Strandpaviljoens in de winter

Door Silke op zondag 20 september 2015.
Categorieën:StrandUit eten

De meeste strandpaviljoens op de Noordzeestranden worden eind oktober helemaal afgebroken om in het vroege voorjaar vervolgens weer opnieuw opgebouwd te worden. Dat heeft een aantal redenen.

Om te beginnen zijn er in de winterperiode gewoon minder mensen op het strand zodat het voor sommige ondernemers niet rendabel is om hun strandpaviljoen open te houden. Daarnaast zijn sommige strandpaviljoens onvoldoende geïsoleerd om op een echt koude winterdag gasten te ontvangen. Tenslotte zijn er plekken langs de Noordzee waar het risico van hoog water tijdens een flinke najaar- of winterstorm te groot is.

Paviljoens die in de winter wel open zijn

Natuurlijk zijn er langs onze kust een flink aantal paviljoens die wel gewoon open zijn en waar je na een winterse wandeling over het strand kunt genieten van een kop warme chocolade of waar je een borrel kunt drinken rond de open haard.

Wij zetten de 3 leukste strandtenten die in de winter open zijn op een rij:

Strand Noord in Bergen aan Zee
Hippe strandtent aan het strand van Bergen aan Zee met verrassende menukaart en een hip design sfeertje. De salade Noord met verse vis is een klassieker!
Vakantiehuizen in Bergen aan Zee

Strandpaviljoen De Uitkijk in Egmond aan Zee
In 35 jaar uitgegroeid van een eenvoudige strandtent tot een uitstekend strandrestaurant met gerechten, bieren en wijnen die wisselen met de seizoenen.
Vakantiehuizen in Egmond aan Zee

Strandpaviljoen Berkenbosch in Oostkapelle
Deze ouderwets knusse strandtent biedt een heerlijk uitzicht op zee. Berkenbosch heeft dagelijks vers gebak en authentieke Zeeuwse gerechten. Heel bijzonder is de Whittington theebeleving.
Vakantiehuizen in Zeeland

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Evenementen op Terschelling

Door Silke op vrijdag 2 februari 2018.
Categorieën:CultuurEvenementen

Terschelling is een geliefd Waddeneiland. Logisch met maar liefst 40 kilometer breed en schoon strand, prachtige natuur, tientallen kilometers aan wandel- en fietspaden en gastvrije dorpen. Maar Terschelling is ook het eiland van een groot aantal, jaarlijks terugkerende evenementen. Wij zetten de drie belangrijkste op een rij.

Lees verder >

Zelf oesters rapen in Zeeland

Liefhebbers van oesters houden van Zeeland. In de meest zonnige kustprovincie van Nederland worden oesters in veel restaurants geserveerd en … kunt u ze ook zelf rapen! Als u een vakantiehuis in Zeeland heeft gehuurd moet u zeker eens een paar oesters gaan verzamelen. Een ervaring om nooit te vergeten!

Lees verder >

Hoe bouw je een mooi zandkasteel?

Door Petra op donderdag 23 juli 2015.
Categorieën:ActiefKust

Het is de droom van ieder kind (en iedere vader): het perfecte zandkasteel bouwen. Een dagje aan het strand met de kinderen is niet compleet zonder het bouwen van een groot zandkasteel. Graven en scheppen, kneden en duwen: een mooie zandkasteel bouwen is nog niet zo eenvoudig.

Onderzoekers van de universiteit van Amsterdam hebben onderzocht wat er nodig is voor het mooiste zandkasteel van het strand. Hieronder hun tips:

Lees verder >