Strandproblemen oplossen

Door Silke op vrijdag 3 februari 2017.
Categorieën:Strand

Een dagje strand is voor de meesten van ons een heerlijk vooruitzicht. Languit in het zand, lekker zwemmen in zee en dollen in de branding. Genieten van een koud drankje aan het eind van de dag terwijl de zon langzaam in zee zakt …

Toch zijn er een aantal nadelen van het strand te noemen, waar vooral vrouwelijke strandgangers niet graag aan denken.

Wij van Fijnopvakantie zetten de drie grootste nadelen van het strand op een rijtje, maar geven meteen de oplossing om aan deze problemen direct een eind te maken. Zo staat niets je in de weg om je volgende vakantie een heerlijk huis aan de kust te huren en lekker naar het strand te gaan!

Drie nadelen van het strand… en de oplossing!

1 Al dat zand

Op de Nederlandse stranden ligt zand. Van Zeeland tot Schiermonnikoog liggen in Nederland schone, brede zandstranden. Nadeel van al dat zand is dat het bij een dagje strand ook op plekken komt te zitten waar jij het niet wilt hebben. Tussen uw broodje, in uw mobiel…

Oplossing: laat elektronische apparaten zoveel mogelijk thuis of stop bijvoorbeeld uw telefoon – voor noodgevallen - in een afsluitbaar plastic zakje.  Dat laatste geldt ook voor de boterhammen of... doe eens luxe en ga lekker lunchen in een strandpaviljoen!

2 Teveel zon

De zon is natuurlijk heerlijk, maar juist op het strand is het gewoon te zonnig. Je verbrandt voor je het weet je schouders of je kunt niet naar het toilet zonder je voetzolen te verbranden.

Oplossing: zonbescherming op een warme stranddag is een must. Zorg ervoor dat u uzelf zelf meerdere keren per dag insmeert met zonnebrand met een hoge factor. Neem gewoon slippers mee voor die wandeling over het hete zand!

3 Mijn haar

Zit uw haar ’s morgens nog helemaal top; na een heerlijk dagje strand zit uw kapsel door de wind alle kanten op, zit het vol met klitten en waarschijnlijk vol met zout en zand.

Oplossing: ga bij het zwemmen in zee niet kopje onder en neem een hoedje, pet of bandana mee die u op uw hoofd kunt doen. Ideaal om de wind uit uw haren te laten! 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Mooist gelegen strandpaviljoen

Door Peter op dinsdag 22 april 2014.
Categorieën:KustUit eten

Langs de Nederlandse kust staan bijna 400 strandpaviljoens. Het aantal van deze veelal tijdelijke restaurants is de laatste jaren gestegen. Het mooist gelegen strandpaviljoen van de Hollandse kust is volgens mij Strandpaviljoen Struin in Camperduin. Het ligt op de laatste duintop voor de Hondsbossche Zeewering. Naar het zuiden kijk je uit over het brede strand, tot IJmuiden aan toe. Richting het noorden zie je, achter het beeld van strandjutter Simon Gutker, de indrukwekkende Hondsbossche Zeewering en het weidse achterliggende polderlandschap.

Lees verder >

Musea op Ameland

Door Silke op vrijdag 25 november 2016.
Categorieën:CultuurLeuke uitjes

Ameland staat bekend om haar prachtige stranden en ongerepte natuur. Maar wist u dat cultuurliefhebbers hier ook volledig aan hun trekken komen. Ameland is namelijk de plek in Nederland met de hoogste museumdichtheid van ons land. Ter vergelijking: in Amsterdam is er voor elke 11000 inwoners een museum. Op Ameland is er een museum voor iedere 360 inwoners!

Wij zetten de tien musea van dit prachtige Waddeneiland op een rijtje. Zo weet u zeker dat u bij uw volgende vakantie op Ameland geen tentoonstelling overslaat!

Lees verder >

Citytrip aan Zee

Door Silke op vrijdag 2 oktober 2015.
Categorieën:Leuke uitjes

Het kan een lastige keuze zijn. Je wilt er even lekker tussenuit, maar je twijfelt tussen een stedentrip of een paar dagen aan zee. Toch hoeft dat niet zo moeilijk te zijn. In Nederland hebben we prachtige historische steden die niet ver van het strand liggen. Wij van Fijn op Vakantie zetten de 3 leukste steden aan de Nederlandse kust op een rijtje.

De leukste steden aan de Nederlandse kust

Lees verder >