Vakantiehuis in Julianadorp huren

Door Silke op vrijdag 27 januari 2017.
Categorieën:CultuurKust

Julianadorp aan Zee ligt in de kop van Noord-Holland, direct achter de duinen. Het is een van de weinige badplaatsen van Nederland waar u gratis mag parkeren. Maar dat is zeker niet de enige reden voor een heerlijke vakantie in Julianadorp aan zee. Het strand is breed, schoon en rustig en het dorp heeft uitstekende voorzieningen waaronder een overdekt zwembad, bowlingbanen en een midgetgolfbaan. In het voorjaar wordt het dorp omringd door prachtige bollenvelden.

Vakantie vieren in Juliandorp aan Zee

In en rond Julianadorp is een groot aantal mooie vakantiehuizen te huur. Sommige op een bungalowpark, maar ook een aantal mooie particuliere huizen. Bij Fijn op Vakantie kiest u uit een aantal mooie vakantiehuizen in Julianadorp.

Zeker doen in Julianadorp aan Zee

Als u een vakantiehuis huurt in Juliandorp kunt u in de omgeving heerlijk wandelen en fietsen en natuurlijk genieten van de duinen en het strand. Maar u kunt ook mooie uitstapjes in de omgeving maken. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Julianadorp in een vakantiehuis verblijft.

1 Marine museum in Den Helder

Het Marine museum in Den Helder vertelt de verhalen van de Nederlandse marine. In het museum vindt u mooie exposities over de marine van toen en nu, speurtochten voor kinderen en zelfs theatervoorstellingen. Heel bijzonder zijn de drie museumboten waaronder een echte onderzeeboot!

2 Fort Kijkduin in Den Helder

Ruim tweehonderd jaar geleden gaf Napoleon de opdracht om de verdediging van Den Helder te verbeteren. Dat werd Fort Kijkduin dat bovenop een duin werd gebouwd. Vanaf het dak van het fort heeft u fantastisch uitzicht over de duinen en de Noordzee. In het ondergrondse gangenstelsel is een prachtig Noordzee-aquarium te vinden.

3 Natuurgebied Zwanenwater

Callantsoog. Het is een uniek duingebied met bloemen en enorm veel trekvogels. U kunt heerlijk wandelen in dit gebied dat door Natuurmonumenten wordt beschermd.

 

Kies een vakantiehuis in Juliandorp aan Zee

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiehuis in Julianadorp vinden. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Julianadorp aan Zee zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het huis aan uw verwachtingen voldoet.

Kijk snel naar onze vakantiehuizen in Julianadorp aan Zee of kies uit ons hele aanbod van vakantiehuizen aan de Nederlandse kust

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Unieke natuur aan zee

Door Silke op vrijdag 22 juli 2016.

Je zou het niet zeggen als je in Nederland of België woont, maar op wereldschaal bekeken zijn kustduinen zeldzaam. Rotskusten zijn veel gewoner. Door de zeldzaamheid en de rijkdom aan soorten zijn duinen waardevolle natuurgebieden.

Lees verder >

Kunst op Ameland

Door Silke op vrijdag 28 oktober 2016.

Ieder jaar staat Ameland in november in het teken van de kunst. In de inspirerende omgeving van dit prachtige Waddeneiland exposeren traditioneel tientallen kunstenaars uit binnen- en buitenland hun werk. U vindt de kunst exposities in allerlei originele en soms onverwachte ruimtes. Hotels, kerken, restaurants, maar ook de musea en galeries op het eiland zijn ingericht met prachtige kunst.

Lees verder >

Feiten over de Noordzee

Door Silke op dinsdag 20 oktober 2015.
Categorieën:KustNatuurStrand

Een vakantie aan de Nederlandse kust is heerlijk. De combinatie van onze brede zandstranden, prachtige duingebieden, gezellige badplaatsen en mooie historische steden maakt de Noordzeekust een fantastische vakantiebestemming in elk seizoen. Maar wat weet jij eigenlijk van onze zee? Fijn op Vakantie zet graag de belangrijkste feiten over onze Noordzee op een rijtje:

54 biljard liter
De Noordzee is een randzee van de Atlantische Oceaan en heeft een gemiddelde diepte van 94 meter. De oppervlakte van de Noordzee bedraagt ongeveer 575.000 km² bij een watermassa van 54.000 km³.

Lees verder >