Vakantie aan de kust

Door Silke op zaterdag 31 december 2016.
Categorieën:KustStrand

Toerisme levert voor Nederland een belangrijke bijdrage aan de economie. Zowel de toeristen die vanuit het buitenland ons land bezoeken als de Nederlanders zelf zorgen er met hun vakantiegedrag voor dat horeca, hotels, bungalowparken, reisagenten, sport, musea, vervoersbedrijven en winkels jaarlijks miljarden euro’s aan omzet genereren. Daarmee creëren al die toeristen ook nog eens heel veel banen in Nederland.

Het bezoek groeit

Het toerisme vanuit het buitenland is de laatste jaren flink gegroeid. Afgelopen jaar bezochten meer dan vijftien miljoen internationale bezoekers ons land die tenminste een nachtje bleven. Deze bezoekers komen vooral uit Duitsland, België en Groot-Brittannië. Maar ook de Nederlandse bevolking is heel reislustig. Jaarlijks gaan zo’n acht op de tien Nederlanders een of meer keer op vakantie. Bijna de helft van die vakanties wordt in eigen land ondernomen.

Het liefst naar de kust

Ruim 70% van alle internationale bezoekers kwam om hier vakantie te vieren. Ruim 20% van al die buitenlandse vakantiegangers koos voor een vakantie aan de Nederlandse kust.

Een vakantie aan de Noordzee of op de Waddeneilanden is ook voor de Nederlanders veruit het populairst. Afgelopen jaar werden er maar liefst drie miljoen korte en langere vakantie door Nederlanders aan zee doorgebracht.

Welkom bij Fijn op Vakantie

Bij Fijn op Vakantie begrijpen we al die toeristen wel. De Nederlandse kust is veelzijdig en de stranden zijn breed en schoon. We verhuren al meer dan tien jaar de leukste appartementen aan zee, bungalows in de duinen, bungalowparken aan de Noordzee en villa’s aan het strand. Welkom aan zee!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Fietsen op Terschelling

Terschelling is voor veel mensen het favoriete Waddeneiland. Terschelling is na Texel het op een na grootste Waddeneiland, maar het heeft het langste zandstrand. Aan de noordzijde van het eiland ligt maar liefst 30 kilometer mooi wit zandstrand te wachten. Het strand is op sommige plaatsen wel een kilometer breed! Terschelling heeft een langgerekte, smalle vorm. U bent daarom nooit meer dan een half uurtje lopen van het strand verwijderd. Terschelling heeft ook een heerlijk klimaat.

Lees verder >

Mobiel boeken

Door Peter op zaterdag 5 juli 2014.

Als één van de eerste reisorganisaties in Nederland lanceert fijnopvakantie.nl haar ‘’responsive’’ website. De site is qua techniek en design zo ontworpen dat deze zich aanpast aan het apparaat en het gedrag van de gebruiker.

Lees verder >

Waarom is de Noordzee niet blauw?

Door Peter op vrijdag 15 augustus 2014.
Categorieën:KustNatuur

Water is doorzichtig en heeft geen kleur. Toch lijkt het alsof de zee op sommige plekken in de wereld diep blauw te zijn. De kleur in het water onstaat door de zon. Licht van de zon is voor onze ogen wit, maar bevat heel veel kleuren. De kleuren die je ziet in de zee worden veroorzaakt door de breking van het licht op het water en de mate waarin de kleuren uit het spectrum worden geabsorbeerd door het water. 

Lees verder >