Kijk ook naar objecten op het strand. Soms zijn er dingen uit zee aangespoeld of ligt er vuil op het strand. Maak deze eens tot hoofdonderwerp van uw strandfoto!

Vakantie tip!

Bent u binnenkort in een vakantiehuis aan de kust? Maak een originele boodschap voor thuis door een tekst in het zand te schrijven. Het harde deel van het strand, net achter de vloedlijn, is ideaal om een boodschap in te schrijven. Schrijf een groet of kies voor een verrassende boodschap in het zand en maak een mooie foto. Succes gegarandeerd!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Waar komt de naam Waddenzee vandaan?

Door Silke op zondag 4 september 2016.
Categorieën:CultuurKustNatuur

De Waddenzee loopt van Den Helder in de kop van Noord Holland tot het Deense Esbjerg. Het is een uniek gebied waar maar liefst twee keer per dag het landschap compleet verandert. Het ene moment van de dag zie je uitgestrekte zandvlaktes (de zogenaamde Wadplaten) en het volgende moment staat alles onder water. Planten en dieren die hier kunnen leven zijn vaak heel bijzonder!

Lees verder >

Hart van Zeeland

Door Silke op maandag 8 januari 2018.

Hoewel de contouren van de provincie Zeeland door de eeuwen heen – als gevolg van de invloeden van de zee – continu aan verandering onderhevig zijn, is het hart van de provincie altijd het gebied Walcheren gebleven.

Lees verder >

Post uit de zee

Door Silke op zondag 26 juni 2016.
Categorieën:KustStrand

Als je vroeger een fles met een brief erin op het strand vond, betekende dat meestal slecht nieuws. Flessenpost werd door zeelieden gebruikt als noodkreet. Als een schip in nood raakte werd een fles overboord gegooid in de hoop dat de fles ergens zou aanspoelen en een lezer zou bereiken. Op de brief stond vaak een laatste mededeling of wens voor de familie van de in nood verkerende opvarende.

Lees verder >