Wonen aan zee

Door Silke op vrijdag 21 oktober 2016.
Categorieën:KustStrand

De zee heeft, bewust of onbewust, een groot effect op ons. De gezonde zeelucht, het zoute water en de rustgevende natuur aan zee dragen bij aan een goede gezondheid en een fijn gevoel. We kunnen ons plotseling heel gelukkig voelen als we aan zee zijn, zonder te weten waarom. Het kan volgens onderzoekers te maken hebben met prettige associaties uit onze jeugd, toen we een fijne vakantie aan zee doorbrachten. Anderen zeggen dat het bewegen van het water, het riante uitzicht en de verschillende kleuren van het zonlicht op het water ons een fijn gevoel geven.

We moeten wel!

Rutger de Graaf is van het Rotterdamse Deltasynch. Hij bouwt met zijn bedrijf steden op zee. Op een twee meter dikke bodem van piepschuim en beton is het mogelijk om complete metropolen te bouwen.

Al in de jaren ’90 van de vorige eeuw, toen De Graaf nog hoogleraar aan de Technische Universiteit van Delft was, was hij ervan overtuigd dat de toekomst van de mensheid zich op zee zou afspelen. Zijn redenatie daarbij is simpel. Op het land is sprake van een toenemende schaarste om te leven en 70% van onze planeet bestaat uit zee. Rond 2050 heeft de mensheid maar liefst 22 miljoen vierkante kilometer tekort aan land, dat is twee keer de oppervlakte van China! 

De Graaf voorspelt dat we, net als drieduizend jaar geleden op het land, een evolutie van de mens gaan meemaken. Van jagers en verzamelaars op de oceanen gaan we over naar georganiseerde voedselproductie en stedenbouw.

Nu al genieten aan zee

Wilt u nu al genieten van de rust en de ruimte die het wonen aan zee ons biedt? Huur dan een vakantiehuis van Fijn op Vakantie. We verhuren honderden prachtige vakantiehuizen aan de Nederlandse kust, nooit meer dan tien kilometer van het strand!

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Autovrij op vakantie

Door Silke op vrijdag 7 oktober 2016.

In Nederland rijden veel auto’s rond. Heel veel zelfs. Op dit moment zijn er zo’n 8 miljoen auto’s in ons land geregistreerd. Vijftien jaar geleden waren dat er nog “maar” 6,3 miljoen. De belangrijkste reden is de groei van onze welvaart. Steeds meer gezinnen hebben twee – of zelfs meer – auto’s. Bovendien hebben ook ouderen en vrouwen meer dan vroeger een eigen auto.

Lees verder >

Beste strand ter wereld

Door Silke op vrijdag 10 februari 2017.
Categorieën:NieuwsStrand

National Geographic heeft het strand van Noordwijk onlangs uitgeroepen tot een van de beste stranden ter wereld. De ligging in de buurt van de bollenvelden en het hond vriendelijke karakter van het strand worden daarbij genoemd als reden. Noordwijk heeft een apart hondenstrand met hondenwandelingen en zelfs hond vriendelijke restaurants.

Lees meer over alle hondvriendelijke stranden of bekijk onze vakantiehuizen in Zuid Holland

Lees verder >

Zeeschuim op het strand

Door Silke op maandag 11 juli 2016.
Categorieën:NatuurStrand

Bij een wandeling op het strand is de kans groot dat je ze tegenkomt: zeeschuim. Het is de bijnaam van het rugschild van de inktvis. Inktvissen zijn goede zwemmers die grote afstanden kunnen afleggen. Soms spoelen de dieren zelf op onze kust aan, maar veel vaker de losse rugschilden.

Lees verder >