Vakantie aan de kust

Door Silke op zaterdag 31 december 2016.
Categorieën:KustStrand

Toerisme levert voor Nederland een belangrijke bijdrage aan de economie. Zowel de toeristen die vanuit het buitenland ons land bezoeken als de Nederlanders zelf zorgen er met hun vakantiegedrag voor dat horeca, hotels, bungalowparken, reisagenten, sport, musea, vervoersbedrijven en winkels jaarlijks miljarden euro’s aan omzet genereren. Daarmee creëren al die toeristen ook nog eens heel veel banen in Nederland.

Het bezoek groeit

Het toerisme vanuit het buitenland is de laatste jaren flink gegroeid. Afgelopen jaar bezochten meer dan vijftien miljoen internationale bezoekers ons land die tenminste een nachtje bleven. Deze bezoekers komen vooral uit Duitsland, België en Groot-Brittannië. Maar ook de Nederlandse bevolking is heel reislustig. Jaarlijks gaan zo’n acht op de tien Nederlanders een of meer keer op vakantie. Bijna de helft van die vakanties wordt in eigen land ondernomen.

Het liefst naar de kust

Ruim 70% van alle internationale bezoekers kwam om hier vakantie te vieren. Ruim 20% van al die buitenlandse vakantiegangers koos voor een vakantie aan de Nederlandse kust.

Een vakantie aan de Noordzee of op de Waddeneilanden is ook voor de Nederlanders veruit het populairst. Afgelopen jaar werden er maar liefst drie miljoen korte en langere vakantie door Nederlanders aan zee doorgebracht.

Welkom bij Fijn op Vakantie

Bij Fijn op Vakantie begrijpen we al die toeristen wel. De Nederlandse kust is veelzijdig en de stranden zijn breed en schoon. We verhuren al meer dan tien jaar de leukste appartementen aan zee, bungalows in de duinen, bungalowparken aan de Noordzee en villa’s aan het strand. Welkom aan zee!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Rust nodig?

Door Peter op dinsdag 15 april 2014.
Categorieën:Vakantiehuizen

Wat hebben we het druk tegenwoordig. Werk, vrienden, familie, social media... Je zou soms willen dat een dag 30 uur had. Maar pas op: teveel stress en onrust maken je ongelukkig. Met onze 5 praktische tips kunnen je de stress uit je leven te bannen, en de rust in je hoofd terug te halen. Met een helder hoofd krijg je meer voor elkaar, kun je veel beter nadenken en beter genieten van het leven!

 

Tips om stress te voorkomen

 

Lees verder >

Drinkwater uit de duinen

Door Peter op woensdag 8 april 2015.

Het Provinciaal Waterleidingbedrijf Noord-Holland (kortweg PWN) produceert het drinkwater voor bijna 800.000 huishoudens en bedrijven in de provincie Noord-Holland. Het PWN zorgt daarbij in Noord Holland voor het onderhoud van meer dan 7000 hectare aan duingebieden. Niet alleen omdat we zuinig zijn op de rijkdom aan planten en dieren in het duingebied, maar ook omdat de Noord-Hollandse duinen onmisbaar zijn in de drinkwatervoorziening.​ 

Lees verder >

Strandstoel uitklappen

Door Silke op zondag 29 mei 2016.
Categorieën:NieuwsStrand

Heerlijk een dagje op het strand. Voor de een is plekje een handdoek meer dan genoeg, een ander geniet toch het meest van een dagje aan zee vanuit een strandstoel. Tot de jaren ’60 van de vorige eeuw zag je aan de Nederlandse stranden vooral zware rieten strandstoelen waarin je beschut tegen zand en zon aan het strand kan zitten. Groot nadeel van deze stoelen was echter dat je ze door het gewicht nauwelijks kon verplaatsen en dat je ze ook moeilijk kan stapelen.

Lees verder >