Vissen op de Noordzee

Bent u liefhebber van zee en avontuurlijk ingesteld? Dan is een dagje zeevissen echt iets voor u. Vissen op de Noordzee betekent een dag lang genieten van de elementen, sterke verhalen van je collega vissers en een rijke vangst!

Wrakvissen

Op de bodem van de Noordzee liggen duizenden wrakken, elk met een eigen verhaal. Van sommige wrakken is nog maar weinig over, andere wrakken liggen nagenoeg intact op de zeebodem. Er liggen boomstamboten uit de prehistorie, VOC-schepen uit de 17e eeuw, oorlogsschepen uit de tweede wereldoorlog en recent gezonken vissersboten en vrachtschepen. Van sommige wrakken weten we precies waar ze liggen en veel wrakken moeten nog ontdekt worden!

Rond en in de wrakken op de bodem van de Noordzee is het een drukte van belang. Op wrakken groeien planten en algen die op de omliggende zandbodem niet voorkomen. Al dat voedsel trekt veel vis.

Vanuit verschillende plaatsen aan de Noordzeekust kunt u met een boot mee om te gaan wrakvissen. Met de sonarapparatuur aan boord wordt een wrak opgespoord. Door het schip met de stroming mee te laten voeren over het wrak is de kans dat u wat vangt erg groot. Bij wrakvissen wordt vooral op kabeljauw gevist. Maar er is ook een goede kans dat u rode poon, makreel of zeebaars vangt!

Ankervissen

Als u wat minder ver de zee op wilt is ankervissen een goed alternatief. Het schip gaat op een visrijke plek (bijvoorbeeld aan de monding van de haven) voor anker en u zult vooral platvis als schar en schol kunnen vangen.

Zeevissen op de Noordzee kan o.a. vanuit Scheveningen aan de Zuid Hollandse kust, IJmuiden en Den Helder aan de Noord Hollandse kust en verschillende havens in Zeeland. Ook op de Waddenzee kan o.a. vanaf Texel gevist worden!

De zekerheid van: