Voorkomen dat je jouw kind kwijtraakt op het strand

Je kind kwijtraken op het strand, misschien wel de grootste angst van ouders van jonge kinderen. Kinderen nemen impulsieve beslissingen. Tijdens het spelen volgen ze andere kinderen of rennen achter een bal aan en zijn, voor ze het weten, in een omgeving die ze niet meer herkennen. Omdat het op een zomerse dag aan het Nederlandse strand druk kan zijn, wordt het nog lastiger voor een kind om zich te oriënteren.

Paniek voorkomen

Om te voorkomen dat je deze zomer in paniek het strand afspeurt, geven wij je de beste tips om je kind niet kwijt te raken op het strand.

1. Blijf in de buurt van je kind

De eenvoudigste tip is natuurlijk om je kind niet uit het oog te verliezen. Laat je kind in ieder geval nooit alleen de zee in gaan. En wat is er nu leuker dan samen zandkastelen te bouwen of door de branding te rennen?

2. Kies een herkenningspunt

Kies een plek op het strand in de buurt van een herkenningspunt. Door in de buurt van het strandwacht huisje, een strandpaviljoen, de douches of een groot reclamebord te gaan zitten zal je kind makkelijker herkennen waar je bent. Ook slim: laat een vlieger op vanaf de plek waar je bent gaan zitten!

3. Gebruik je mobiele telefoon

De kans is groot dat jij je mobiele telefoon ook meeneemt naar het strand. Schrijf je telefoonnummer – met een watervaste stift – op de arm of op een polsbandje van je kind. Polsbandjes zijn bij alle reddingsbrigades te krijgen. Zorg dat je mobieltje is opgeladen en dat je bereik hebt!

Op de website van de KNRM staan meer veiligheidstips beschreven.

Wij wensen je natuurlijk vooral een hele fijne vakantie aan de Nederlandse kust

De zekerheid van: