Strandproblemen oplossen

Door Silke op vrijdag 3 februari 2017.
Categorieën:Strand

Een dagje strand is voor de meesten van ons een heerlijk vooruitzicht. Languit in het zand, lekker zwemmen in zee en dollen in de branding. Genieten van een koud drankje aan het eind van de dag terwijl de zon langzaam in zee zakt …

Toch zijn er een aantal nadelen van het strand te noemen, waar vooral vrouwelijke strandgangers niet graag aan denken.

Wij van Fijnopvakantie zetten de drie grootste nadelen van het strand op een rijtje, maar geven meteen de oplossing om aan deze problemen direct een eind te maken. Zo staat niets je in de weg om je volgende vakantie een heerlijk huis aan de kust te huren en lekker naar het strand te gaan!

Drie nadelen van het strand… en de oplossing!

1 Al dat zand

Op de Nederlandse stranden ligt zand. Van Zeeland tot Schiermonnikoog liggen in Nederland schone, brede zandstranden. Nadeel van al dat zand is dat het bij een dagje strand ook op plekken komt te zitten waar jij het niet wilt hebben. Tussen uw broodje, in uw mobiel…

Oplossing: laat elektronische apparaten zoveel mogelijk thuis of stop bijvoorbeeld uw telefoon – voor noodgevallen - in een afsluitbaar plastic zakje.  Dat laatste geldt ook voor de boterhammen of... doe eens luxe en ga lekker lunchen in een strandpaviljoen!

2 Teveel zon

De zon is natuurlijk heerlijk, maar juist op het strand is het gewoon te zonnig. Je verbrandt voor je het weet je schouders of je kunt niet naar het toilet zonder je voetzolen te verbranden.

Oplossing: zonbescherming op een warme stranddag is een must. Zorg ervoor dat u uzelf zelf meerdere keren per dag insmeert met zonnebrand met een hoge factor. Neem gewoon slippers mee voor die wandeling over het hete zand!

3 Mijn haar

Zit uw haar ’s morgens nog helemaal top; na een heerlijk dagje strand zit uw kapsel door de wind alle kanten op, zit het vol met klitten en waarschijnlijk vol met zout en zand.

Oplossing: ga bij het zwemmen in zee niet kopje onder en neem een hoedje, pet of bandana mee die u op uw hoofd kunt doen. Ideaal om de wind uit uw haren te laten! 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

De kleuren van Terschelling

Zandmotor aan Zuid-Hollandse kust

Door Silke op dinsdag 24 juli 2018.

Meer dan 25% van Nederland ligt onder zeeniveau. Grote delen van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Flevoland en Overijssel zouden onder water komen te staan als onze kusten niet zouden worden beschermd door dijken en duinen.

Iedere vijf jaar zand erbij

Permanent wordt water van de Nederlandse kust weggespoeld door de zee. Rijkswaterstaat zorgt ervoor dat ieder vijf jaar grote delen van onze kust van nieuw zand worden voorzien. Deze zandsuppletie zorgt ervoor dat de bescherming van onze kust op orde blijft.

Lees verder >

Raketje eten

Door Peter op donderdag 31 juli 2014.
Categorieën:CultuurKust

Wist jij dat we in Nederland jaarlijks meer dan 30 miljoen raketjes eten? Het raket ijsje is daarmee veruit het poplairste ijsje van ons land. Het dankt zijn naam de raketvorm en bestaat uit drie smaken waterijs, die alle drie een andere kleur hebben. De bovenste laag heeft een frambozensmaak, de middelse sinaasappel en de onderste laag peer. 

Lees verder >