Strandfoto's maken

De ondergaande zon, uw hond in de branding, uw kind met een schepje en een emmer onder de parasol … het strand is een heerlijke plek om de leukste foto’s te maken! Wij geven u een aantal tips hoe u op het strand de leukste foto’s maakt.

Bescherm uw apparatuur

Lenzen en camerabody’s zijn niet de beste vrienden van het strand. Verwissel uw lenzen voorzichtig en het liefst op een plekje waar geen of weinig wind is. Gebruik ook een riem of hengsel voor uw camera. Gelukkig heeft tegenwoordig bijna iedereen zijn Smartphone – en daarmee een uitstekende digitale camera - bij zich!

Kies het juiste moment

Fotografeer het liefst in de ochtend- en avonduren op het strand. Als u fotografeert tijdens een zonsopkomst of zonsondergang is het licht heel zacht en bijzonder. Dit kan een prachtig kleureffect aan uw foto geven. Wanneer u midden op de dag fotografeert aan het strand, staat de zon het hoogst en dit levert hard licht op. Dit levert foto’s met veel contrasten en schaduwen op waardoor details verloren gaan.

Gebruik het weer

Ook een dagje met wat minder weer kan de mooiste foto’s opleveren. Mist geeft een bijzondere sfeer aan uw foto’s. Stormachtige luchten geven een bijzonder licht. Zand dat door harde wind over het strand wordt geblazen levert al snel een artistieke foto op.

Kies uw onderwerp

Op het strand zijn altijd wel andere mensen of dieren te vinden die een onderwerp kunnen vormen voor uw fotografie. Fotografeer hardlopers, wandelaars, surfers of honden. Kijk ook naar objecten op het strand. Soms zijn er dingen uit zee aangespoeld of ligt er vuil op het strand. Maak deze eens tot hoofdonderwerp van uw strandfoto!

Vakantie tip!

Bent u binnenkort in een vakantiehuis aan de kust? Maak een originele boodschap voor thuis door een tekst in het zand te schrijven. Het harde deel van het strand, net achter de vloedlijn, is ideaal om een boodschap in te schrijven. Schrijf een groet of kies voor een verrassende boodschap in het zand en maak een mooie foto. Succes gegarandeerd!

De zekerheid van: