Vliegvakantie naar het strand

Wie aan een vliegvakantie naar het strand denkt, denkt al snel aan een chartervlucht naar het Middellandse Zeegebied of de Canarische eilanden. Maar wist u dat u ook met het vliegtuig naar de Nederlandse wadden kunt? Waddeneilanden Texel en Ameland hebben hun eigen vliegveld!

Vliegen naar Ameland

Ameland Airport ligt vlakbij Ballum. U bent van harte welkom om hier met uw eigen vliegtuig te landen. De luchthavendienst is van april tot november dagelijks van 09.30 tot 19.00 uur bezet. Denk er wel aan om uw vlucht minimaal een uur van tevoren telefonisch aan te kondigen.

Heeft u geen eigen vliegtuig maar wilt u toch wel eens genieten van het uitzicht op Ameland vanaf een paar honderd meter hoogte? Dan kunt u vanaf Ameland Airport opstijgen voor een rondvlucht boven Ameland of zelfs boven de buureilanden Terschelling en Schiermonnikoog. Voor de echte durfal is het zelfs mogelijk een tandem parachutesprong vanaf een hoogte van 2500 meter te maken.

Vakantiehuizen op Ameland

Vliegen naar Texel

Texel International Airport ligt bij Eierland, centraal op het grootste Nederlandse Waddeneiland. Het is een modern vliegveld met een grasbaan en is dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang geopend. Er is een (beperkte) overdekte stalling voor uw sportvliegtuig en u kunt er tanken en onderhoud laten plegen. Natuurlijk kunt u vanaf de luchthaven ook de mooiste rondvluchten maken boven het eiland of een spectaculaire tandemsprong maken!

Vakantiehuizen op Texel

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Hippe strandtent

Door Peter op maandag 30 juni 2014.

Sissy-Boy is een Nederlandse kledingketen en bestaat sinds 1982. Het bedrijf verkoopt kleding voor mannen, vrouwen en kinderen, huishoudtextiel en huisraad. Sissy-Boy heeft meer dan 30 winkels in Nederland en België. Maar ook aan het strand kun je kennismaken met dit hippe merk. 

Lees verder >

Vervoer op de Waddeneilanden

Zwemmen in zee in de herfst en de winter

Door Silke op dinsdag 20 oktober 2015.
Categorieën:ActiefNatuurStrand

Je zou het misschien niet direct doen, maar zwemmen in de herfst in de zee is heerlijk. In de maanden oktober en november heeft het zeewater van de Noordzee nog de warmte van de zomerzon. In combinatie met een lagere temperatuur van de buitenlucht is een zwempartij in zee ook buiten de zomermaanden een ervaring die je echt eens moet meemaken.

Zwemmen in de winter

Lees verder >