Yoga op het strand

Door Silke op zaterdag 20 mei 2017.
Categorieën:ActiefKustStrand

Yoga is duizenden jaren oud woord uit het Sanskriet en betekent letterlijk ‘beheersen’ of ‘verenigen’. Yoga is een soort sport waarbij u dankzij de oefeningen ontspant. U leert door de yoga oefeningen geest en lichaam te beheersen. Als u in Nederland aan de kust op vakantie bent, ziet u steeds vaker aankondigingen van yoga-sessies op het strand. Dat is best logisch, want yoga en strand zijn een perfecte combinatie.

Waarom is Yoga op het strand zo fijn?

Volgens de liefhebbers geeft strandyoga energie, maakt je sterk en is ook nog eens gezond. Hieronder de vijf redenen waarom dat zo is.

Geluiden
In kleermakerszit op een matje op het strand. Met uw ogen gesloten hoort u het geluid van de golven, de meeuwen die voorbij vliegen en de wind die ruist. Betere yoga-omstandigheden kunt u zich niet wensen!

De zee
Door de golvende bewegingen van het water die nooit stoppen wordt u rustig en kun u zich volledig concentreren op de oefeningen.

Zand
Oefeningen doen op zand vergt meer concentratie, meer evenwicht en meer kracht. Spieren in voeten, knieën, heupen, wervelkolom en schouders worden extra ontwikkeld.

Buitenlucht
Zeelucht is niet alleen heerlijk, hij zorgt voor een snellere zuurstofopname waardoor u meer energie krijgt. De zon verwarmt het lijf en geeft extra vitamine D.

Vakantie
Yoga is een ideale sport om op vakantie aan de kust te beoefenen. Stap ’s morgens vanuit uw vakantiehuis aan de kust op de fiets en doe je yoga oefeningen op het nog rustige strand. Zo begint u vol energie aan de dag!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Alleen op vakantie naar de kust

Door Silke op dinsdag 8 augustus 2017.
Categorieën:KustLeuke uitjes

Heeft u plannen om alleen op vakantie naar de kust te gaan? Twijfelt u nog een beetje of dat wel een goed plan is? Niet nodig! Alleen reizen blijkt allerlei voordelen te hebben die u pas ontdekt als u het doet. De Nederlandse kust en Waddeneilanden zijn misschien wel de ultieme bestemming voor een vakantie in je eentje! Hieronder leggen we uit waarom.

Lees verder >

Historisch dorpje aan zee

Door Peter op woensdag 11 juni 2014.

Groet is een dorpje in de gemeente Bergen en ligt direct aan het duingebied van Schoorl. Hier liggen de hoogste duinen van Nederland. Groet is een oud dorpje. De plaatsnaam kwam in de 12e eeuw voor als Grothen en in 1480 als Groede.

De toren van het 18e eeuwse witte kerkje biedt uitzicht over alle soorten landschappen van Noord-Holland: zee, duinen, bossen, dijken en polders. In Groet, aan de Duinweg 3, bevindt zich ook het kleinste (voormalige) raadhuis van Nederland, daterend uit de 17e eeuw.

Lees verder >

Nostalgisch vakantie vieren

Door Petra op maandag 16 november 2015.

Wilt u even kort uit de snelle wereld stappen? Even terugkeren naar het Nederland waar men de ruimte had om te spelen en paard en wagen een ideaal vervoersmiddel was.

De uitstraling van de huizen op het vakantiepark De Koningshof doen denken aan die tijd met de Oudhollandse huisjes zoals je die vroeger zag. De inrichting is echter modern en luxe, zodat u kunt genieten van een heerlijke luxe vakantie.

Lees verder >