Vakantie aan de kust

Door Silke op zaterdag 31 december 2016.
Categorieën:KustStrand

Toerisme levert voor Nederland een belangrijke bijdrage aan de economie. Zowel de toeristen die vanuit het buitenland ons land bezoeken als de Nederlanders zelf zorgen er met hun vakantiegedrag voor dat horeca, hotels, bungalowparken, reisagenten, sport, musea, vervoersbedrijven en winkels jaarlijks miljarden euro’s aan omzet genereren. Daarmee creëren al die toeristen ook nog eens heel veel banen in Nederland.

Het bezoek groeit

Het toerisme vanuit het buitenland is de laatste jaren flink gegroeid. Afgelopen jaar bezochten meer dan vijftien miljoen internationale bezoekers ons land die tenminste een nachtje bleven. Deze bezoekers komen vooral uit Duitsland, België en Groot-Brittannië. Maar ook de Nederlandse bevolking is heel reislustig. Jaarlijks gaan zo’n acht op de tien Nederlanders een of meer keer op vakantie. Bijna de helft van die vakanties wordt in eigen land ondernomen.

Het liefst naar de kust

Ruim 70% van alle internationale bezoekers kwam om hier vakantie te vieren. Ruim 20% van al die buitenlandse vakantiegangers koos voor een vakantie aan de Nederlandse kust.

Een vakantie aan de Noordzee of op de Waddeneilanden is ook voor de Nederlanders veruit het populairst. Afgelopen jaar werden er maar liefst drie miljoen korte en langere vakantie door Nederlanders aan zee doorgebracht.

Welkom bij Fijn op Vakantie

Bij Fijn op Vakantie begrijpen we al die toeristen wel. De Nederlandse kust is veelzijdig en de stranden zijn breed en schoon. We verhuren al meer dan tien jaar de leukste appartementen aan zee, bungalows in de duinen, bungalowparken aan de Noordzee en villa’s aan het strand. Welkom aan zee!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wat kun je doen op Terschelling?

Door Silke op vrijdag 7 oktober 2016.
Categorieën:ActiefLeuke uitjes

Heeft u zin om een vakantiehuis op Terschelling te reserveren? Tijdens een vakantie op Terschelling hoeft u zich geen dag te vervelen. Natuurlijk kunt u heerlijk fietsen over het natuurrijke eiland of gewoon lekker op het breedste strand van Europa gaan wandelen, maar op het eiland worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Wij geven u onze top vijf!

Lees verder >

Met de auto of motor op het strand

Door Silke op vrijdag 24 februari 2017.

In Nederland mag u niet met de auto of motor op het strand komen. Dat is best logisch, want het strand is voor wandelaars en zonaanbidders en de natuur van het Nederlandse duingebied is kwetsbaar.

Toch zijn er in ons land twee uitzonderingen voor degenen die echt heel graag een keer met de auto of motor over het strand willen rijden.

Lees verder >

Vliegeren en kitesurfen aan de Noordzee kust

Door Silke op vrijdag 24 februari 2017.

Zomer of winter, als u een wandeling over het strand maakt is de kans groot dat u ze al van ver boven het strand ziet staan: vliegers.

Vliegeren wordt al heel lang gedaan. De eerste officiële vlieger duikt al 400 jaar voor Christus op in China. In dat land was in die tijd zijde en bamboe beschikbaar, ideale materialen voor een goede vlieger.

Lees verder >