Vakantiehuis in Julianadorp huren

Door Silke op vrijdag 27 januari 2017.
Categorieën:CultuurKust

Julianadorp aan Zee ligt in de kop van Noord-Holland, direct achter de duinen. Het is een van de weinige badplaatsen van Nederland waar u gratis mag parkeren. Maar dat is zeker niet de enige reden voor een heerlijke vakantie in Julianadorp aan zee. Het strand is breed, schoon en rustig en het dorp heeft uitstekende voorzieningen waaronder een overdekt zwembad, bowlingbanen en een midgetgolfbaan. In het voorjaar wordt het dorp omringd door prachtige bollenvelden.

Vakantie vieren in Juliandorp aan Zee

In en rond Julianadorp is een groot aantal mooie vakantiehuizen te huur. Sommige op een bungalowpark, maar ook een aantal mooie particuliere huizen. Bij Fijn op Vakantie kiest u uit een aantal mooie vakantiehuizen in Julianadorp.

Zeker doen in Julianadorp aan Zee

Als u een vakantiehuis huurt in Juliandorp kunt u in de omgeving heerlijk wandelen en fietsen en natuurlijk genieten van de duinen en het strand. Maar u kunt ook mooie uitstapjes in de omgeving maken. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Julianadorp in een vakantiehuis verblijft.

1 Marine museum in Den Helder

Het Marine museum in Den Helder vertelt de verhalen van de Nederlandse marine. In het museum vindt u mooie exposities over de marine van toen en nu, speurtochten voor kinderen en zelfs theatervoorstellingen. Heel bijzonder zijn de drie museumboten waaronder een echte onderzeeboot!

2 Fort Kijkduin in Den Helder

Ruim tweehonderd jaar geleden gaf Napoleon de opdracht om de verdediging van Den Helder te verbeteren. Dat werd Fort Kijkduin dat bovenop een duin werd gebouwd. Vanaf het dak van het fort heeft u fantastisch uitzicht over de duinen en de Noordzee. In het ondergrondse gangenstelsel is een prachtig Noordzee-aquarium te vinden.

3 Natuurgebied Zwanenwater

Callantsoog. Het is een uniek duingebied met bloemen en enorm veel trekvogels. U kunt heerlijk wandelen in dit gebied dat door Natuurmonumenten wordt beschermd.

 

Kies een vakantiehuis in Juliandorp aan Zee

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiehuis in Julianadorp vinden. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Julianadorp aan Zee zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het huis aan uw verwachtingen voldoet.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Een schone kust

Door Petra op woensdag 23 juli 2014.
Categorieën:ActiefKustNieuws

Samen met vele vrijwilligers maakt Stichting De Noordzee in de maand augustus (start 1 augustus) de hele Noordzeekust schoon, van Cadzand in Zeeland tot en met Schiermonnikoog. Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour leggen zij in 31 dagen maar liefst 350 kilometer af. Met deze tocht vragen ze aandacht voor de grote hoeveelheden afval in de zee en de gevolgen hiervan voor het zeeleven. Naar schatting sterven jaarlijks 1 miljoen zeedieren door afval. Ze raken in afval verstrikt of zien het aan voor voedsel. 

Lees verder >

Naaktstrand in Bergen aan Zee

Door Peter op woensdag 30 april 2014.
Categorieën:KustNatuur

In Callantsoog werd op 27 april 1973 het eerste naaktstrand gelegaliseerd. Twee naturisten lieten zich bekeuren op grond van schennis van de openbare eerbaarheid. In het strafproces dat volgde, werden zij vrijgesproken. Dit leidde tot het legaliseren van een naaktstrand. In 1985 werd in Nederland een wet aangenomen die bepaalt dat naaktrecreatie alleen strafbaar is wanneer dit wordt uitgeoefend op plaatsen die daarvoor niet geschikt zijn.

Lees verder >

Met openbaar vervoer naar het strand

Door Silke op maandag 10 september 2018.

De meeste badplaatsen in Nederland zijn uitstekend bereikbaar met de auto of de fiets. Maar als u geen auto heeft of gewoon een dagje naar het strand wilt zonder de auto te gebruiken… welke stranden zijn dan goed bereikbaar?

Met trein of bus naar zee

Een dagje strand of een vakantiehuis aan de kust kunt u ook prima met het openbaar vervoer organiseren. Zo voorkomt u dat u in de file komt te staan, uw auto (betaald) moet parkeren of nog een flink stuk moet lopen om op het strand te komen.

Lees verder >