Yoga op het strand

Door Silke op zaterdag 20 mei 2017.
Categorieën:ActiefKustStrand

Yoga is duizenden jaren oud woord uit het Sanskriet en betekent letterlijk ‘beheersen’ of ‘verenigen’. Yoga is een soort sport waarbij u dankzij de oefeningen ontspant. U leert door de yoga oefeningen geest en lichaam te beheersen. Als u in Nederland aan de kust op vakantie bent, ziet u steeds vaker aankondigingen van yoga-sessies op het strand. Dat is best logisch, want yoga en strand zijn een perfecte combinatie.

Waarom is Yoga op het strand zo fijn?

Volgens de liefhebbers geeft strandyoga energie, maakt je sterk en is ook nog eens gezond. Hieronder de vijf redenen waarom dat zo is.

Geluiden
In kleermakerszit op een matje op het strand. Met uw ogen gesloten hoort u het geluid van de golven, de meeuwen die voorbij vliegen en de wind die ruist. Betere yoga-omstandigheden kunt u zich niet wensen!

De zee
Door de golvende bewegingen van het water die nooit stoppen wordt u rustig en kun u zich volledig concentreren op de oefeningen.

Zand
Oefeningen doen op zand vergt meer concentratie, meer evenwicht en meer kracht. Spieren in voeten, knieën, heupen, wervelkolom en schouders worden extra ontwikkeld.

Buitenlucht
Zeelucht is niet alleen heerlijk, hij zorgt voor een snellere zuurstofopname waardoor u meer energie krijgt. De zon verwarmt het lijf en geeft extra vitamine D.

Vakantie
Yoga is een ideale sport om op vakantie aan de kust te beoefenen. Stap ’s morgens vanuit uw vakantiehuis aan de kust op de fiets en doe je yoga oefeningen op het nog rustige strand. Zo begint u vol energie aan de dag!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Museum op Schiermonnikoog

Door Silke op vrijdag 13 januari 2017.

Schiermonnikoog is de kleinste van de Nederlandse Wadden eilanden. Het eiland is in zijn geheel erkend als Nationaal Park. De natuur van Schiermonnikoog is dan ook enorm gevarieerd. Op het eiland groeien honderden plantensoorten, er komen jaarlijks meer dan 300 vogelsoorten voor en u kunt op het strand meer dan honderd schelpensoorten vinden.

Lees verder >

Kreeft eten in Zeeland

Door Peter op maandag 24 maart 2014.

Donderdag 27 maart a.s. wordt het kreeftenseizoen weer geopend. Liefhebbers van de lekkerste kreeft weten het maar al te goed: de Oosterscheldekreeft is de allerbeste kreeft.  Vanaf 1 april tot 15 juni mag de wilde Oosterscheldekreeft gevangen worden. De Oosterscheldekreeft krijgt zijn uitstekende smaak door het overvloedige voedsel dat de Oosterschelde aan deze kreeften biedt. De beperkte vangsttermijn zorgt er voor dat het kreeftenbestand behouden blijft.

Lees verder >

Wodka op het strand van Ameland

Door Silke op vrijdag 21 april 2017.
Categorieën:CultuurKustStrand

Als u een wandeling maakt op het strand bij Buren op Ameland komt u met een beetje geluk een kruikje van meer dan 160 jaar oud tegen. En met nog meer geluk is het kruikje nog dicht in zit er wodka in het kruikje.

Lees verder >