Yoga op het strand

Yoga is duizenden jaren oud woord uit het Sanskriet en betekent letterlijk ‘beheersen’ of ‘verenigen’. Yoga is een soort sport waarbij u dankzij de oefeningen ontspant. U leert door de yoga oefeningen geest en lichaam te beheersen. Als u in Nederland aan de kust op vakantie bent, ziet u steeds vaker aankondigingen van yoga-sessies op het strand. Dat is best logisch, want yoga en strand zijn een perfecte combinatie.

Waarom is Yoga op het strand zo fijn?

Volgens de liefhebbers geeft strandyoga energie, maakt je sterk en is ook nog eens gezond. Hieronder de vijf redenen waarom dat zo is.

Geluiden
In kleermakerszit op een matje op het strand. Met uw ogen gesloten hoort u het geluid van de golven, de meeuwen die voorbij vliegen en de wind die ruist. Betere yoga-omstandigheden kunt u zich niet wensen!

De zee
Door de golvende bewegingen van het water die nooit stoppen wordt u rustig en kun u zich volledig concentreren op de oefeningen.

Zand
Oefeningen doen op zand vergt meer concentratie, meer evenwicht en meer kracht. Spieren in voeten, knieën, heupen, wervelkolom en schouders worden extra ontwikkeld.

Buitenlucht
Zeelucht is niet alleen heerlijk, hij zorgt voor een snellere zuurstofopname waardoor u meer energie krijgt. De zon verwarmt het lijf en geeft extra vitamine D.

Vakantie
Yoga is een ideale sport om op vakantie aan de kust te beoefenen. Stap ’s morgens vanuit uw vakantiehuis aan de kust op de fiets en doe je yoga oefeningen op het nog rustige strand. Zo begint u vol energie aan de dag!

De zekerheid van: