Vissen op de Noordzee

Door Silke op vrijdag 13 januari 2017.

Bent u liefhebber van zee en avontuurlijk ingesteld? Dan is een dagje zeevissen echt iets voor u. Vissen op de Noordzee betekent een dag lang genieten van de elementen, sterke verhalen van je collega vissers en een rijke vangst!

Wrakvissen

Op de bodem van de Noordzee liggen duizenden wrakken, elk met een eigen verhaal. Van sommige wrakken is nog maar weinig over, andere wrakken liggen nagenoeg intact op de zeebodem. Er liggen boomstamboten uit de prehistorie, VOC-schepen uit de 17e eeuw, oorlogsschepen uit de tweede wereldoorlog en recent gezonken vissersboten en vrachtschepen. Van sommige wrakken weten we precies waar ze liggen en veel wrakken moeten nog ontdekt worden!

Rond en in de wrakken op de bodem van de Noordzee is het een drukte van belang. Op wrakken groeien planten en algen die op de omliggende zandbodem niet voorkomen. Al dat voedsel trekt veel vis.

Vanuit verschillende plaatsen aan de Noordzeekust kunt u met een boot mee om te gaan wrakvissen. Met de sonarapparatuur aan boord wordt een wrak opgespoord. Door het schip met de stroming mee te laten voeren over het wrak is de kans dat u wat vangt erg groot. Bij wrakvissen wordt vooral op kabeljauw gevist. Maar er is ook een goede kans dat u rode poon, makreel of zeebaars vangt!

Ankervissen

Als u wat minder ver de zee op wilt is ankervissen een goed alternatief. Het schip gaat op een visrijke plek (bijvoorbeeld aan de monding van de haven) voor anker en u zult vooral platvis als schar en schol kunnen vangen.

Zeevissen op de Noordzee kan o.a. vanuit Scheveningen aan de Zuid Hollandse kust, IJmuiden en Den Helder aan de Noord Hollandse kust en verschillende havens in Zeeland. Ook op de Waddenzee kan o.a. vanaf Texel gevist worden!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Filmfestival aan de Noordzee

Door Silke op vrijdag 9 juni 2017.

Bent u een liefhebber van een vakantie aan de Zeeuwse kust? Kijkt u graag naar een mooie film? Dan wordt het tijd dat u het festival Film by the Sea leert kennen!

Dit unieke Zeeuwse festival is ontstaan in 1999 en wordt jaarlijks georganiseerd. Het festival is bekend geworden met de vertoning van boekverfilmingen en dient als podium voor voorpremières van zowel grote commerciële films als arthouse films die nog geen distributeur in Nederland hebben.

Lees verder >

Het strand van Texel

Door Silke op vrijdag 24 maart 2017.

Texel heeft een strand van maar liefst 30 kilometer lengte. De stranden van het grootste Waddeneiland liggen aan de westelijke kant van het eiland, van De Hors in het uiterste zuiden tot de vuurtoren in het noorden. Naar het noorden toe worden de stranden steeds breder. Dat heeft te maken met de zeestroming die in het noorden zorgt voor aangroei, terwijl er in het zuiden sprake is van afslag. Het strand bij badplaats De Koog is het drukst bezocht.

Lees verder >

Welke badkleding moet ik aan?

Door Peter op woensdag 24 juni 2015.
Categorieën:Kust

De zomer komt eraan en wat is er fijner dan een dagje strand vanuit je vakantiehuis aan de kust? Maar voor veel vrouwen is de keuze voor de juiste badkleding een echt dilemma. Ben ik niet te dik, te dun of te bleek? Wordt het een bikini of een badpak? En welke kleur moet ik dan kiezen? Wij geven je graag wat tips welke badkleding het beste bij jouw figuur past! 

Lees verder >