Strandproblemen oplossen

Door Silke op vrijdag 3 februari 2017.
Categorieën:Strand

Een dagje strand is voor de meesten van ons een heerlijk vooruitzicht. Languit in het zand, lekker zwemmen in zee en dollen in de branding. Genieten van een koud drankje aan het eind van de dag terwijl de zon langzaam in zee zakt …

Toch zijn er een aantal nadelen van het strand te noemen, waar vooral vrouwelijke strandgangers niet graag aan denken.

Wij van Fijnopvakantie zetten de drie grootste nadelen van het strand op een rijtje, maar geven meteen de oplossing om aan deze problemen direct een eind te maken. Zo staat niets je in de weg om je volgende vakantie een heerlijk huis aan de kust te huren en lekker naar het strand te gaan!

Drie nadelen van het strand… en de oplossing!

1 Al dat zand

Op de Nederlandse stranden ligt zand. Van Zeeland tot Schiermonnikoog liggen in Nederland schone, brede zandstranden. Nadeel van al dat zand is dat het bij een dagje strand ook op plekken komt te zitten waar jij het niet wilt hebben. Tussen uw broodje, in uw mobiel…

Oplossing: laat elektronische apparaten zoveel mogelijk thuis of stop bijvoorbeeld uw telefoon – voor noodgevallen - in een afsluitbaar plastic zakje.  Dat laatste geldt ook voor de boterhammen of... doe eens luxe en ga lekker lunchen in een strandpaviljoen!

2 Teveel zon

De zon is natuurlijk heerlijk, maar juist op het strand is het gewoon te zonnig. Je verbrandt voor je het weet je schouders of je kunt niet naar het toilet zonder je voetzolen te verbranden.

Oplossing: zonbescherming op een warme stranddag is een must. Zorg ervoor dat u uzelf zelf meerdere keren per dag insmeert met zonnebrand met een hoge factor. Neem gewoon slippers mee voor die wandeling over het hete zand!

3 Mijn haar

Zit uw haar ’s morgens nog helemaal top; na een heerlijk dagje strand zit uw kapsel door de wind alle kanten op, zit het vol met klitten en waarschijnlijk vol met zout en zand.

Oplossing: ga bij het zwemmen in zee niet kopje onder en neem een hoedje, pet of bandana mee die u op uw hoofd kunt doen. Ideaal om de wind uit uw haren te laten! 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Parelroutes in Zeeland

Heeft u een vakantiehuis in Zeeland gehuurd? Dan gaat u een heerlijke vakantie tegemoet. Tijdens uw vakantie in Zeeland zult u zich niet snel vervelen. De provincie heeft heerlijke stranden, prachtige steden en dorpen en heerlijke routes voor wandelaars en fietsers. De regionale VVV van Zeeland lanceert regelmatig nieuwe ideeën om u als bezoeker nog meer naar de zin te maken.

Lees verder >

Verhuren van een vakantiehuis aan zee

Halve marathon van Egmond lopen

Door Peter op maandag 13 oktober 2014.
Categorieën:EvenementenKust

De halve marathon van Egmond is een jaarlijks terugkerend atletiekevenement, dat wordt gehouden op de tweede zondag van januari in Egmond aan Zee. De eerste editie vond plaats op 11 maart 1973. Inmiddels is de PWN Egmond Halve Marathon uitgegroeid tot een van de populairste  lopen van Nederland. Het mooie van deze halve marathon is de variatie in het parcours. Deelnemers lopen over het strand en door het dorp Egmond aan Zee, maar hoogtepunt is ongetwijfeld het prachtige traject door het Noordhollands Duinreservaat. 

Lees verder >