Waarom honden het strand zo fijn vinden

Door Silke op vrijdag 3 februari 2017.
Categorieën:KustStrand

Honden zijn – net als mensen – gek op het strand. Op veel stranden langs de Nederlandse kust zijn honden van harte welkom. In ons blog over hond vriendelijke stranden kunt u meer lezen over de regels voor de verschillende stranden langs onze kust.

Leuke dingen voor de hond op het strand:

De meeste honden vinden het heerlijk om te rennen, de spelen en gewoon lekker met hun baasje actief te zijn. Het strand nodigt daar natuurlijk echt voor uit. Honden kunnen in zo’n grote zandbak altijd zien waar hun baasje zich bevindt, ongeremd rennen en vliegen en met een beetje geluk lekker spelen met andere honden. Voor sommige honden is er ook niet mooiers dan een duik in de branding te nemen!

Als u met de hond naar het strand wilt, moet u zeker aan een aantal zaken denken.

Zeker meenemen voor de hond naar het strand:

Speelgoed

Natuurlijk vindt uw hond het heerlijk om achter een bal, shuttle of frisbee aan te rennen. Neem die dan ook zeker mee.

Schaduw

Is het een warme dag? Denk dan aan een strandtentje, tarp of grote handdoek waardoor je hond in de schaduw kan blijven.

Riem

Op veel stranden waar uw hond welkom is moet uw hond aan de riem. Vergeet hoe dan ook de riem niet mee te nemen als u met de hond naar het strand gaat.

Water

Juist op een warme dag moet uw hond voldoende kunnen drinken. Hoewel er bij de meeste strandpaviljoens een drinkbak klaar staat, moet u zeker een bakje en een fles water meenemen.

Hondvriendelijk vakantiehuis

Gaat u meer dan een dagje naar het strand? Dan huurt u toch zeker een vakantiehuis aan de kust? Bij Fijn op vakantie kiest u uit honderden vakantiehuizen aan zee waar de hond gezellig welkom is!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Donkerste plekje aan de kust

Door Peter op woensdag 25 maart 2015.
Categorieën:Natuur

Niet alle vakantiegangers zullen zich realiseren dat de Waddenzee en de Waddeneilanden een uniek gebied in de wereld zijn. Op de eilanden, wadplaten, onder water en in de bodem van het wad leven vele soorten vogels, vissen, planten en kleine organismen. Miljoenen trekvogels zijn afhankelijk van het gebied voor hun rust en voedsel. De ruimte,  de stilte en de unieke natuur worden sinds 2009 extra beschermd sinds de UNESCO een groot deel van het Waddengebied op de Werelderfgoedlijst heeft geplaatst. 

Lees verder >

Fotograferen van de zonsondergang

Door Silke op maandag 25 april 2016.
Categorieën:ActiefNatuurStrand

Misschien wel het mooiste plaatje dat u kent… de zon die in de zee ondergaat. Het is telkens een prachtig schouwspel om de kleuren van de lucht te zien veranderen en de zon langzaam in een vuurrode bal te zien veranderen. Bent u binnenkort een paar dagen op vakantie aan de Nederlandse kust? Dan krijgt u met een beetje geluk een aantal kansen op het maken van de mooiste foto van een ondergaande zon in de Noordzee.

Lees verder >

Festivals op de Waddeneilanden

Door Peter op woensdag 20 mei 2015.
Categorieën:Cultuur

Liefhebbers van muziek-, kunst- en dansfestivals kunnen in Nederland tijdens de zomermaanden hun hart ophalen. Vrijwel ieder weekend kun je kiezen uit tientallen evenementen. Ook op de Waddeneilanden worden een aantal jaarlijks terugkerende en drukbezochte festivals georganiseerd.

Lees verder >