Vliegvakantie naar het strand

Wie aan een vliegvakantie naar het strand denkt, denkt al snel aan een chartervlucht naar het Middellandse Zeegebied of de Canarische eilanden. Maar wist u dat u ook met het vliegtuig naar de Nederlandse wadden kunt? Waddeneilanden Texel en Ameland hebben hun eigen vliegveld!

Vliegen naar Ameland

Ameland Airport ligt vlakbij Ballum. U bent van harte welkom om hier met uw eigen vliegtuig te landen. De luchthavendienst is van april tot november dagelijks van 09.30 tot 19.00 uur bezet. Denk er wel aan om uw vlucht minimaal een uur van tevoren telefonisch aan te kondigen.

Heeft u geen eigen vliegtuig maar wilt u toch wel eens genieten van het uitzicht op Ameland vanaf een paar honderd meter hoogte? Dan kunt u vanaf Ameland Airport opstijgen voor een rondvlucht boven Ameland of zelfs boven de buureilanden Terschelling en Schiermonnikoog. Voor de echte durfal is het zelfs mogelijk een tandem parachutesprong vanaf een hoogte van 2500 meter te maken.

Vakantiehuizen op Ameland

Vliegen naar Texel

Texel International Airport ligt bij Eierland, centraal op het grootste Nederlandse Waddeneiland. Het is een modern vliegveld met een grasbaan en is dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang geopend. Er is een (beperkte) overdekte stalling voor uw sportvliegtuig en u kunt er tanken en onderhoud laten plegen. Natuurlijk kunt u vanaf de luchthaven ook de mooiste rondvluchten maken boven het eiland of een spectaculaire tandemsprong maken!

Vakantiehuizen op Texel

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Top 3 steden en dorpen van Zeeuws Vlaanderen

Door Peter op woensdag 13 mei 2015.
Categorieën:Cultuur

In Zeeuws Vlaanderen vind je prachtige oude steden en dorpen die een bezoekje meer dan waard zijn. Wij selecteren een top 3 die je bij je vakantie vanuit een huis in Zeeland zeker niet mag overslaan!

Lees verder >

9 tips voor een topkerst in Bergen en Schoorl

Natuurgebied de Schoorlse Duinen is ook in de winterperiode een prachtig gebied om bijvoorbeeld te wandelen en fietsen. Maar er is natuurlijk nog veel meer te beleven. Wij hebben 9 tips voor je op een rij gezet.

 

Voor de kinderen

1. Vind de schat!

Lees verder >

Sporten op het strand

Door Peter op woensdag 24 juni 2015.
Categorieën:Actief

Als je op het strand komt zal het je niet ontgaan: er wordt steeds meer gesport aan de kust. Het zand maakt alle sporten net iets zwaarder, maar ook leuker. Door de zon op je huid, de zachte zeebries, het warme zand en het geluid van de branding merk je niet eens dat je extra calorieën aan het verbranden bent. 

Lees verder >