Yoga op het strand

Door Silke op zaterdag 20 mei 2017.
Categorieën:ActiefKustStrand

Yoga is duizenden jaren oud woord uit het Sanskriet en betekent letterlijk ‘beheersen’ of ‘verenigen’. Yoga is een soort sport waarbij u dankzij de oefeningen ontspant. U leert door de yoga oefeningen geest en lichaam te beheersen. Als u in Nederland aan de kust op vakantie bent, ziet u steeds vaker aankondigingen van yoga-sessies op het strand. Dat is best logisch, want yoga en strand zijn een perfecte combinatie.

Waarom is Yoga op het strand zo fijn?

Volgens de liefhebbers geeft strandyoga energie, maakt je sterk en is ook nog eens gezond. Hieronder de vijf redenen waarom dat zo is.

Geluiden
In kleermakerszit op een matje op het strand. Met uw ogen gesloten hoort u het geluid van de golven, de meeuwen die voorbij vliegen en de wind die ruist. Betere yoga-omstandigheden kunt u zich niet wensen!

De zee
Door de golvende bewegingen van het water die nooit stoppen wordt u rustig en kun u zich volledig concentreren op de oefeningen.

Zand
Oefeningen doen op zand vergt meer concentratie, meer evenwicht en meer kracht. Spieren in voeten, knieën, heupen, wervelkolom en schouders worden extra ontwikkeld.

Buitenlucht
Zeelucht is niet alleen heerlijk, hij zorgt voor een snellere zuurstofopname waardoor u meer energie krijgt. De zon verwarmt het lijf en geeft extra vitamine D.

Vakantie
Yoga is een ideale sport om op vakantie aan de kust te beoefenen. Stap ’s morgens vanuit uw vakantiehuis aan de kust op de fiets en doe je yoga oefeningen op het nog rustige strand. Zo begint u vol energie aan de dag!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Lekker rustig strand

Door Peter op maandag 23 juni 2014.
Categorieën:KustNieuws

De landing in Normandië is voor de meesten van ons een bekend begrip. Maar ook in ons eigen Noord Holland is het Engelse leger al eens op het strand geland. Deze invasie was een direct gevolg van de ontwikkelingen in Frankrijk. Hier werd in 1793 de koning door het volk van zijn troon gezet en onthoofd. Napoleon werd de nieuwe baas in Frankrijk en hij wilde hij zijn revolutionaire ideeen ook elders in Europa gaan uitvoeren. Zo kwam Nederland in 1798 onder bezetting van de Fransen. 

Lees verder >

Holland boven Amsterdam

Door Silke op woensdag 9 maart 2016.
Categorieën:KustNieuws

De provincie Noord-Holland heeft besloten om serieus werk te maken met de promotie van ‘’Holland boven Amsterdam’’. Verschillende VVV’s en ondernemers uit de regio hebben ervoor gekozen om gezamenlijk geld beschikbaar te maken om het mooie gebied boven onze hoofdstad meer onder de aandacht van de toeristen te brengen.

Lees verder >

Het lekkerste ijs aan de kust

Door Peter op vrijdag 3 juli 2015.
Categorieën:Kust

We zijn in Nederland gek op ijs. Gemiddeld eet iedere Nederlander zo’n 8 liter ijs per jaar. De laatste jaren groeit de belangstelling voor deze koude lekkernij. Het aantal ijssalons is de laatste jaren flink toegenomen en dit jaar zijn er in ons land meer dan 600 ijssalons te vinden. Van alle provincies heeft Noord Holland (met 95 bedrijven) de meeste ijssalons van Nederland. 

Lees verder >