Vakantie aan de kust

Door Silke op zaterdag 31 december 2016.
Categorieën:KustStrand

Toerisme levert voor Nederland een belangrijke bijdrage aan de economie. Zowel de toeristen die vanuit het buitenland ons land bezoeken als de Nederlanders zelf zorgen er met hun vakantiegedrag voor dat horeca, hotels, bungalowparken, reisagenten, sport, musea, vervoersbedrijven en winkels jaarlijks miljarden euro’s aan omzet genereren. Daarmee creëren al die toeristen ook nog eens heel veel banen in Nederland.

Het bezoek groeit

Het toerisme vanuit het buitenland is de laatste jaren flink gegroeid. Afgelopen jaar bezochten meer dan vijftien miljoen internationale bezoekers ons land die tenminste een nachtje bleven. Deze bezoekers komen vooral uit Duitsland, België en Groot-Brittannië. Maar ook de Nederlandse bevolking is heel reislustig. Jaarlijks gaan zo’n acht op de tien Nederlanders een of meer keer op vakantie. Bijna de helft van die vakanties wordt in eigen land ondernomen.

Het liefst naar de kust

Ruim 70% van alle internationale bezoekers kwam om hier vakantie te vieren. Ruim 20% van al die buitenlandse vakantiegangers koos voor een vakantie aan de Nederlandse kust.

Een vakantie aan de Noordzee of op de Waddeneilanden is ook voor de Nederlanders veruit het populairst. Afgelopen jaar werden er maar liefst drie miljoen korte en langere vakantie door Nederlanders aan zee doorgebracht.

Welkom bij Fijn op Vakantie

Bij Fijn op Vakantie begrijpen we al die toeristen wel. De Nederlandse kust is veelzijdig en de stranden zijn breed en schoon. We verhuren al meer dan tien jaar de leukste appartementen aan zee, bungalows in de duinen, bungalowparken aan de Noordzee en villa’s aan het strand. Welkom aan zee!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wat moet mijn vakantiehuis in ieder geval hebben?

Door Silke op zaterdag 9 januari 2016.

Vakantiehuizen aan de Nederlandse kust bestaan er in allerlei soorten en maten. Appartementen, huizen op een bungalowpark, eengezinswoningen en luxe villa’s. Als eigenaar van een vakantiehuis vraagt u zich wellicht af aan welke voorwaarden een goed verhuurd vakantie voldoet. Natuurlijk speelt de ligging een belangrijke rol, maar ook de faciliteiten en voorzieningen in uw huis kunnen de doorslaggevende reden zijn voor gasten om uw huis te huren.

Lees verder >

Unieke trouwlocatie aan de kust

Door Peter op vrijdag 7 november 2014.

De Brandaris is de oudste vuurtoren van Nederland en staat op Terschelling. De eerste Brandaristoren werd gebouwd in 1323 om voor schepen de nauwe opening tussen Vlieland en Terschelling te markeren. In het jaar 1570 stortte deze toren, aangetast door wind en zout water in de zee. 

Lees verder >

Luxe huis met sauna aan zee

Door Peter op woensdag 4 februari 2015.
Categorieën:KustVakantiehuizen

Een bezoek aan de sauna is heerlijk ontspannend. Door het snel verwarmen en afkoelen van je lijf wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Omdat de temperatuur in je lijf tijdens een saunabezoek zo’n 1 of 2 graden stijgt, wordt een kunstmatige koorts opgewekt. Hierdoor worden afweerstoffen aangemaakt die je lichaam ‘’schoon’’ maken. Je huid wordt in de sauna bovendien zo’n 10 graden warmer. Daardoor raak je dode huidcellen kwijt.

Lees verder >