Vakantiehuis in Cadzand huren

Door Silke op vrijdag 23 juni 2017.

Heeft u plannen om een vakantiehuis in Cadzand-Bad te huren? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Cadzand is de meest zuidelijke én de meest westelijke badplaats aan de Nederlandse kust. Cadzand ligt in Zeeuws-Vlaanderen, direct aan de Belgische grens. De Bourgondische, gemoedelijke Vlaamse sfeer is hier dan ook goed te merken.

Cadzand bestaat eigenlijk uit twee dorpen. Cadzand-Bad en Cadzand-Dorp. Cadzand-Bad mag, samen met Domburg, als enige Nederlandse badplaats het predicaat ‘Heilzame Zeebadplaats’ voeren. Dit internationale predicaat krijgt een badplaats alleen als de werking van het zeewater en het klimaat is onderzocht en als heilzaam is verklaard.

Zeker doen in Cadzand

Als u een vakantiehuis huurt in Cadzand-Bad zijn er een aantal uitstapjes, dat u zeker niet mag missen. Wij zetten ze op een rij:

1 Haaientanden zoeken op het strand
Op het strand van Cadzand-Bad is de kans groot dat u een haaientand vindt. Ze zijn in de vorige eeuw op het strand terecht gekomen door het schuiven van de aardlagen en de februari-storm van 1953. Heeft u tijdens u wandeling over het strand geen tanden gevonden? Bij het lokale VVV kantoor aan de boulevard van Cadzand kunt u ze van chocolade kopen!

2 Natuurpark Het Zwin bezoeken
Van oorsprong was Het Zwin de zeearm die Brugge met de Noordzee verbond. In de loop van de afgelopen eeuwen is Het Zwin langzaam dichtgeslibd en de geul die nu nog over is vormt de grens tussen Nederland en België. Nu is Het Zwin ook de naam van het natuurgebied rond de oude zeearm met unieke planten en dieren.

3 Bezoek aan Brugge
De prachtige middeleeuwse stad Brugge ligt op een half uurtje rijden van Cadzand. Als het een dagje geen strandweer is kunt u heerlijk ronddwalen in de oude straatjes. Of maak een rondrit met de koets of een rondvaart per boot!

Kies een vakantiehuis in Cadzand-Bad

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning in Cadzand-Bad selecteren. U kunt onze vakantiehuizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Cadzand zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Kijk snel naar onze vakantiehuizen in Cadzand of kies uit ons hele aanbod van vakantiehuizen in Zeeland.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Hooglanders in de duinen

Door Peter op zaterdag 10 januari 2015.
Categorieën:ActiefNatuur

Het Noord-Hollands Duinreservaat is met 5300 hectare een van de grootste natuurgebieden van ons land. Het reservaat strekt zich uit van Wijk aan Zee tot Schoorl. Het is zo’n 20 km lang en gemiddeld 2,5 km breed. Het middelste deel van het gebied ligt tussen Egmond aan zee en Castricum aan Zee en is het meest ruige en hoge deel met duintoppen boven de 30 meter. Tussen Egmond aan Zee en Egmond Binnen ligt zelfs een duin van 38,5 meter hoog. 

Ruige grazers

 

 

Lees verder >

Tips voor de ontvangst van gasten in uw vakantiehuis

Door Peter op woensdag 7 januari 2015.

Met het organiseren van een paar kleine zaken zorgt u ervoor dat uw gasten zich direct thuis voelen bij aankomst in uw vakantiehuis. 

Welkomstpakketje
Uw gasten hebben soms een lange, warme reis achter de rug. Een flesje wijn of gekoelde frisdrank, wat fruit en een bosje bloemen op tafel zorgen ervoor dat uw gasten zich echt welkom voelen.

Lees verder >

Waarom honden het strand zo fijn vinden

Door Silke op vrijdag 3 februari 2017.
Categorieën:KustStrand

Honden zijn – net als mensen – gek op het strand. Op veel stranden langs de Nederlandse kust zijn honden van harte welkom. In ons blog over hond vriendelijke stranden kunt u meer lezen over de regels voor de verschillende stranden langs onze kust.

Lees verder >