Vliegvakantie naar het strand

Wie aan een vliegvakantie naar het strand denkt, denkt al snel aan een chartervlucht naar het Middellandse Zeegebied of de Canarische eilanden. Maar wist u dat u ook met het vliegtuig naar de Nederlandse wadden kunt? Waddeneilanden Texel en Ameland hebben hun eigen vliegveld!

Vliegen naar Ameland

Ameland Airport ligt vlakbij Ballum. U bent van harte welkom om hier met uw eigen vliegtuig te landen. De luchthavendienst is van april tot november dagelijks van 09.30 tot 19.00 uur bezet. Denk er wel aan om uw vlucht minimaal een uur van tevoren telefonisch aan te kondigen.

Heeft u geen eigen vliegtuig maar wilt u toch wel eens genieten van het uitzicht op Ameland vanaf een paar honderd meter hoogte? Dan kunt u vanaf Ameland Airport opstijgen voor een rondvlucht boven Ameland of zelfs boven de buureilanden Terschelling en Schiermonnikoog. Voor de echte durfal is het zelfs mogelijk een tandem parachutesprong vanaf een hoogte van 2500 meter te maken.

Vakantiehuizen op Ameland

Vliegen naar Texel

Texel International Airport ligt bij Eierland, centraal op het grootste Nederlandse Waddeneiland. Het is een modern vliegveld met een grasbaan en is dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang geopend. Er is een (beperkte) overdekte stalling voor uw sportvliegtuig en u kunt er tanken en onderhoud laten plegen. Natuurlijk kunt u vanaf de luchthaven ook de mooiste rondvluchten maken boven het eiland of een spectaculaire tandemsprong maken!

Vakantiehuizen op Texel

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Zeesterren op het strand

Door Petra op donderdag 13 augustus 2015.
Categorieën:KustNatuur

Als je vanuit je vakantiehuis aan de kust een wandeling maakt zie je ze soms op het strand liggen: aangespoelde zeesterren. Bij een flinke storm wordt de zeebodem omgewoeld en de golven zorgen ervoor dat deze bijzondere dieren massaal op het strand worden gedreven. Zo liggen er in de wintermaanden soms honderden zeesterren tegelijk op het strand.

Lees verder >

Grootste windpark ter wereld

Door Silke op vrijdag 12 mei 2017.

We vinden het heel gewoon dat energie altijd beschikbaar is, maar we zijn ons pas de laatste jaren gaan beseffen dat het produceren van energie uit aardgas of steenkool blijvende schade toebrengt aan het milieu op aarde. Bij het verbranden van gas of kool komt onder andere CO2 vrij, en een doorgroeiende uitstoot van dit gas leidt tot een verandering van ons klimaat. Bovendien zien we dat de zogenaamde fossiele brandstoffen langzaam opraken.

Lees verder >

Drummen aan Zee

Door Silke op vrijdag 13 april 2018.

Cesar Zuiderwijk is de drummer van de Golden Earring. Deze rockband uit Den Haag werd opgericht in 1961 en is daarmee de oudste nog bestaande rockband van Nederland en een van de oudste bands ter wereld.

Golden Earring heeft internationaal successen gehad met hits als Radar Love, Twilight Zone en When the Lady Smiles In 1992 organiseerde Cesar Zuiderwijk in Rotterdam het spektakel 1000 drummers aan de Maas. Anderhalf uur lang werd er op een mooie locatie door 1000 drummers tijdens de wereldhavendagen gedrumd.

Lees verder >