Yoga op het strand

Door Silke op zaterdag 20 mei 2017.
Categorieën:ActiefKustStrand

Yoga is duizenden jaren oud woord uit het Sanskriet en betekent letterlijk ‘beheersen’ of ‘verenigen’. Yoga is een soort sport waarbij u dankzij de oefeningen ontspant. U leert door de yoga oefeningen geest en lichaam te beheersen. Als u in Nederland aan de kust op vakantie bent, ziet u steeds vaker aankondigingen van yoga-sessies op het strand. Dat is best logisch, want yoga en strand zijn een perfecte combinatie.

Waarom is Yoga op het strand zo fijn?

Volgens de liefhebbers geeft strandyoga energie, maakt je sterk en is ook nog eens gezond. Hieronder de vijf redenen waarom dat zo is.

Geluiden
In kleermakerszit op een matje op het strand. Met uw ogen gesloten hoort u het geluid van de golven, de meeuwen die voorbij vliegen en de wind die ruist. Betere yoga-omstandigheden kunt u zich niet wensen!

De zee
Door de golvende bewegingen van het water die nooit stoppen wordt u rustig en kun u zich volledig concentreren op de oefeningen.

Zand
Oefeningen doen op zand vergt meer concentratie, meer evenwicht en meer kracht. Spieren in voeten, knieën, heupen, wervelkolom en schouders worden extra ontwikkeld.

Buitenlucht
Zeelucht is niet alleen heerlijk, hij zorgt voor een snellere zuurstofopname waardoor u meer energie krijgt. De zon verwarmt het lijf en geeft extra vitamine D.

Vakantie
Yoga is een ideale sport om op vakantie aan de kust te beoefenen. Stap ’s morgens vanuit uw vakantiehuis aan de kust op de fiets en doe je yoga oefeningen op het nog rustige strand. Zo begint u vol energie aan de dag!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Autovrij op vakantie

Door Silke op vrijdag 7 oktober 2016.

In Nederland rijden veel auto’s rond. Heel veel zelfs. Op dit moment zijn er zo’n 8 miljoen auto’s in ons land geregistreerd. Vijftien jaar geleden waren dat er nog “maar” 6,3 miljoen. De belangrijkste reden is de groei van onze welvaart. Steeds meer gezinnen hebben twee – of zelfs meer – auto’s. Bovendien hebben ook ouderen en vrouwen meer dan vroeger een eigen auto.

Lees verder >

Typisch Zeeuws

Door Peter op woensdag 18 februari 2015.
Categorieën:Cultuur

De provincie Zeeland heeft veel kenmerkende producten en gebruiken voortgebracht die we in heel Nederland kennen. Het wereldberoemde Zeeuwse meisje is misschien wel het meest bekend. Maar er is nog veel meer. Hieronder onze top 3 met typisch Zeeuwse zaken. Tijdens een vakantie in Zeeland kom je ze zeker tegen!

Lees verder >

Zwemmen in zee: waar moet je aan denken

Door Peter op vrijdag 3 juli 2015.
Categorieën:Kust

Het is heerlijk om tijdens een warme zomer aan de Nederlandse kust in de Noordzee te zwemmen. Toch moet je de risico’s van het zwemmen in zee nooit onderschatten. Ieder jaar moeten zwemmers door de kustwacht uit zee gered worden. Je kunt verrast worden door sterke stromingen, onderkoeld raken of afdrijven met een zwemband of rubber boot. 

Lees verder >