Vakantiehuis in Cadzand huren

Door Silke op vrijdag 23 juni 2017.

Heeft u plannen om een vakantiehuis in Cadzand-Bad te huren? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Cadzand is de meest zuidelijke én de meest westelijke badplaats aan de Nederlandse kust. Cadzand ligt in Zeeuws-Vlaanderen, direct aan de Belgische grens. De Bourgondische, gemoedelijke Vlaamse sfeer is hier dan ook goed te merken.

Cadzand bestaat eigenlijk uit twee dorpen. Cadzand-Bad en Cadzand-Dorp. Cadzand-Bad mag, samen met Domburg, als enige Nederlandse badplaats het predicaat ‘Heilzame Zeebadplaats’ voeren. Dit internationale predicaat krijgt een badplaats alleen als de werking van het zeewater en het klimaat is onderzocht en als heilzaam is verklaard.

Zeker doen in Cadzand

Als u een vakantiehuis huurt in Cadzand-Bad zijn er een aantal uitstapjes, dat u zeker niet mag missen. Wij zetten ze op een rij:

1 Haaientanden zoeken op het strand
Op het strand van Cadzand-Bad is de kans groot dat u een haaientand vindt. Ze zijn in de vorige eeuw op het strand terecht gekomen door het schuiven van de aardlagen en de februari-storm van 1953. Heeft u tijdens u wandeling over het strand geen tanden gevonden? Bij het lokale VVV kantoor aan de boulevard van Cadzand kunt u ze van chocolade kopen!

2 Natuurpark Het Zwin bezoeken
Van oorsprong was Het Zwin de zeearm die Brugge met de Noordzee verbond. In de loop van de afgelopen eeuwen is Het Zwin langzaam dichtgeslibd en de geul die nu nog over is vormt de grens tussen Nederland en België. Nu is Het Zwin ook de naam van het natuurgebied rond de oude zeearm met unieke planten en dieren.

3 Bezoek aan Brugge
De prachtige middeleeuwse stad Brugge ligt op een half uurtje rijden van Cadzand. Als het een dagje geen strandweer is kunt u heerlijk ronddwalen in de oude straatjes. Of maak een rondrit met de koets of een rondvaart per boot!

Kies een vakantiehuis in Cadzand-Bad

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning in Cadzand-Bad selecteren. U kunt onze vakantiehuizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Cadzand zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Kijk snel naar onze vakantiehuizen in Cadzand of kies uit ons hele aanbod van vakantiehuizen in Zeeland.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Luxe huisje met wellness in Zeeland

Door Peter op woensdag 11 juni 2014.

Colijnsplaat ligt op het eiland Noord-Beveland. Dit voormalige eiland is met drie dammen en een brug met het vasteland verbonden. Als vakantieganger heb je dan ook nog steeds het eilandgevoel op Noord-Beveland. Het vissersdorpje Colijnsplaat is vanwege de centrale ligging en goede bereikbaarheid hét ideale startpunt om Zeeland te ontdekken.

Lees verder >

Kunst op het strand

Door Peter op woensdag 13 augustus 2014.
Categorieën:CultuurKust

Jamie Harkins uit Nieuw Zeeland maakt tekeningen in het zand. En wat hij maakt is echt ongelofelijk. Met niet meer dan een stok maakt hij optische illusies die levensecht lijken. Een speedboot die over het zand vaart met daarachter een waterskiër. Een schoonspringer die van grote hoogte in een zwembad duikt. Of een Griekse tempel waar je als wandelaar kunt uitrusten op de trappen... 

Lees verder >

Zeewater drinken

Door Peter op maandag 6 oktober 2014.
Categorieën:ActiefKustNieuws

Als je in de Noordzee zwemt of als je lekker in de branding aan het spelen bent, kan het gebeuren dat je per ongeluk een slok zeewater binnenkrijgt. Niet echt lekker maar gelukkig ongevaarlijk. Maar voor iemand die lange tijd zonder drinkwater op zee zit, is het drinken van zeewater zeer schadelijk. De mens kan eigenlijk niet langer dan 24 uur zonder (zoet) water. Als je als schipbreukeling langere tijd op zee ronddobbert, kan het verleidelijk zijn om zeewater te drinken. Maar hierdoor kan al snel een zoutvergiftiging ontstaan waardoor er o.a.

Lees verder >