Strandproblemen oplossen

Door Silke op vrijdag 3 februari 2017.
Categorieën:Strand

Een dagje strand is voor de meesten van ons een heerlijk vooruitzicht. Languit in het zand, lekker zwemmen in zee en dollen in de branding. Genieten van een koud drankje aan het eind van de dag terwijl de zon langzaam in zee zakt …

Toch zijn er een aantal nadelen van het strand te noemen, waar vooral vrouwelijke strandgangers niet graag aan denken.

Wij van Fijnopvakantie zetten de drie grootste nadelen van het strand op een rijtje, maar geven meteen de oplossing om aan deze problemen direct een eind te maken. Zo staat niets je in de weg om je volgende vakantie een heerlijk huis aan de kust te huren en lekker naar het strand te gaan!

Drie nadelen van het strand… en de oplossing!

1 Al dat zand

Op de Nederlandse stranden ligt zand. Van Zeeland tot Schiermonnikoog liggen in Nederland schone, brede zandstranden. Nadeel van al dat zand is dat het bij een dagje strand ook op plekken komt te zitten waar jij het niet wilt hebben. Tussen uw broodje, in uw mobiel…

Oplossing: laat elektronische apparaten zoveel mogelijk thuis of stop bijvoorbeeld uw telefoon – voor noodgevallen - in een afsluitbaar plastic zakje.  Dat laatste geldt ook voor de boterhammen of... doe eens luxe en ga lekker lunchen in een strandpaviljoen!

2 Teveel zon

De zon is natuurlijk heerlijk, maar juist op het strand is het gewoon te zonnig. Je verbrandt voor je het weet je schouders of je kunt niet naar het toilet zonder je voetzolen te verbranden.

Oplossing: zonbescherming op een warme stranddag is een must. Zorg ervoor dat u uzelf zelf meerdere keren per dag insmeert met zonnebrand met een hoge factor. Neem gewoon slippers mee voor die wandeling over het hete zand!

3 Mijn haar

Zit uw haar ’s morgens nog helemaal top; na een heerlijk dagje strand zit uw kapsel door de wind alle kanten op, zit het vol met klitten en waarschijnlijk vol met zout en zand.

Oplossing: ga bij het zwemmen in zee niet kopje onder en neem een hoedje, pet of bandana mee die u op uw hoofd kunt doen. Ideaal om de wind uit uw haren te laten! 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Vakantiehuis in de bollenstreek

Door Peter op woensdag 18 maart 2015.

Aan de Nederlandse kust, tussen Haarlem en Leiden, ligt een 30 kilometer lang gebied dat wereldwijd bekend is: de bollenstreek. Hier worden al sinds het begin van de vorige eeuw gladiolen, lelies, narcissen, krokussen en dahlia’s gekweekt. Maar verreweg de belangrijkste is de tulp. Tulpenbollen worden in oktober en november geplant, zodat ze van april tot juni kunnen bloeien in de wereldberoemde tulpenvelden. 

Lees verder >

Waar komt de naam Waddenzee vandaan?

Door Silke op zondag 4 september 2016.
Categorieën:CultuurKustNatuur

De Waddenzee loopt van Den Helder in de kop van Noord Holland tot het Deense Esbjerg. Het is een uniek gebied waar maar liefst twee keer per dag het landschap compleet verandert. Het ene moment van de dag zie je uitgestrekte zandvlaktes (de zogenaamde Wadplaten) en het volgende moment staat alles onder water. Planten en dieren die hier kunnen leven zijn vaak heel bijzonder!

Lees verder >

Naaktstrand in Bergen aan Zee

Door Peter op woensdag 30 april 2014.
Categorieën:KustNatuur

In Callantsoog werd op 27 april 1973 het eerste naaktstrand gelegaliseerd. Twee naturisten lieten zich bekeuren op grond van schennis van de openbare eerbaarheid. In het strafproces dat volgde, werden zij vrijgesproken. Dit leidde tot het legaliseren van een naaktstrand. In 1985 werd in Nederland een wet aangenomen die bepaalt dat naaktrecreatie alleen strafbaar is wanneer dit wordt uitgeoefend op plaatsen die daarvoor niet geschikt zijn.

Lees verder >