Strandpaviljoens in de winter

Door Silke op zondag 20 september 2015.
Categorieën:StrandUit eten

De meeste strandpaviljoens op de Noordzeestranden worden eind oktober helemaal afgebroken om in het vroege voorjaar vervolgens weer opnieuw opgebouwd te worden. Dat heeft een aantal redenen.

Om te beginnen zijn er in de winterperiode gewoon minder mensen op het strand zodat het voor sommige ondernemers niet rendabel is om hun strandpaviljoen open te houden. Daarnaast zijn sommige strandpaviljoens onvoldoende geïsoleerd om op een echt koude winterdag gasten te ontvangen. Tenslotte zijn er plekken langs de Noordzee waar het risico van hoog water tijdens een flinke najaar- of winterstorm te groot is.

Paviljoens die in de winter wel open zijn

Natuurlijk zijn er langs onze kust een flink aantal paviljoens die wel gewoon open zijn en waar je na een winterse wandeling over het strand kunt genieten van een kop warme chocolade of waar je een borrel kunt drinken rond de open haard.

Wij zetten de 3 leukste strandtenten die in de winter open zijn op een rij:

Strand Noord in Bergen aan Zee
Hippe strandtent aan het strand van Bergen aan Zee met verrassende menukaart en een hip design sfeertje. De salade Noord met verse vis is een klassieker!
Vakantiehuizen in Bergen aan Zee

Strandpaviljoen De Uitkijk in Egmond aan Zee
In 35 jaar uitgegroeid van een eenvoudige strandtent tot een uitstekend strandrestaurant met gerechten, bieren en wijnen die wisselen met de seizoenen.
Vakantiehuizen in Egmond aan Zee

Strandpaviljoen Berkenbosch in Oostkapelle
Deze ouderwets knusse strandtent biedt een heerlijk uitzicht op zee. Berkenbosch heeft dagelijks vers gebak en authentieke Zeeuwse gerechten. Heel bijzonder is de Whittington theebeleving.
Vakantiehuizen in Zeeland

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Mooiste stranden van Walcheren

Door Silke op woensdag 11 juli 2018.

Walcheren is een van de regio’s in het westen van de provincie Zeeland en  wordt omsloten door de Noordzee, de Westerschelde, het Veerse Meer en het ingepolderde Sloe. Walcheren telt 115.000 inwoners en is een van de meest dichtbevolkte delen van de provincie.

Ook bij toeristen is Walcheren zeer geliefd. Op Walcheren ligt de provinciale hoofdstad Middelburg, de mooie havenstad Vlissingen en bekende badplaatsen als Zoutelande, Westkapelle, Oostkapelle, Vrouwenpolder en Domburg.

Lees verder >

De geschiedenis van de bikini

Door Silke op maandag 11 juli 2016.
Categorieën:CultuurStrand

Op 5 juli 1946 presenteerde een Franse auto ontwerper (!), Louis Réard zijn ‘bikini'. Het was een aanpassing op het tweedelige badpak van de Parijse modeontwerper Jaques Heim. Hij ontwierp in 1932 al een tweedelig badpak, de zogenaamde Atome. Bij de aanpassing van Réard werd het broekje vooral kleiner waardoor de navel te zien werd. Dat was het begin van een ware badmode revolutie.

Lees verder >

Wodka op het strand van Ameland

Door Silke op vrijdag 21 april 2017.
Categorieën:CultuurKustStrand

Als u een wandeling maakt op het strand bij Buren op Ameland komt u met een beetje geluk een kruikje van meer dan 160 jaar oud tegen. En met nog meer geluk is het kruikje nog dicht in zit er wodka in het kruikje.

Lees verder >