Wandelen langs de kust

Door Peter op maandag 25 augustus 2014.
Categorieën:ActiefKustNatuur

Sinds september 2005 bestaat er een officiele wandelroute langs de hele Nederlandse kust. Van Zeeuws Vlaanderen tot het uiterste noordoosten van Groningen kun je het Noordzee Kustpad volgen. Het is een echte Lange Afstands Wandeling (LAW) van meer dan 700 kilometer, opgebouwd uit kortere LAWs die al eerder bestonden.

Deltapad
In Sluis, het meest zuidwestelijke puntje van Nederland, begint het Deltapad, een route van 237 kilometer. Je wandelt langs de dijken en dammen die zijn ontstaan na de grote watersnoodramp. De route voert ook voor een deel door prachtig duingebied tot aan Hoek van Holland. 

Hollands Kustpad
Het volgende stuk van de route voert van Hoek van Holland langs stranden en duinen, helemaal tot aan Den Helder. Zowel de liefhebbers van stranden als van bijvoorbeeld de oude binnenstad van Den Haag zullen het Hollands Kustpad waarderen.

Friese Kustpad
Aan de overkant van de afsluitdijk begint het Friese Kustpad. De officiële startplek is Stavoren. We adviseren je om bij het wandelen over het Friese Kustpad in ieder geval een verrekijker mee te nemen. Voordat je na 152 kilometer in Lauwersoog aankomt zul je namelijk heel veel vogels hebben gezien. 

Wad- en Wierdenpad
De laatste 123 kilometer van het Nederlandse deel van het Noordzee kustpad wordt gevormd door het Wad- en Wierdenpad. Bij de Wadroute volg je de kustlijn en bij de Wierdenroute ga je juist meer landinwaarts. De route eindigt in Nieuweschans. Hier kun je de grens over naar Duitsland om te beginnen aan het internationale stuk van het Noordzee Kustpad.

Natuurlijk kun je ook besluiten om een deel van het Noordzee Kustpad te lopen als je een paar dagen in een vakantiehuis van Fijnopvakantie bent.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Bezoek aan de Deltawerken

Door Peter op woensdag 26 november 2014.
Categorieën:CultuurLeuke uitjes

In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 zorgde een combinatie van springvloed en storm ervoor dat de dijken in Zeeland braken en als los zand wegspoelden. Grote delen van Zeeland kwamen onder water te staan en 1835 mensen verloren het leven. Na deze Watersnoodramp van 1953 wilde de Nederlandse overheid zorgen dat dit zich nooit meer zou herhalen. Het grootschalige plan ‘’De Deltawerken’’ moest het gevaar van de zee voor eens en altijd keren. Tussen 1958 en 1997 werd een groot aantal dijken en waterkeringen aangelegd en hele zeegaten afgesloten.

Lees verder >

Schelpen aan de Noordzee

Door Silke op zondag 24 januari 2016.

Schelpen aan de Noordzee

Een van de leukste dingen die je kunt doen tijdens een vakantie aan de Nederlandse kust  is het zoeken van schelpen. Lekker wandelen in het zonnetje, emmertje in de hand en dan speuren naar de mooiste vormen en kleuren in het zand.

Wat zijn schelpen eigenlijk?

Lees verder >

Welke badkleding moet ik aan?

Door Peter op woensdag 24 juni 2015.
Categorieën:Kust

De zomer komt eraan en wat is er fijner dan een dagje strand vanuit je vakantiehuis aan de kust? Maar voor veel vrouwen is de keuze voor de juiste badkleding een echt dilemma. Ben ik niet te dik, te dun of te bleek? Wordt het een bikini of een badpak? En welke kleur moet ik dan kiezen? Wij geven je graag wat tips welke badkleding het beste bij jouw figuur past! 

Lees verder >