Wanneer is het mosselseizoen?

Door Peter op vrijdag 3 juli 2015.
Categorieën:Evenementen

Half juli is het weer zover: dan begint een nieuw mosselseizoen! Tot april volgend jaar kunnen liefhebbers tijdens hun vakantie aan de Nederlandse kust weer overal terecht voor een dampend pannetje mosselen.  

Mosselen uit Zeeland

En wie mosselen zegt, zegt Zeeland. Zeeuwse mosselen worden op de bodem van de Oosterschelde gekweekt op plekken waar een open verbinding met de zee is. In Bruinisse worden mosselen ook gekweekt aan touwen die in het water hangen. De mosselen kunnen op die manier erg makkelijk aan voedsel komen en groeien harder dan de mosselen die op de zeebodem worden gekweekt. Bruinisse is ook de thuishaven van de mosselvloot op Schouwen-Duiveland. De vissersboten vangen mosselen op de Waddenzee. Als je mosselen in een restaurant op Schouwen Duiveland eet, is de kans groot deze op de Wadden zijn gevangen.

Mosselhoofdstad van Nederland

De mosselhoofdstad van Nederland is Yerseke. Hier is de mosselveiling waar alle aanbieders van mosselen hun schaaldieren aanbieden en de prijs tot stand komt. Scheepsladingen van het zwarte goud worden in Yerseke verwerkt en over de hele wereld verkocht. In het centrum van het dorp is het Oosterscheldemuseum waar je alles te weten kunt komen over de mosselteelt. De derde zaterdag van augustus is het mosseldag in Yerseke. Tijdens dit jaarlijkse feest kun je meevaren met mosselkotters, is er kermis in het dorp en kun je natuurlijk overal mosselen eten! Het evenement trekt jaarlijks meer dan 45.000 bezoekers.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Ik wil mijn vakantiehuis (nog) beter verhuren

Door Peter op woensdag 11 februari 2015.

Heeft u een vakantiehuis aan de Nederlandse kust en wilt u dit huis (nog) beter verhuren? Door een samenwerking met Fijn op Vakantie zult u verrast zijn door het grote aantal boekingen - ook buiten de vakantieperiodes. Bent u benieuwd hoe dat kan? Hieronder leest u de verklaring van ons succes. Wellicht een goede aanleiding om eens contact op te nemen over de verhuur van uw vakantiehuis!

Lees verder >

Nieuw nationaal park

Door Silke op maandag 19 september 2016.

Het gebied tussen Hoek van Holland en Noordwijk zou een nieuwe Nationaal Park worden met de naam ‘’Hollandse Duinen’’. Dat vinden een aantal bestuurders en natuurorganisaties. Het gebied van ruim 320 km2 zou op die manier meer onder de aandacht komen. De komende drie jaar moet duidelijk worden of het nieuwe park er echt gaat komen.

Lees verder >

Dagje Bergen

Door Silke op zondag 20 september 2015.
Categorieën:Leuke uitjes

Vakantiepark Buiten Bergen ligt precies tussen de dorpen Bergen en Schoorl, beide op zo’n 2,5 kilometer.  In beide dorpen kun je heerlijk uit eten en zijn grote supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. Maar vooral in het dorp Bergen kun je ook terecht om een heerlijk dagje te shoppen.

Shoppen in Bergen

Lees verder >