Waarom honden het strand zo fijn vinden

Door Silke op vrijdag 3 februari 2017.
Categorieën:KustStrand

Honden zijn – net als mensen – gek op het strand. Op veel stranden langs de Nederlandse kust zijn honden van harte welkom. In ons blog over hond vriendelijke stranden kunt u meer lezen over de regels voor de verschillende stranden langs onze kust.

Leuke dingen voor de hond op het strand:

De meeste honden vinden het heerlijk om te rennen, de spelen en gewoon lekker met hun baasje actief te zijn. Het strand nodigt daar natuurlijk echt voor uit. Honden kunnen in zo’n grote zandbak altijd zien waar hun baasje zich bevindt, ongeremd rennen en vliegen en met een beetje geluk lekker spelen met andere honden. Voor sommige honden is er ook niet mooiers dan een duik in de branding te nemen!

Als u met de hond naar het strand wilt, moet u zeker aan een aantal zaken denken.

Zeker meenemen voor de hond naar het strand:

Speelgoed

Natuurlijk vindt uw hond het heerlijk om achter een bal, shuttle of frisbee aan te rennen. Neem die dan ook zeker mee.

Schaduw

Is het een warme dag? Denk dan aan een strandtentje, tarp of grote handdoek waardoor je hond in de schaduw kan blijven.

Riem

Op veel stranden waar uw hond welkom is moet uw hond aan de riem. Vergeet hoe dan ook de riem niet mee te nemen als u met de hond naar het strand gaat.

Water

Juist op een warme dag moet uw hond voldoende kunnen drinken. Hoewel er bij de meeste strandpaviljoens een drinkbak klaar staat, moet u zeker een bakje en een fles water meenemen.

Hondvriendelijk vakantiehuis

Gaat u meer dan een dagje naar het strand? Dan huurt u toch zeker een vakantiehuis aan de kust? Bij Fijn op vakantie kiest u uit honderden vakantiehuizen aan zee waar de hond gezellig welkom is!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Zeilfietsen langs het strand

Door Peter op vrijdag 7 november 2014.
Categorieën:ActiefKust

De Whike is een bijzondere fiets. Het is een driewielige ligfiets, waarbij je dankzij een zeil van 1,6m2 de wind als extra ''groene'' motor kunt gebruiken. Al vanaf windkracht 4 levert het zeil voldoende energie om geheel te stoppen met trappen. Net als bij een boot geeft het zeil de fiets extra snelheid als je schuin tegen de wind in fietst! Bij volle wind tegen, trapt de Whike niet zwaarder dan een gewone fiets.

Lees verder >

Strand van Bergen aan Zee

Door Peter op woensdag 17 juni 2015.

Het strand van Bergen aan Zee is zo’n 3 km lang en ligt ingeklemd tussen het natuurpark De Schoorlse Duinen (de breedste en hoogste duinen van Nederland) en de duinen van het Noord-Hollands Duinreservaat. Het strand is verdeeld in verschillende zones: zonnestranden, activiteitenstranden en een naaktrecreatiestrand. Op de borden bij de strandopgang zie je waar deze stranden liggen. Bij de verschillende strandpaviljoens zijn ligbedden en windschermen te huur.

Lees verder >

9 tips voor een topkerst in Bergen en Schoorl

Natuurgebied de Schoorlse Duinen is ook in de winterperiode een prachtig gebied om bijvoorbeeld te wandelen en fietsen. Maar er is natuurlijk nog veel meer te beleven. Wij hebben 9 tips voor je op een rij gezet.

 

Voor de kinderen

1. Vind de schat!

Lees verder >