Vliegvakantie naar het strand

Wie aan een vliegvakantie naar het strand denkt, denkt al snel aan een chartervlucht naar het Middellandse Zeegebied of de Canarische eilanden. Maar wist u dat u ook met het vliegtuig naar de Nederlandse wadden kunt? Waddeneilanden Texel en Ameland hebben hun eigen vliegveld!

Vliegen naar Ameland

Ameland Airport ligt vlakbij Ballum. U bent van harte welkom om hier met uw eigen vliegtuig te landen. De luchthavendienst is van april tot november dagelijks van 09.30 tot 19.00 uur bezet. Denk er wel aan om uw vlucht minimaal een uur van tevoren telefonisch aan te kondigen.

Heeft u geen eigen vliegtuig maar wilt u toch wel eens genieten van het uitzicht op Ameland vanaf een paar honderd meter hoogte? Dan kunt u vanaf Ameland Airport opstijgen voor een rondvlucht boven Ameland of zelfs boven de buureilanden Terschelling en Schiermonnikoog. Voor de echte durfal is het zelfs mogelijk een tandem parachutesprong vanaf een hoogte van 2500 meter te maken.

Vakantiehuizen op Ameland

Vliegen naar Texel

Texel International Airport ligt bij Eierland, centraal op het grootste Nederlandse Waddeneiland. Het is een modern vliegveld met een grasbaan en is dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang geopend. Er is een (beperkte) overdekte stalling voor uw sportvliegtuig en u kunt er tanken en onderhoud laten plegen. Natuurlijk kunt u vanaf de luchthaven ook de mooiste rondvluchten maken boven het eiland of een spectaculaire tandemsprong maken!

Vakantiehuizen op Texel

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Waarom is het strand heter dan de zee?

Door Silke op vrijdag 22 juli 2016.

Ken je dat, dat het zo warm is aan het strand dat je je voeten brandt? Dan is het heerlijk om vanaf het hete strand een duik in de relatief koele zee te nemen. Maar hoe komt het eigenlijk dat land en zee niet dezelfde temperatuur hebben?

Lees verder >

Wat is Lytje Pole?

Door Silke op vrijdag 9 september 2016.

Schiermonnikoog is een uniek Waddeneiland. Je zult op Schiermonnikoog geen grootschalig vermaak voor toeristen vinden. Vooral liefhebbers van rust en ruimte genieten graag op het autovrije eiland. Het hele eiland heeft de status van Nationaal park en het strand van Schiermonnikoog is het breedste strand van Europa.

Schiermonnikoog is ook een heerlijk eiland voor sportieve toeristen. Je kunt er vogelexcursies, wadlooptochten en jutterstochten maken. Met de Balg Express kun je naar de Balg, het meest oostelijke puntje van het eiland.

Lees verder >

Waarvoor dienen strandpalen?

Door Silke op zaterdag 9 januari 2016.
Categorieën:Strand

Als je tijdens je vakantie aan de kust over het Nederlandse strand wandelt kom je ze altijd tegen: houten strandpalen. Heb jij je wel eens afgevraagd waarom ze er staan? Wij weten het antwoord.

Geschiedenis van de strandpalen

In het jaar 1840 besluit waterbouwkundige Jan Blanken namens de overheid om langs de hele Nederlandse kust palen in het zand te zetten. De palen werden om de 250 meter geplaatst. De Nederlandse kust is zo’n 300 km lang zodat er in ons land meer dan 2000 strandpalen op het strand werden geplaatst.

Lees verder >