Waarom honden het strand zo fijn vinden

Door Silke op vrijdag 3 februari 2017.
Categorieën:KustStrand

Honden zijn – net als mensen – gek op het strand. Op veel stranden langs de Nederlandse kust zijn honden van harte welkom. In ons blog over hond vriendelijke stranden kunt u meer lezen over de regels voor de verschillende stranden langs onze kust.

Leuke dingen voor de hond op het strand:

De meeste honden vinden het heerlijk om te rennen, de spelen en gewoon lekker met hun baasje actief te zijn. Het strand nodigt daar natuurlijk echt voor uit. Honden kunnen in zo’n grote zandbak altijd zien waar hun baasje zich bevindt, ongeremd rennen en vliegen en met een beetje geluk lekker spelen met andere honden. Voor sommige honden is er ook niet mooiers dan een duik in de branding te nemen!

Als u met de hond naar het strand wilt, moet u zeker aan een aantal zaken denken.

Zeker meenemen voor de hond naar het strand:

Speelgoed

Natuurlijk vindt uw hond het heerlijk om achter een bal, shuttle of frisbee aan te rennen. Neem die dan ook zeker mee.

Schaduw

Is het een warme dag? Denk dan aan een strandtentje, tarp of grote handdoek waardoor je hond in de schaduw kan blijven.

Riem

Op veel stranden waar uw hond welkom is moet uw hond aan de riem. Vergeet hoe dan ook de riem niet mee te nemen als u met de hond naar het strand gaat.

Water

Juist op een warme dag moet uw hond voldoende kunnen drinken. Hoewel er bij de meeste strandpaviljoens een drinkbak klaar staat, moet u zeker een bakje en een fles water meenemen.

Hondvriendelijk vakantiehuis

Gaat u meer dan een dagje naar het strand? Dan huurt u toch zeker een vakantiehuis aan de kust? Bij Fijn op vakantie kiest u uit honderden vakantiehuizen aan zee waar de hond gezellig welkom is!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Met de boot naar de Waddeneilanden

Door Peter op woensdag 15 april 2015.

Een vakantie op een van onze Waddeneilanden begint daar waar de dijk overgaat in het Wad. Bij aankomst op de veerdam in Den Helder, Harlingen of Lauwersoog geniet je van het bijzondere uitzicht op de prachtige natuur van ons Waddengebied en eenmaal begonnen aan de overtocht heb je echt het gevoel dat je een bijzondere vakantie tegemoet gaat!

Hieronder een korte beschrijving en handige links voor de overtocht naar onze populairste Waddeneilanden. 

Lees verder >

Hoe ontstaat eb en vloed?

Door Peter op dinsdag 19 augustus 2014.
Categorieën:KustNatuur

Ruim 70% van de aarde is bedekt met water. Dankzij de aantrekkingskracht van onze planeet ''kleeft'' het water aan de aardkorst. Maar ook de maan en de zon trekken aan onze zeeën. Omdat de aarde, de zon en de baan in een constante baan om elkaar draaien, ''klotst'' het water in een contant ritme. Wanneer het water naar één gebied wordt getrokken spreken van van vloed en als het water wegstroomt is het eb. Aan de Nederlandse kust is het twee keer per dag vloed en twee keer per dag eb. Het hele jaar door. 

Lees verder >

Checklist voor een dagje aan het strand

Door Peter op donderdag 7 augustus 2014.
Categorieën:ActiefKust

Het geluid van de golvende zee. Een zacht, warm briesje en een heerlijke duik in de golven.... Een dagje aan het strand is voor de meesten van ons al snel geslaagd. Maar vergis je niet, een dagje aan zee wordt al snel minder gezellig als je - nadat je een mooi plekje in het zand hebt gevonden - ontdekt dat je je zonnebril, slippers of een doosje pleisters bent vergeten. Met onze strand-checklist weet je zeker dat je niks vergeet voor een zorgeloos dagje genieten aan de Noordzee.

Strand-checklist

Lees verder >