Strandfoto's maken

Door Silke op zaterdag 3 maart 2018.

De ondergaande zon, uw hond in de branding, uw kind met een schepje en een emmer onder de parasol … het strand is een heerlijke plek om de leukste foto’s te maken! Wij geven u een aantal tips hoe u op het strand de leukste foto’s maakt.

Bescherm uw apparatuur

Lenzen en camerabody’s zijn niet de beste vrienden van het strand. Verwissel uw lenzen voorzichtig en het liefst op een plekje waar geen of weinig wind is. Gebruik ook een riem of hengsel voor uw camera. Gelukkig heeft tegenwoordig bijna iedereen zijn Smartphone – en daarmee een uitstekende digitale camera - bij zich!

Kies het juiste moment

Fotografeer het liefst in de ochtend- en avonduren op het strand. Als u fotografeert tijdens een zonsopkomst of zonsondergang is het licht heel zacht en bijzonder. Dit kan een prachtig kleureffect aan uw foto geven. Wanneer u midden op de dag fotografeert aan het strand, staat de zon het hoogst en dit levert hard licht op. Dit levert foto’s met veel contrasten en schaduwen op waardoor details verloren gaan.

Gebruik het weer

Ook een dagje met wat minder weer kan de mooiste foto’s opleveren. Mist geeft een bijzondere sfeer aan uw foto’s. Stormachtige luchten geven een bijzonder licht. Zand dat door harde wind over het strand wordt geblazen levert al snel een artistieke foto op.

Kies uw onderwerp

Op het strand zijn altijd wel andere mensen of dieren te vinden die een onderwerp kunnen vormen voor uw fotografie. Fotografeer hardlopers, wandelaars, surfers of honden. Kijk ook naar objecten op het strand. Soms zijn er dingen uit zee aangespoeld of ligt er vuil op het strand. Maak deze eens tot hoofdonderwerp van uw strandfoto!

Vakantie tip!

Bent u binnenkort in een vakantiehuis aan de kust? Maak een originele boodschap voor thuis door een tekst in het zand te schrijven. Het harde deel van het strand, net achter de vloedlijn, is ideaal om een boodschap in te schrijven. Schrijf een groet of kies voor een verrassende boodschap in het zand en maak een mooie foto. Succes gegarandeerd!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Betaalbare vakantie aan de Noordzee

Door Silke op vrijdag 27 juli 2018.

Onlangs werd door een online reissite een prijsindex voor 310 stranden uit meer dan 70 landen gepubliceerd. Op basis van de prijs van een aantal zaken, dat je op een gemiddelde stranddag aanschaft werd bepaald wat een dagje strand kost. Het ging daarbij om de optelsom van de aanschaf van zonnebrandcrème, een flesje water, een glas bier, een ijsje en een lunch.

Lees verder >

Waar mag mijn hond op het strand?

Door Peter op donderdag 25 september 2014.

Honden zijn gek op het strand. Er is voor een hond niets leuker dan over het strand te rennen, door het zand te rollen of een duik in de branding te nemen. Nu de herfst is begonnen is, en je hebt als hondenbezitter een huis aan de kust gehuurd, ben je op de meeste Nederlandse stranden van harte welkom. Hieronder lees je de regels voor de meeste Nederlandse badplaatsen.

Lees verder >

Dauwtrappen in de duinen

Door Peter op dinsdag 20 mei 2014.
Categorieën:ActiefEvenementen

Dauwtrappen is een eeuwenoude traditie. Vroeger stonden de mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur 's nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben. In de Schoorlse Duinen organiseert Staatsbosbeheer een dauwtrapwandeling op de vroege ochtend van Hemelvaart. Loopschool Together werkt dit jaar samen met Staatsbosbeheer om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van een bijzondere ochtendwandeling.

Lees verder >