Waarom honden het strand zo fijn vinden

Door Silke op vrijdag 3 februari 2017.
Categorieën:KustStrand

Honden zijn – net als mensen – gek op het strand. Op veel stranden langs de Nederlandse kust zijn honden van harte welkom. In ons blog over hond vriendelijke stranden kunt u meer lezen over de regels voor de verschillende stranden langs onze kust.

Leuke dingen voor de hond op het strand:

De meeste honden vinden het heerlijk om te rennen, de spelen en gewoon lekker met hun baasje actief te zijn. Het strand nodigt daar natuurlijk echt voor uit. Honden kunnen in zo’n grote zandbak altijd zien waar hun baasje zich bevindt, ongeremd rennen en vliegen en met een beetje geluk lekker spelen met andere honden. Voor sommige honden is er ook niet mooiers dan een duik in de branding te nemen!

Als u met de hond naar het strand wilt, moet u zeker aan een aantal zaken denken.

Zeker meenemen voor de hond naar het strand:

Speelgoed

Natuurlijk vindt uw hond het heerlijk om achter een bal, shuttle of frisbee aan te rennen. Neem die dan ook zeker mee.

Schaduw

Is het een warme dag? Denk dan aan een strandtentje, tarp of grote handdoek waardoor je hond in de schaduw kan blijven.

Riem

Op veel stranden waar uw hond welkom is moet uw hond aan de riem. Vergeet hoe dan ook de riem niet mee te nemen als u met de hond naar het strand gaat.

Water

Juist op een warme dag moet uw hond voldoende kunnen drinken. Hoewel er bij de meeste strandpaviljoens een drinkbak klaar staat, moet u zeker een bakje en een fles water meenemen.

Hondvriendelijk vakantiehuis

Gaat u meer dan een dagje naar het strand? Dan huurt u toch zeker een vakantiehuis aan de kust? Bij Fijn op vakantie kiest u uit honderden vakantiehuizen aan zee waar de hond gezellig welkom is!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Beste strand ter wereld

Door Silke op vrijdag 10 februari 2017.
Categorieën:NieuwsStrand

National Geographic heeft het strand van Noordwijk onlangs uitgeroepen tot een van de beste stranden ter wereld. De ligging in de buurt van de bollenvelden en het hond vriendelijke karakter van het strand worden daarbij genoemd als reden. Noordwijk heeft een apart hondenstrand met hondenwandelingen en zelfs hond vriendelijke restaurants.

Lees meer over alle hondvriendelijke stranden of bekijk onze vakantiehuizen in Zuid Holland

Lees verder >

Natuur excursies op het strand

Door Silke op vrijdag 21 april 2017.

Bent u binnenkort op vakantie aan de Nederlandse kust en wilt u de natuur van onze kust op een andere manier leren kennen? Dan is een interessante excursie aan het strand een goed idee.

Tijdens een natuur excursie komt u onder leiding van een ervaren gids op plekken waar u normaal gesproken zelf niet komt. U leert bovendien vaak de meest interessante weetjes over het strand en de Noordzee. Wij zetten een drietal mooie natuur excursies op een rij:

Lees verder >

Energie uit de Noordzee

Door Silke op zaterdag 21 november 2015.
Categorieën:KustNatuur

Veel mensen brengen hun vakantie het liefst door in de buurt van strand en zee. De Nederlandse kust is binnen ons eigen land dan ook veruit de populairste bestemming voor Nederlandse en buitenlandse vakantiegangers.

Maar wist je dat de zee ook een prima bron kan zijn voor energie? Door nieuwe technieken kunnen we gebruik maken van de energie van de zee om elektriciteit op te wekken.

Lees verder >