Vliegvakantie naar het strand

Wie aan een vliegvakantie naar het strand denkt, denkt al snel aan een chartervlucht naar het Middellandse Zeegebied of de Canarische eilanden. Maar wist u dat u ook met het vliegtuig naar de Nederlandse wadden kunt? Waddeneilanden Texel en Ameland hebben hun eigen vliegveld!

Vliegen naar Ameland

Ameland Airport ligt vlakbij Ballum. U bent van harte welkom om hier met uw eigen vliegtuig te landen. De luchthavendienst is van april tot november dagelijks van 09.30 tot 19.00 uur bezet. Denk er wel aan om uw vlucht minimaal een uur van tevoren telefonisch aan te kondigen.

Heeft u geen eigen vliegtuig maar wilt u toch wel eens genieten van het uitzicht op Ameland vanaf een paar honderd meter hoogte? Dan kunt u vanaf Ameland Airport opstijgen voor een rondvlucht boven Ameland of zelfs boven de buureilanden Terschelling en Schiermonnikoog. Voor de echte durfal is het zelfs mogelijk een tandem parachutesprong vanaf een hoogte van 2500 meter te maken.

Vakantiehuizen op Ameland

Vliegen naar Texel

Texel International Airport ligt bij Eierland, centraal op het grootste Nederlandse Waddeneiland. Het is een modern vliegveld met een grasbaan en is dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang geopend. Er is een (beperkte) overdekte stalling voor uw sportvliegtuig en u kunt er tanken en onderhoud laten plegen. Natuurlijk kunt u vanaf de luchthaven ook de mooiste rondvluchten maken boven het eiland of een spectaculaire tandemsprong maken!

Vakantiehuizen op Texel

 
De zekerheid van: