Strandpaviljoens in de winter

Door Silke op zondag 20 september 2015.
Categorieën:StrandUit eten

De meeste strandpaviljoens op de Noordzeestranden worden eind oktober helemaal afgebroken om in het vroege voorjaar vervolgens weer opnieuw opgebouwd te worden. Dat heeft een aantal redenen.

Om te beginnen zijn er in de winterperiode gewoon minder mensen op het strand zodat het voor sommige ondernemers niet rendabel is om hun strandpaviljoen open te houden. Daarnaast zijn sommige strandpaviljoens onvoldoende geïsoleerd om op een echt koude winterdag gasten te ontvangen. Tenslotte zijn er plekken langs de Noordzee waar het risico van hoog water tijdens een flinke najaar- of winterstorm te groot is.

Paviljoens die in de winter wel open zijn

Natuurlijk zijn er langs onze kust een flink aantal paviljoens die wel gewoon open zijn en waar je na een winterse wandeling over het strand kunt genieten van een kop warme chocolade of waar je een borrel kunt drinken rond de open haard.

Wij zetten de 3 leukste strandtenten die in de winter open zijn op een rij:

Strand Noord in Bergen aan Zee
Hippe strandtent aan het strand van Bergen aan Zee met verrassende menukaart en een hip design sfeertje. De salade Noord met verse vis is een klassieker!
Vakantiehuizen in Bergen aan Zee

Strandpaviljoen De Uitkijk in Egmond aan Zee
In 35 jaar uitgegroeid van een eenvoudige strandtent tot een uitstekend strandrestaurant met gerechten, bieren en wijnen die wisselen met de seizoenen.
Vakantiehuizen in Egmond aan Zee

Strandpaviljoen Berkenbosch in Oostkapelle
Deze ouderwets knusse strandtent biedt een heerlijk uitzicht op zee. Berkenbosch heeft dagelijks vers gebak en authentieke Zeeuwse gerechten. Heel bijzonder is de Whittington theebeleving.
Vakantiehuizen in Zeeland

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Motoren op het strand

Door Silke op dinsdag 8 augustus 2017.

We horen het u denken: het strand is voor wandelaars, zonaanbidders en zwemmers. Lekker in alle rust genieten van het geluid van de branding, het geroep van de meeuwen en langzaam in slaap vallen op het warme zand. Daar hoort het gebrul van motoren toch niet bij?

U heeft helemaal gelijk, maar toch kunt u – bij hoge uitzondering – op de eerste zondag in september een flink aantal ‘custom’ motorfietsen op het strand bij Zandvoort tegenkomen.

Lees verder >

Huisje huren op Schiermonnikoog

Door Peter op dinsdag 2 september 2014.

Schiermonnikoog is het kleinst bewoonde Waddeneiland van Nederland. Er wonen 942 mensen op Schiermonnikoog. Daarvan woont het grootste deel in Schiermonnikoog, het enige dorp op het eiland. Deze meest noordelijke plaats van Nederland wordt door de inwoners ook wel Aisterbun oftewel 'Oosterburen' genoemd. Van oorsprong wordt op Schiermonnikoog het Eilanders gesproken. Door de sterke groei van het toerisme wordt het dialect langzaam verdrongen door het Fries en het Nederlands. Er wonen op het eiland nog slechts zo'n zeventig mensen die het dialect kunnen spreken.

Lees verder >

Kunst op Ameland

Door Silke op vrijdag 28 oktober 2016.

Ieder jaar staat Ameland in november in het teken van de kunst. In de inspirerende omgeving van dit prachtige Waddeneiland exposeren traditioneel tientallen kunstenaars uit binnen- en buitenland hun werk. U vindt de kunst exposities in allerlei originele en soms onverwachte ruimtes. Hotels, kerken, restaurants, maar ook de musea en galeries op het eiland zijn ingericht met prachtige kunst.

Lees verder >