Strandproblemen oplossen

Door Silke op vrijdag 3 februari 2017.
Categorieën:Strand

Een dagje strand is voor de meesten van ons een heerlijk vooruitzicht. Languit in het zand, lekker zwemmen in zee en dollen in de branding. Genieten van een koud drankje aan het eind van de dag terwijl de zon langzaam in zee zakt …

Toch zijn er een aantal nadelen van het strand te noemen, waar vooral vrouwelijke strandgangers niet graag aan denken.

Wij van Fijnopvakantie zetten de drie grootste nadelen van het strand op een rijtje, maar geven meteen de oplossing om aan deze problemen direct een eind te maken. Zo staat niets je in de weg om je volgende vakantie een heerlijk huis aan de kust te huren en lekker naar het strand te gaan!

Drie nadelen van het strand… en de oplossing!

1 Al dat zand

Op de Nederlandse stranden ligt zand. Van Zeeland tot Schiermonnikoog liggen in Nederland schone, brede zandstranden. Nadeel van al dat zand is dat het bij een dagje strand ook op plekken komt te zitten waar jij het niet wilt hebben. Tussen uw broodje, in uw mobiel…

Oplossing: laat elektronische apparaten zoveel mogelijk thuis of stop bijvoorbeeld uw telefoon – voor noodgevallen - in een afsluitbaar plastic zakje.  Dat laatste geldt ook voor de boterhammen of... doe eens luxe en ga lekker lunchen in een strandpaviljoen!

2 Teveel zon

De zon is natuurlijk heerlijk, maar juist op het strand is het gewoon te zonnig. Je verbrandt voor je het weet je schouders of je kunt niet naar het toilet zonder je voetzolen te verbranden.

Oplossing: zonbescherming op een warme stranddag is een must. Zorg ervoor dat u uzelf zelf meerdere keren per dag insmeert met zonnebrand met een hoge factor. Neem gewoon slippers mee voor die wandeling over het hete zand!

3 Mijn haar

Zit uw haar ’s morgens nog helemaal top; na een heerlijk dagje strand zit uw kapsel door de wind alle kanten op, zit het vol met klitten en waarschijnlijk vol met zout en zand.

Oplossing: ga bij het zwemmen in zee niet kopje onder en neem een hoedje, pet of bandana mee die u op uw hoofd kunt doen. Ideaal om de wind uit uw haren te laten! 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wonen aan zee

Door Silke op vrijdag 21 oktober 2016.
Categorieën:KustStrand

De zee heeft, bewust of onbewust, een groot effect op ons. De gezonde zeelucht, het zoute water en de rustgevende natuur aan zee dragen bij aan een goede gezondheid en een fijn gevoel. We kunnen ons plotseling heel gelukkig voelen als we aan zee zijn, zonder te weten waarom. Het kan volgens onderzoekers te maken hebben met prettige associaties uit onze jeugd, toen we een fijne vakantie aan zee doorbrachten.

Lees verder >

Moet ik belasting betalen als ik mijn eigen huis verhuur

Door Petra op donderdag 23 juli 2015.

Heeft u een huis aan de Nederlandse kust en wilt u dat voor een aantal weken per jaar verhuren? Een prima idee wat ons betreft. Via www.fijnopvakantie.nl en www.fewo-in-holland.de kunt u uw huis onder de aandacht brengen van duizenden vakantiegangers die graag een vakantie aan de Nederlandse kust of op de Waddeneilanden willen doorbrengen. Op die manier kunt u een deel van uw vakantie terug verdienen en is uw huis tijdens uw afwezigheid bewoond en daardoor minder gevoelig voor inbraak!  

Lees verder >

Holland boven Amsterdam

Door Silke op woensdag 9 maart 2016.
Categorieën:KustNieuws

De provincie Noord-Holland heeft besloten om serieus werk te maken met de promotie van ‘’Holland boven Amsterdam’’. Verschillende VVV’s en ondernemers uit de regio hebben ervoor gekozen om gezamenlijk geld beschikbaar te maken om het mooie gebied boven onze hoofdstad meer onder de aandacht van de toeristen te brengen.

Lees verder >