Vissen op de Noordzee

Door Silke op vrijdag 13 januari 2017.

Bent u liefhebber van zee en avontuurlijk ingesteld? Dan is een dagje zeevissen echt iets voor u. Vissen op de Noordzee betekent een dag lang genieten van de elementen, sterke verhalen van je collega vissers en een rijke vangst!

Wrakvissen

Op de bodem van de Noordzee liggen duizenden wrakken, elk met een eigen verhaal. Van sommige wrakken is nog maar weinig over, andere wrakken liggen nagenoeg intact op de zeebodem. Er liggen boomstamboten uit de prehistorie, VOC-schepen uit de 17e eeuw, oorlogsschepen uit de tweede wereldoorlog en recent gezonken vissersboten en vrachtschepen. Van sommige wrakken weten we precies waar ze liggen en veel wrakken moeten nog ontdekt worden!

Rond en in de wrakken op de bodem van de Noordzee is het een drukte van belang. Op wrakken groeien planten en algen die op de omliggende zandbodem niet voorkomen. Al dat voedsel trekt veel vis.

Vanuit verschillende plaatsen aan de Noordzeekust kunt u met een boot mee om te gaan wrakvissen. Met de sonarapparatuur aan boord wordt een wrak opgespoord. Door het schip met de stroming mee te laten voeren over het wrak is de kans dat u wat vangt erg groot. Bij wrakvissen wordt vooral op kabeljauw gevist. Maar er is ook een goede kans dat u rode poon, makreel of zeebaars vangt!

Ankervissen

Als u wat minder ver de zee op wilt is ankervissen een goed alternatief. Het schip gaat op een visrijke plek (bijvoorbeeld aan de monding van de haven) voor anker en u zult vooral platvis als schar en schol kunnen vangen.

Zeevissen op de Noordzee kan o.a. vanuit Scheveningen aan de Zuid Hollandse kust, IJmuiden en Den Helder aan de Noord Hollandse kust en verschillende havens in Zeeland. Ook op de Waddenzee kan o.a. vanaf Texel gevist worden!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Waarom is het strand heter dan de zee?

Door Silke op vrijdag 22 juli 2016.

Ken je dat, dat het zo warm is aan het strand dat je je voeten brandt? Dan is het heerlijk om vanaf het hete strand een duik in de relatief koele zee te nemen. Maar hoe komt het eigenlijk dat land en zee niet dezelfde temperatuur hebben?

Lees verder >

Aanbieding vakantiehuis op Texel

Door Peter op zaterdag 10 januari 2015.

Texel is het hele jaar door een heerlijk en geliefd vakantie eiland, maar juist in de rustige wintermaanden kunnen we je een bezoek aan ons grootste Waddeneiland van harte aanraden. 

5 redenen om juist in het laagseizoen naar Texel te gaan

1. Sterren kijken
In de winter zijn de heldere avonden ideaal om een kijkje te nemen naar de sterrenhemel. Texel behoort tot de donkerste plekjes van ons land en daardoor zijn de sterren extra goed te zien. Bij volkssterrenwacht De Jager (op het terrein van Ecomare) zijn wekelijks kijkavonden.

Lees verder >

Energie opladen in de winter

Door Peter op woensdag 17 december 2014.
Categorieën:Actief

Wil jij deze winter energie opladen aan de kust? Eens even helemaal bijkomen en genieten van een weldadige warmte? Kies dan voor een vakantiehuis met eigen sauna. Door de warmte van de sauna gaat je hart sneller kloppen zodat je hele lichaam beter doorbloed raakt. En dat heeft een aantal positieve effecten.

Lees verder >