Wonen aan zee

Door Silke op vrijdag 21 oktober 2016.
Categorieën:KustStrand

De zee heeft, bewust of onbewust, een groot effect op ons. De gezonde zeelucht, het zoute water en de rustgevende natuur aan zee dragen bij aan een goede gezondheid en een fijn gevoel. We kunnen ons plotseling heel gelukkig voelen als we aan zee zijn, zonder te weten waarom. Het kan volgens onderzoekers te maken hebben met prettige associaties uit onze jeugd, toen we een fijne vakantie aan zee doorbrachten. Anderen zeggen dat het bewegen van het water, het riante uitzicht en de verschillende kleuren van het zonlicht op het water ons een fijn gevoel geven.

We moeten wel!

Rutger de Graaf is van het Rotterdamse Deltasynch. Hij bouwt met zijn bedrijf steden op zee. Op een twee meter dikke bodem van piepschuim en beton is het mogelijk om complete metropolen te bouwen.

Al in de jaren ’90 van de vorige eeuw, toen De Graaf nog hoogleraar aan de Technische Universiteit van Delft was, was hij ervan overtuigd dat de toekomst van de mensheid zich op zee zou afspelen. Zijn redenatie daarbij is simpel. Op het land is sprake van een toenemende schaarste om te leven en 70% van onze planeet bestaat uit zee. Rond 2050 heeft de mensheid maar liefst 22 miljoen vierkante kilometer tekort aan land, dat is twee keer de oppervlakte van China! 

De Graaf voorspelt dat we, net als drieduizend jaar geleden op het land, een evolutie van de mens gaan meemaken. Van jagers en verzamelaars op de oceanen gaan we over naar georganiseerde voedselproductie en stedenbouw.

Nu al genieten aan zee

Wilt u nu al genieten van de rust en de ruimte die het wonen aan zee ons biedt? Huur dan een vakantiehuis van Fijn op Vakantie. We verhuren honderden prachtige vakantiehuizen aan de Nederlandse kust, nooit meer dan tien kilometer van het strand!

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Rust nodig?

Door Peter op dinsdag 15 april 2014.
Categorieën:Vakantiehuizen

Wat hebben we het druk tegenwoordig. Werk, vrienden, familie, social media... Je zou soms willen dat een dag 30 uur had. Maar pas op: teveel stress en onrust maken je ongelukkig. Met onze 5 praktische tips kunnen je de stress uit je leven te bannen, en de rust in je hoofd terug te halen. Met een helder hoofd krijg je meer voor elkaar, kun je veel beter nadenken en beter genieten van het leven!

 

Tips om stress te voorkomen

 

Lees verder >

Hardlopen aan zee

Door Silke op vrijdag 14 oktober 2016.

Onlangs publiceerden onderzoekers uit tien Europese landen het rapport ‘’Running across Europe’’. Hierin werd duidelijk dat we in veel landen gek zijn op hardlopen. Meer dan 50 miljoen Europeanen rennen regelmatig een rondje, al dan niet in georganiseerd verband. Alleen al in Nederland zijn er 2,4 miljoen hardlopers.

Lees verder >

Last minute aanbieding huis aan zee

Door Peter op woensdag 18 juni 2014.

Buiten Bergen onderscheidt zich van een gemiddeld vakantiepark door de mooi vormgegeven en met natuurlijke materialen gebouwde, vrijstaande buitenhuizen met ruim opgezette kavels en veel privacy. Door de duurzame bouw met het streven naar een gezonde leefomgeving is het een ideale omgeving om vakantie te vieren. Door de landelijke omgeving zul je een weldadige rust ervaren, maar toch heb je een grote keuze aan winkels, restaurants en musea binnen hand-bereik in het gezellige kunstenaarsdorp Bergen, Schoorl en de historische stad Alkmaar.

Lees verder >