Strandfoto's maken

Door Silke op zaterdag 3 maart 2018.

De ondergaande zon, uw hond in de branding, uw kind met een schepje en een emmer onder de parasol … het strand is een heerlijke plek om de leukste foto’s te maken! Wij geven u een aantal tips hoe u op het strand de leukste foto’s maakt.

Bescherm uw apparatuur

Lenzen en camerabody’s zijn niet de beste vrienden van het strand. Verwissel uw lenzen voorzichtig en het liefst op een plekje waar geen of weinig wind is. Gebruik ook een riem of hengsel voor uw camera. Gelukkig heeft tegenwoordig bijna iedereen zijn Smartphone – en daarmee een uitstekende digitale camera - bij zich!

Kies het juiste moment

Fotografeer het liefst in de ochtend- en avonduren op het strand. Als u fotografeert tijdens een zonsopkomst of zonsondergang is het licht heel zacht en bijzonder. Dit kan een prachtig kleureffect aan uw foto geven. Wanneer u midden op de dag fotografeert aan het strand, staat de zon het hoogst en dit levert hard licht op. Dit levert foto’s met veel contrasten en schaduwen op waardoor details verloren gaan.

Gebruik het weer

Ook een dagje met wat minder weer kan de mooiste foto’s opleveren. Mist geeft een bijzondere sfeer aan uw foto’s. Stormachtige luchten geven een bijzonder licht. Zand dat door harde wind over het strand wordt geblazen levert al snel een artistieke foto op.

Kies uw onderwerp

Op het strand zijn altijd wel andere mensen of dieren te vinden die een onderwerp kunnen vormen voor uw fotografie. Fotografeer hardlopers, wandelaars, surfers of honden. Kijk ook naar objecten op het strand. Soms zijn er dingen uit zee aangespoeld of ligt er vuil op het strand. Maak deze eens tot hoofdonderwerp van uw strandfoto!

Vakantie tip!

Bent u binnenkort in een vakantiehuis aan de kust? Maak een originele boodschap voor thuis door een tekst in het zand te schrijven. Het harde deel van het strand, net achter de vloedlijn, is ideaal om een boodschap in te schrijven. Schrijf een groet of kies voor een verrassende boodschap in het zand en maak een mooie foto. Succes gegarandeerd!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Mysteries uit de Noordzee

Door Silke op zaterdag 7 januari 2017.
Categorieën:Cultuur

De zee bedekt het grootste deel van onze aardbol en hoewel we de zeeën al eeuwen bevaren en onderzoeken, herbergt het zoute water nog altijd tal van mysteries voor de wetenschap. Omdat de zee op veel plaatsen erg diep is en de druk onder water enorm, is het lastig om de zee uitvoerig te onderzoeken.

Lees verder >

Hoe word ik bruin?

Door Silke op maandag 20 juni 2016.
Categorieën:Strand

Nu de zomer is aangebroken wil je tijdens je vakantie aan de Nederlandse kust vast en zeker wat vaker je rokje, korte broek of T-shirt aantrekken. Maar wat zou het prettig zijn als die witte armen en benen alvast een kleurtje hadden! Een paar dagen in de zon kan daarbij wonderen doen. Maar pas op voor verbranding. Voorbereiding en bescherming zijn de sleutelwoorden voor een mooie zomerse huid. Wij geven je graag een paar tips voor een veilig bruin kleurtje.

Lees verder >

Met een peuter naar het strand

Door Silke op dinsdag 29 mei 2018.

Heeft u met jonge kinderen een vakantiehuis aan de kust gehuurd? Dan is het natuurlijk heerlijk om op een warme dag met uw peuter verkoeling te zoeken op het strand. Jonge kinderen vinden het heerlijk om met een emmertje en een schepje te genieten van het zand en het water.

Lees verder >